Vernee Thor E | Η Vernee λέει χοντρά ψέματα για την υποτιθέμενη e-ink οθόνη του Thor E


Είδαμε πριν από λίγο καιρό κάποιες πρώτες πληροφορίες για τις συσκευές που θα μας φέρει η κινεζική Vernee μέσα στο 2017. Μεταξύ αυτών είναι και το Vernee Thor E, το οποίο ξεχωρίζει σύμφωνα με την εταιρία για την αυξημένη αυτονομία του, καθώς υποτίθεται ότι η οθόνη του είναι τεχνολογίας e-ink. Αυτό λοιπόν δεν είναι αλήθεια και η όλη ιστορία κινείται στα όρια της απάτης!

Η Vernee μας έστειλε πρόσφατα ένα δελτίο τύπου για να αρχίσει σιγά σιγά την προώθηση του Thor E, το οποίο συνοδεύεται από τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω. Στη φωτογραφία βλέπουμε το Thor E με ασπρόμαυρη οθόνη δίπλα σε ένα Amazon Kindle, το οποίο ως γνωστόν διαθέτει μία κανονική e-ink οθόνη. Στο κείμενο της ενημέρωσης γίνεται επίσης και μία mini παρουσίαση του Yotaphone, εξάροντας τη δική του δευτερεύουσα e-ink οθόνη που μας προσέφερε αυξημένη αυτονομία όταν τη χρησιμοποιούσαμε έναντι της κανονικής.


Η εταιρία λοιπόν αν και δεν το λέει ευθέως συγκρίνει επίσημα το Thor E με το Yotaphone και το Amazon Kindle, λέγοντας ότι η οθόνη του θα είναι "εφάμιλλης τεχνολογίας". Σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τη δημοσίευση ενός βίντεο στο Twitter από τον επίσημο λογαριασμό τους, στο οποίο ο συντάκτης αναρωτιέται αν είναι όντως e-ink!


Η εταιρία είναι μάλιστα τόσο... μπροστά στις εξελίξεις, που λέει ότι πρόκειται για μία κανονική οθόνη η οποία μετατρέπεται σε e-ink με το πάτημα ενός κουμπιού! Ε, λοιπόν αυτό το πράγμα δεν έχει εφευρεθεί ακόμη και μιλάμε ξεκάθαρα για μία διαφήμιση στα όρια της απάτης, που εύκολα μπορεί να ξεγελάσει κάποιον για να αγοράσει αυτή τη συσκευή από το... μακρινό 2015!

2015 είπες;

Ναι αφού φοράει τον MT6753 επεξεργαστή που μεσουρανούσε τότε στα κινέζικα, έχει οθόνη στα 720p και μπροστινή κάμερα στα 2.0MP! Μην κάνετε λοιπόν το λάθος και το αγοράσετε γιατί θα πετάξετε 120 ευρώ που βλέπω πως ζητάει το Gearbest για δαύτο.

Σημείωση:
Θέλετε να μάθετε το μυστικό του Thor E; Πιθανότατα αυτό είναι.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες