Κάντε flash & backup σε οποιοδήποτε partition και χωρίς την παρουσία υπολογιστή με το Universal Android Partition Manager


Καθημερινά ψάχνουμε για εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τη σύνδεση με υπολογιστή και θα μας επιτρέψουν να κάνουμε όλες τις χακιές μας απ' ευθείας από το κινητό. Μέχρι στιγμής βρήκαμε πολλές εφαρμογές όπως το Framaroot για να κάνουμε root ή το Flashify για να εγκαθιστούμε custom recovery και με το Universal Android Partition Manager (UAPM) μπορούμε πλέον να απαλλαγούμε για πάντα και από το Fastboot.

Το Fastboot είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να μεταβάλει το περιεχομένο όλων των partition της συσκευής. Μεταξύ άλλων μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε backup από όλα τα partition της συσκευής αλλά και να εγκαταστήσουμε τις δικές μας ROM, recovery και kernel. Το πρόβλημα είναι ότι για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει:

  • να κατεβάσουμε το Android SDK στον υπολογιστή μας,
  • να εγκαταστήσουμε σε αυτό τον driver που απαιτείται και
  • να δώσουμε εντολές μέσω τερματικού / γραμμής εντολών τις οποίες σιχαίνονται οι περισσότεροι.


Το UAPM λοιπόν είναι μία εφαρμογή η οποία αναγνωρίζει αυτόματα όλα τα partition της εσωτερικής μνήμης της συσκευής μας και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε εύκολα, δύο βασικές λειτουργίες: backup και flash. Έτσι μπορούμε να έχουμε πάντα αποθηκευμένα με ασφάλεια τα αρχικά αρχεία της συσκευής, όπως για παράδειγμα το EFS partiton που περιέχει το ΙΜΕΙ, ενώ παράλληλα μπορούμε να φλασάρουμε τα αρχεία της επιλογής μας για να κάνουμε τις χακιές μας.

Είναι πολύ απλό στη χρήση, τουλάχιστον σε σχέση με το τερματικό και το κυριότερό του πλεονέκτημα είναι ότι μας δίνει απόλυτη ελευθερία για να κάνουμε τις χακιές μας ακόμη και στο δρόμο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο νήμα του στο XDA και να έχετε υπ' όψη ότι χρειάζεται να είναι rooted η συσκευή μας για να λειτουργήσει σωστά.

Σχόλια

  1. Αμμ δεν τα αναγνωρίζει αυτόματα τα partitions πρέπει να τα δώσω χειροκίνητα εγώ,πρέπει δηλαδή να βρω σε ποιο device block ( mmcblk0p ) ανήκει το κάθε partition και αν κάνεις κάποιο λάθος πας για χοντρό brick.


    ZTE Nubia Z7 Max.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;