CamScanner: Μετατρέψτε το Android σας σε σκάνερ και φαξ επαγγελματικών εγγράφων!


Όταν αγοράσαμε το πρώτο μας smartphone σίγουρα δε φανταζόμασταν όλα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Πριν από πέντε χρόνια ο μόνος λόγος για να αγοράσεις ένα από αυτά ήταν οι μεγάλες οθόνες αφής που μας επέτρεπαν να βλέπουμε τις σελίδες στο ίντερνετ λίγο καλύτερα. Σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει αφού η συσκευή μας μπορεί να αντικαταστήσει επάξια από τον υπολογιστή μας έως και συσκευές γραφείου όπως το σκάνερ μας. Αν λοιπόν διαθέτετε Android συσκευή και σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα σκάνερ, ξεχάστε το καθώς μπορείτε απλά να κατεβάσετε το CamScanner.


Σκεφτείτε το απλό σενάριο να βρίσκεστε για παράδειγμα στο αυτοκίνητο και να έχετε στείλει κάποιο γνωστό σας σε μία δημόσια υπηρεσία για να σας κάνει μία δουλειά. Σας τηλεφωνεί και σας ενημερώνει οτι του ζητάνε ένα έγγραφο το οποίο τυχαίνει να έχετε μαζί σας. Τι θα κάνετε; Αρχικά σταματάτε το αυτοκίνητο, μη σκοτώσετε και κανέναν άνθρωπο! Κατεβάζετε το CamScanner και φωτογραφίζετε το έγγραφο. Αφού σιγουρευτείτε οτι η φωτογραφία είναι εντάξει και περιέχει όλο το έγγραφο, συνεχίζετε στην επόμενη οθόνη όπου γίνεται η επεξεργασία.


Εδώ το CamScanner δημιουργεί αυτόματα ένα περίγραμμα γύρω από το έγγραφο (μερικές φορές θα χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας). Αν το περίγραμμα είναι εντάξει, τότε επιλέγουμε πώς θέλουμε να επεξεργαστεί την εικόνα μας, διαλέγοντας μία από τις επιλογές στο "Image Processing" (προσωπικά επιλέγω το ασπρόμαυρο για να μοιάζει με φωτοτυπία). Αφού τελειώσουμε και από εδώ, το έγγραφό μας είναι έτοιμο προς αποστολή.

Μπορούμε να το στείλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη συσκευή μας όπως mms, sms, email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. αλλά και να το τυπώσουμε απευθείας σε κάποιον εκτυπωτή μέσω του Google Cloud Print. Το καλύτερο από όλα όμως είναι οτι διαθέτει και αποστολή μέσω φαξ, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια. Αυτό ήταν! Η δουλειά μας έγινε και έχουμε νικήσει για άλλη μια φορά το τέρας της γραφειοκρατίας.


Το CamScanner διαθέτει όμως και άλλες χρήσιμες λειτουργίες όπως:

  • σκανάρισμα πολλαπλών εγγράφων σε ένα αρχείο,
  • εξαγωγή του αρχείου σε .pdf,
  • κλείδωμα του .pdf με κωδικό και εισαγωγή σημείωσης,
  • συγχρονισμό μέσω Dropbox ή Box,
  • αποθήκευση σε όλα τα μεγέθη εγγράφων (A4, A3 κλπ.),
ενώ μπορεί επίσης να πάρει εικόνες από τη Gallery της συσκευής και να τις επεξεργαστεί ανάλογα. Η μόνη λοιπόν απαίτηση είναι να έχουμε κινητό με καλή κάμερα.

Είναι μια φοβερή εφαρμογή η οποία θα βοηθήσει πάρα πολύ τους επαγγελματίες που κινούνται συνεχώς και θέλουν να αποθηκεύουν έγγραφα στο κινητό τους με ευκολία και με ποιότητα.

Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις:
  • CamScanner, δωρεάν στο Google Play Store,
  • CamScanner Licence, με 3,99€ επίσης στο Play Store, χωρίς όμως επιπλέον λειτουργίες από τη δωρεάν έκδοση.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!

Raspberry Pi | Ενεργοποιούμε την πρόσβαση στο server μας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου με το Let's Encrypt (SSL) και το DuckDNS

Raspberry Pi | Το μετατρέπουμε σε media center με τη βοήθεια του Kodi (LibreELEC, OSMC)

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι