Κάνε το Daydream VR να λειτουργεί και στη δική σου συσκευή με ένα πολύ απλό hack


Το 2017 θα είναι πιθανότατα η χρονιά του VR και η Google μας το προσφέρει μέσα από το Daydream, την πρότασή της η οποία ελπίζει ότι θα καλύψει όλους τους φίλους του Android. Για να το απολαύσουμε όμως θα πρέπει να έχουμε μία Daydream-ready συσκευή και προς το παρόν τέτοιου είδους είναι μόνο το Google Pixel και το Lenovo Moto Z. Τι θα λέγατε αν με ένα απλό hack ενεργοποιούσαμε το Daydream σε οποιαδήποτε συσκευή με Android 7.0;

Στο Reddit ένα παλικάρι τα κατάφερε με το δικό του Nexus 5X και μοιράστηκε τη διαδικασία για να επωφεληθούν και οι υπόλοιποι. Σύμφωνα με αυτόν βέβαια η εφαρμογή έχει τα κολληματάκια της, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο καθώς το Daydream έχει υψηλά στάνταρ. Άλλος χρήστης με το LG V20 είπε ότι στη δική του συσκευή λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα κι έτσι εικάζουμε ότι όλες οι ναυαρχίδες με Android 7.0 μπορούν να το τρέξουν απροβλημάτιστα.

Εκτός από το Android 7.0+ θα πρέπει να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας και να έχουμε εγκαταστήσει το Google VR Services και την εφαρμογή του Daydream. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε στη συνέχεια είναι να επεξεργαστούμε το αρχείο 'handheld_core_hardware.xml', που θα βρούμε στη διαδρομή '/system/etc/permissions/' στο οποίο θα προσθέσουμε τις ακόλουθες γραμμές:

<feature name="android.software.vr.mode" />
<feature name="android.hardware.vr.high_performance" />

Αποθηκεύουμε το αρχείο και μετά από επανεκκίνηση είμαστε έτοιμοι. Μετά το πέρας της διαδικασίας η συσκευή μας είναι πλέον Daydream-ready και μπορούμε να κατεβάσουμε όποια εφαρμογή του είδους θέλουμε από το Play Store.

Κατά τη γνώμη μου όσοι έχετε φετινή ναυαρχίδα που θα πάρει σύντομα την αναβάθμιση σε Android 7.0, δεν αξίζει να κάνετε τη διαδικασία, ενώ δε χρειάζεται να αγοράσετε το Daydream View, καθώς υπάρχουν λύσεις για να το χρησιμοποιήσουμε με το Cardboard και χρησιμοποιώντας μία άλλη Android συσκευή ως χειριστήριο.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter