Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Oxygen OS 5.0 | Αναβαθμίστηκε σε Android 8.0 Oreo το OnePlus 3 / 3T, ακολουθεί το OnePlus 5 / 5T


Τρεις μέρες πρόλαβαν να περάσουν από την ανακοίνωση του OP5T και η OnePlus αναβάθμισε επίσημα την Oxygen OS στην έκδοση 5.0 που βασίζεται στο Android 8.0 Oreo. Προηγήθηκε μία περίοδος δοκιμών στη beta έκδοση, η οποία από ότι φαίνεται ήταν επιτυχής κι έτσι το OnePlus 3 και το OnePlus 3T αρχίζουν σιγά σιγά να δέχονται τη σταθερή έκδοση.

Με αυτή την αναβάθμιση οι κάτοχοι των OnePlus συσκευών θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Android 8.0, όπως τα notification dots και το Picture-in-Picture για τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν (για παράδειγμα Google Maps). Εννοείται όμως ότι θα βρούμε και τα νέα χαρακτηριστικά της Oxygen, όπως οι παράλληλες εφαρμογές που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε την ίδια εφαρμογή σε δύο αντίτυπα για διαφορετική χρήση. Τέλος το patch ασφαλείας είναι του Σεπτεμβρίου 2017 και όχι κάποιο νεότερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η περίπτωση OnePlus 5 και 5T

Άξια συγχαρητηρίων η OnePlus που αναβαθμίζει τόσο γρήγορα τις συσκευές της, αλλά θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι εντάξει με τους κατόχους του OP5 και του νεότερου OP5T. Σύμφωνα με την ίδια, στην περίπτωση του 5T, δεν υπήρχε χρόνος για να τεστάρει τη συγκεκριμένη έκδοση, οπότε δεν ήθελε να μας δώσει ένα smartphone που δε θα λειτουργούσε σωστά. Το OP5 όμως το οποίο σταματάει από σήμερα να πωλείται επίσημα, κυκλοφορεί από τον Ιούνιο, οπότε υπήρχε ο χρόνος για δοκιμές αν πραγματικά ήθελαν να το αναβαθμίσουν.

Σκεπτόμενοι δε ότι το 5 και το 5T είναι πρακτικά ίδιες συσκευές, τότε τα τεστ του ενός θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και για το άλλο. Όπως και να 'χει οι κάτοχοι των δύο συσκευών θα γευτούν το Oreo το πρώτο δίμηνο του ερχόμενου έτους και για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι τόσο μακρά η περίοδος.

0 στο: "Oxygen OS 5.0 | Αναβαθμίστηκε σε Android 8.0 Oreo το OnePlus 3 / 3T, ακολουθεί το OnePlus 5 / 5T"