Android 8.1 Oreo | Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά της πρώτης beta έκδοσης


Τα τελευταία χρόνια η Google συνηθίζει να μας παρουσιάζει την πρώτη διορθωτική έκδοση, αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου Android. Το ίδιο ισχύει και φέτος όπου η πρώτη beta του Android 8.1 Oreo είναι διαθέσιμη και μας δίνει μία πρώτη γεύση από τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στις συσκευές μας.

Όπως είναι φυσιολογικό δεν πρόκειται για μεγάλες αλλαγές, αλλά για βελτιώσεις ή δοκιμές οι οποίες ενδεχομένως να μην εγκριθούν για την τελική έκδοση. Αν έχετε μία Pixel ή Nexus συσκευή μπορείτε να κάνετε άμεσα τη σύγκριση, αν όχι όμως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο review του Android 8.0 Oreo για να δείτε τις νέες προσθήκες.

Επιγραμματικά λοιπόν έχουμε:

  • Αυτόματο σκούρο και ανοιχτό theme, που αλλάζει σύμφωνα με το φόντο! Έχοντας λοιπόν ένα σκούρο wallpaper στη συσκευή μας, ο προεγκατεστημένος launcher και η εφαρμογή των ρυθμίσεων παίρνουν επίσης ένα σκούρο χρώμα, για να μη δεχόμαστε επίθεση φωτός κάθε φορά που τα ανοίγουμε.


  • Η μπάρα πλοήγησης χαμηλώνει το φωτισμό της. Άλλη μία μικρή αισθητική αλλαγή είναι στην μπάρα πλοήγησης, η οποία αν δεν αγγίξεις για λίγο την οθόνη της συσκευής, φαίνεται σα να "χαμηλώνει τα φώτα". Τα πλήκτρα φυσικά συνεχίζουν να είναι λειτουργικά και επανέρχονται στην πρώτη τους κατάσταση μόλις τα αγγίξουμε και πάλι.


  • Νέο Power menu. Όσοι έχουν Pixel συσκευή δε θα καταλάβουν τη διαφορά, αλλά για τα Nexus έχουμε ένα νέο απλό Power menu, παρμένο από τη ναυαρχίδα της Google.


  • Βλέπουμε την μπαταρία Bluetooth συσκευών. Κάποια στιγμή είχαμε μιλήσει για το BatOn, μια εφαρμογή που μας δείχνει την υπολειπόμενη μπαταρία των Bluetooth συσκευών μας, όπως για παράδειγμα τα ακουστικά. Πλέον δε χρειάζεται καθώς το επίσημο Android μας δείχνει πλέον την υπολειπόμενη μπαταρία τους, στον αντίστοιχο διακόπτη.


  • Όλες οι ειδοποιήσεις κρύβονται. Στο Android 8.0 η Google μας παρουσίασε τις μόνιμες ειδοποιήσεις όπως το "μία εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο". Μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να τις απενεργοποιήσουμε, αλλά πλέον αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και μπορούμε να έχουμε μία καθαρή μπάρα ειδοποιήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

  • Μία ηχητική ειδοποίηση ανά δευτερόλεπτο. Αν σας έτυχε ποτέ να κλείσετε το κινητό σας και ανοίγοντάς το να αρχίσει να χτυπάει σαν τρελό από τις συνεχόμενες ειδοποιήσεις που περίμεναν στην ουρά, αυτό τελείωσε πια. Στο Android 8.1 κάθε εφαρμογή μπορεί να στέλνει μόνο μία ηχητική ειδοποίηση ανά δευτερόλεπτο, άσχετα με το πόσα μηνύματα μας περιμένουν να τα διαβάσουμε.

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη beta του Android 8.1 Oreo και η Google δεν πρόκειται να μας παιδέψει πολύ, αφού θα μας φτιάξει άλλη μία το Νοέμβριο και στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2018 θα έρθει η σταθερή έκδοση. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη για τα Pixel 2 / XL, Pixel / XL, Pixel C, Nexus Player, Nexus 5X και Nexus 6P και μπορείτε να την κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα της.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Bridgefy - Offline Messaging | Κάνε chat με τους φίλους σου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ σε κοντινές αποστάσεις

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Raspberry Pi 4 | Τρομερά αναβαθμισμένο με 4GB RAM και υποστήριξη για διπλή 4K οθόνη!