Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Remix Mini: Ο πρώτος πραγματικός Android υπολογιστής έφτασε και κοστίζει μόλις 20 δολάρια!


Από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν τα Android tablet, αναπόφευκτα άρχισε και η σύγκριση με τα netbook και τα ultrabook με σκοπό να δούμε ποιο είναι το πιο λειτουργικό και εύχρηστο. Στο σημείο που το Android έχανε σε σχέση με τα υπόλοιπα desktop λειτουργικά συστήματα, ήταν η έλλειψη παραθυρικού περιβάλλοντος, η δυνατότητα δηλαδή να ανοίγεις δυο και τρεις εφαρμογές σε παράθυρα για να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου.

Μέχρι που εμφανίστηκε η Jide Tech, μία εταιρία τεχνολογίας από τρεις πρώην εργαζομένους της Google η οποία σκέφτηκε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει η Google εδώ και καιρό. Να παντρέψει το Android με το Chrome OS και να το προσφέρει ως εναλλακτική σε desktop και laptop. Η Jide Tech λοιπόν δημιούργησε το Remix OS, μία ROM η οποία μοιάζει αρκετά με το εύπεπτο περιβάλλον των Windows 7 αλλά είναι 100% Android και μας δίνει τη δυνατότητα να τρέξουμε εφαρμογές και παιχνίδια σε ξεχωριστά παράθυρα. Η ROM συνοδεύτηκε με το πρώτο tablet της εταιρίας, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το "Android Surface" (εκ του Microsoft Surface) και τώρα ήρθε η ώρα για τον πρώτο desktop computer με το όνομα Remix Mini.


To Remix Mini είναι ένα set top box το οποίο συνδέεις στην οθόνη ή τηλεόρασή σου και με τη βοήθεια ενός πληκτρολογίου και ενός ποντικιού, κάνεις το 90% των εργασιών που θα έκανες σε έναν απλό υπολογιστή όπως Browsing, Facebook, Chat, Office και άλλα. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους υπολογιστές είναι ότι τρέχει Android εφαρμογές και μάλιστα σε παράθυρα, για να μπορούμε να έχουμε πολλές ανοιχτές μαζί! Όλα αυτά οφείλονται φυσικά στο Remix OS το οποίο διαθέτει μία taskbar στο κάτω μέρος με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να εναλλάσσουμε τις ανοιχτές εφαρμογές, έχει τον δικό του file manager και ενσωματωμένο email client. Επειδή έχει φτιαχτεί με κύριο γνώμονα την παραγωγικότητα, διαθέτει επίσης σουίτα Office και εφαρμογή σημειώσεων συμπληρώνοντας έτσι όλα τα βασικά για τον άνθρωπο που θέλει να κάτσει και να κάνει τη δουλειά του.


Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 64-bit Allwinner @ 1.2GHz 
  • Μνήμη: 1GB / 2GB RAM - 8GB / 16GB αποθήκευση (microSD)
  • Συνδεσιμότητα: WiFi, Ethernet, Bluetooth 4.0, 2x USB 2.0, HDMI
  • Διαστάσεις: 12.4 x 8.8 x 2.6cm
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop (Remix OS 1.5)

Τα χαρακτηριστικά της συσκευής δεν τα λες και "Ουαου!" αλλά για την απλή χρήση που προορίζεται είναι μία χαρά, με μία επιφύλαξη για τον επεξεργαστή ο οποίος αν και 64μπιτος, η εταιρία κατασκευής του (Allwinner) μας έχει απογοητεύσει στο παρελθόν. Διαθέτει δύο μοντέλα με 1GB RAM / 8GB ROM και 2GB RAM / 16GB ROM αντίστοιχα και από άποψη συνδεσιμότητας είναι πάρα πολύ καλό καθώς μας προσφέρει WiFi και Ethernet για σύνδεση στο δίκτυο, Bluetooth και δύο θύρες USB για σύνδεση με περιφερειακά και σκληρούς δίσκους και τέλος HDMI θύρα για την οθόνη ή τον υπολογιστή. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε ως υπολογιστή, μπορεί κάλλιστα να βρει θέση στο σαλόνι μας ως media center, αφού μπορεί να προβάλει βίντεο ανάλυσης 4K μέσω HDMI και να συνδεθεί με εξωτερικά ηχεία μέσω της κλασικής θύρας ακουστικών 3.5mm.


Όλο αυτό το πρωτοποριακό δημιούργημα λοιπόν κοστίζει από 20$ έως 40$ και θα το παραλάβετε τον Οκτώβριο του 2015 αν βοηθήσετε την εταιρία να το κατασκευάσει, μέσω του Kickstarter. Θυμίζουμε ότι από το Kickstarter είχαμε αποκτήσει παλιότερα και το Omate Truesmart, ενώ κυκλοφορούν και άλλες πρωτοπόρες ιδέες που ζητούν τη χρηματοδότησή σας. Εμείς πάντως τσιμπήσαμε ένα για να σας το δείξουμε και από κοντά μόλις έρθει η ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Jide.

12 στο: "Remix Mini: Ο πρώτος πραγματικός Android υπολογιστής έφτασε και κοστίζει μόλις 20 δολάρια!"