Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

PPP widget: Συνδέουμε 3G στικάκια στην Android συσκευή μας με ευκολία!


Μετά από λαϊκή απαίτηση άρχισα να ψάχνω εδώ καιρό κατά πόσον είναι εφικτό να συνδέσουμε 3G στικάκια στην Android συσκευή μας με σκοπό να έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ μακριά από το σπιτικό WiFi! Περιττό να σας πω ότι όλοι τρόποι προϋπόθεταν χακιές, τερματικό, εντολές, σκριπτάκια και άλλα τέτοια απαγορευτικά για την υγεία των συσκευών μας. Καθώς λοιπόν ξεκινούσα να μεταφράζω αυτόν τον πανεύκολο οδηγό έπεσα εντελώς τυχαία πάνω στο PPP Widget και με χαρά σας το παρουσιάζω.

Πρόκειται για ένα widget όπως μαρτυράει και η ονομασία του το οποίο κάνει τα πάντα σχεδόν αυτόματα. Συνδέεις το 3G στικάκι σου μέσω USB, το widget το αναγνωρίζει, πατάς "Configure" για να προσθέσεις τις ρυθμίσεις APN του δικτύου και μετά "Connect". Απλά πράγματα!


Φυσικά υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά όπως:

  • η συσκευή θα πρέπει να είναι rooted
  • ο πυρήνας της (kernel) να υποστηρίζει USB host (OTG) δυνατότητες
  • το στικάκι να υποστηρίζει το πρωτόκολλο PPP

Όσον αφορά το τρίτο δεν πιστεύω να έχετε πρόβλημα καθώς ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε router υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Το δοκιμάσαμε σε WiFi Nexus 7 το οποίο αποδεδειγμένα έχει OTG δυνατότητα με ένα απλό Cosmote στικάκι του εμπορίου και όλα πήγαν καλά. Δεν ξέρουμε βέβαια αν λειτουργεί με τα νέα 4G στικάκια αλλά αυτό θα μας το πείτε εσείς που θα το δοκιμάσετε.

Κατεβάστε το δωρεάν από το Play Store.

56 στο: "PPP widget: Συνδέουμε 3G στικάκια στην Android συσκευή μας με ευκολία!"