Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Android x86 | Αναβαθμίστηκε και φέρνει το Android 7.1 Nougat στον υπολογιστή μας


Το Android x86 είναι η πρώτη και παραμένει η σοβαρότερη προσπάθεια για να έχουμε Android στον υπολογιστή μας. Η καθαρή αυτή έκδοση του Android για PC, αναβαθμίστηκε πλέον σε Android 7.1 Nougat και μας προσφέρει για πρώτη φορά το άνοιγμα δύο εφαρμογών ταυτόχρονα, χάρη στο multi-window κώδικα που φέρει η συγκεκριμένη έκδοση.

Εννοείται πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές στον υπολογιστή μας, καθώς το Phoenix OS μας προσφέρει ήδη μια αντίστοιχη λειτουργία. Το σκεπτικό όμως του Android x86 είναι να μένει πιστό στον επίσημο κώδικα και να φέρνει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που φέρνει και η Google στη ROM της.


Μέχρι σήμερα είχαμε δύο release candidate εκδόσεις με Android Nougat, αλλά πλέον αυτή είναι η πρώτη σταθερή. Το βασικότερο χαρακτηριστικό της είναι φυσικά του multi-window και για αυτό το σκοπό ο δημιουργός της συμπεριέλαβε στους προεγκατεστημένους launcher και το Taskbar, το οποίο είχαμε χρησιμοποιήσει παλιότερα για να δημιουργήσουμε μια παρόμοια εμπειρία στο κινητό μας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυκλοφορεί σε 32bit και 64bit εκδόσεις, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε νέα PC ή να αναβιώσουμε κανένα παλιό netbook, διαθέτει την αναβάθμιση ασφαλείας του Οκτωβρίου 2017 και μπορούμε να το κατεβάσουμε ελεύθερα από την επίσημη σελίδα του.

Θα του ρίξουμε μια ματιά στα σίγουρα...


0 στο: "Android x86 | Αναβαθμίστηκε και φέρνει το Android 7.1 Nougat στον υπολογιστή μας"