Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Huawei Mate 10 | Το DxOMark επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κάμερα τοποθετώντας το πάνω από το Galaxy Note 8


Το Huawei Mate 10 είναι σίγουρα μια εξαιρετική ναυαρχίδα, τη μεγαλύτερη όμως εντύπωση στα χαρακτηριστικά του μας έκανε η κάμερα, στην οποία αφιερώσαμε σχεδόν όλο το άρθρο της παρουσίασής του. Το γνωστό DxOMark λοιπόν έρχεται να επιβεβαιώσει την εξαιρετική του κάμερα, τοποθετώντας το πάνω από το Galaxy Note 8 και ένα κλικ χαμηλότερα από το Google Pixel 2!

Το σκορ του είναι 97 και βρίσκεται ένα πόντο κάτω από το Google Pixel 2, ενώ το Galaxy Note 8 έχει τρεις πόντους λιγότερους. Τι σημαίνει όμως αυτό το σκορ και ποιες είναι οι επιμέρους διαφορές που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα;

Κατ' αρχάς αξίζει να πούμε ότι στο επιμέρους σκορ της φωτογραφίας, το Mate 10 είναι καλύτερο από το Pixel 2! Τα καταφέρνει έχοντας εξαιρετικό autofocus, αποτυπώνει τα χρώματα πάρα πολύ καλά στις φωτογραφίες, ενώ έχει επίσης πολύ καλό κοντράστ και έκθεση στα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα και σε σχέση με το Pixel 2, έχει λιγότερο θόρυβο στις φωτογραφίες, βγάζει καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούμε το φλας, ενώ και στο εφέ θόλωσης (bokeh) είναι καλύτερο.Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκεί που δεν είναι αντίστοιχα καλό, είναι στο σκορ του βίντεο, έχοντας κακό αποτέλεσμα σε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του, το autofocus. Αυτό σημαίνει ότι η λεπτομέρεια στα θέματα που βιντεοσκοπούμε δεν είναι η ανάλογη, ενώ ενδέχεται τα βίντεό μας να βγαίνουν λιγάκι κουνημένα.

Αυτά σε γενικές γραμμές για μια κάμερα η οποία οφείλουμε να πούμε ότι την περιμέναμε ακόμη καλύτερη βάσει χαρακτηριστικών, αλλά με το τεστ αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως ότι είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο, όσον αφορά τα smartphone.

Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες review του DxOMark.


0 στο: "Huawei Mate 10 | Το DxOMark επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κάμερα τοποθετώντας το πάνω από το Galaxy Note 8"