Αναβαθμίσεις | Γιατί κάποιες φορές δεν είναι καλό να δέχεσαι άμεσες αναβαθμίσεις στο smartphone σου


Οι περισσότεροι από εμάς θα συμφωνήσουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα στο Android είναι η έλλειψη αναβαθμίσεων, ακόμη και σε συσκευές γνωστών εταιριών. Το γνωρίζουμε πλέον όλοι πως αν δεν έχουμε στην κατοχή μας μία από τις συσκευές της Google, δεν μπορούμε να έχουμε έγκαιρα την τελευταία έκδοση του Android ή την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι αναβαθμίσεις δημιουργούν προβλήματα, κάτι το οποίο συνέβη πρόσφατα με το Pixel 2 και μας δημιουργεί το ερώτημα, αν τελικά είναι χρήσιμες οι μηνιαίες αναβαθμίσεις.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Google δημιούργησε το μοντέλο των μηνιαίων αναβαθμίσεων ασφαλείας, για να κάνει το Android ασφαλέστερο, ακόμη και σε παλιότερες συσκευές. Με αυτή την τακτική μπορείς για παράδειγμα να έχεις μία συσκευή με Android 6.0 Marshmallow, η οποία δε "σηκώνει" τη νεότερη έκδοση, αλλά θα έχει κλειστές όλες τις τρύπες ασφαλείας που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Δε γνωρίζουμε αν είναι απλό για τους κατασκευαστές να το υιοθετήσουν, αλλά προς το παρόν πολύ λίγοι το σέβονται, με τη Nokia για παράδειγμα να είναι τυπική σε αυτή την υποχρέωση και τη Xiaomi να ακολουθεί τη λογική τριμήνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί λοιπόν οι κάτοχοι συσκευών της Google να αισθάνονται τυχεροί που η εταιρία τους προσέχει τόσο πολύ, αλλά όσοι έχουν το Pixel 2, θα αναγκαστούν να ζήσουν έναν ολόκληρο μήνα με τη συσκευή τους να ζεσταίνεται με το παραμικρό και την μπαταρία τους να τελειώνει γρηγορότερα. Ο λόγος είναι γιατί η αναβάθμιση του Φεβρουαρίου 2018 έφερε αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την καθημερινή χρήση της συσκευής μας. Ειδικά αν σκεφτείς ότι μιλάμε για τη ναυαρχίδα του Android, για την οποία είναι κομμένο και ραμμένο το λειτουργικό σύστημα, τότε το σφάλμα είναι πολύ μεγάλο.

Το ερώτημα φυσικά δεν είναι αν οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι χρήσιμες, αλλά αν αυτές θα πρέπει να μας έρχονται κάθε μήνα, καθώς αποδεικνύεται ότι η Google δεν έχει το χρόνο να ελέγξει τη σταθερότητά τους. Είδαμε πρόσφατα να σταματάει λόγω προβλημάτων η αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo για το OnePlus 5 και το Samsung Galaxy S8, κάτι που εν μέρει είναι φυσιολογικό όταν ένα λειτουργικό σύστημα πρέπει να ταιριάζει σε χιλιάδες συσκευές, αλλά όταν γίνεται ένα λάθος θα πρέπει να έχουμε την επιλογή να κάνουμε κάτι για αυτό.

Τι προτείνουμε; Να έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε εύκολα τη συσκευή μας στην προ αναβάθμισης εποχή, όσο μεγάλη ή μικρή είναι αυτή. Γίνεται κάτι τέτοιο και σήμερα, αλλά δεν είναι εύκολο για όλους.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module