Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

PhotoScan | Σκάναρε τις τυπωμένες φωτογραφίες σου για να μη χάσεις ποτέ τις αναμνήσεις σου


Όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον κάμερες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιούμε μόνο για να βγάζουμε φωτογραφίες. Ένα μεγάλο παράδειγμα εναλλακτικής χρήσης είναι το σκανάρισμα εγγράφων με το SimplyScan και το CamScanner, το οποίο μας απαλλάσσει πλέον από την αγορά συσκευής scanner. Η Google το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και μας προσφέρει το PhotoScan, την εφαρμογή με την οποία μπορούμε να σκανάρουμε τις παλιές τυπωμένες φωτογραφίες μας, για να μη χάσουμε ποτέ τις αναμνήσεις μας!

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας παλιά άλμπουμ φωτογραφιών, τα οποία ανοίγουμε πού και πού για να δούμε τους γονείς μας, τους παππούδες ή και τους εαυτούς μας σε μικρότερη ηλικία. Αυτοί όμως που έχουν χάσει μία ή κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες τους, μπορούν να καταλάβουν την αξία του PhotoScan. Με τη βοήθειά του λοιπόν μπορούμε να τις ψηφιοποιήσουμε και να τις αποθηκεύσουμε σε ένα σκληρό δίσκο ή ακόμη καλύτερα σε ένα server σαν αυτό του Google Photos.

Η μαγκιά του PhotoScan είναι ότι είναι ειδικά φτιαγμένο για αυτό το σκοπό κι έτσι όταν... φωτογραφίζεις τις φωτογραφίες σου, αφαιρεί αυτόματα τις αντανακλάσεις που μπορεί να προκύψουν από το φλας του κινητού. Διορθώνει επίσης την προοπτική αν τις φωτογραφίσουμε υπό γωνία, ενώ κάνει αυτόματα και την περικοπή, ανιχνεύοντας τα άκρα της πραγματικής φωτογραφίας.


Είναι πάρα πολύ χρήσιμο για κάποιον που τα θέλει όλα τακτοποιημένα και αν τελικά το χρησιμοποιήσετε, δώστε λίγη προσοχή στην εστίαση γιατί πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μερικές φωτογραφίες του βγαίνουν θολές.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και νομίζω ότι είναι μία must have εφαρμογή.

0 στο: "PhotoScan | Σκάναρε τις τυπωμένες φωτογραφίες σου για να μη χάσεις ποτέ τις αναμνήσεις σου"