Κάντε flash & backup σε οποιοδήποτε partition και χωρίς την παρουσία υπολογιστή με το Universal Android Partition Manager


Καθημερινά ψάχνουμε για εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τη σύνδεση με υπολογιστή και θα μας επιτρέψουν να κάνουμε όλες τις χακιές μας απ' ευθείας από το κινητό. Μέχρι στιγμής βρήκαμε πολλές εφαρμογές όπως το Framaroot για να κάνουμε root ή το Flashify για να εγκαθιστούμε custom recovery και με το Universal Android Partition Manager (UAPM) μπορούμε πλέον να απαλλαγούμε για πάντα και από το Fastboot.

Το Fastboot είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να μεταβάλει το περιεχομένο όλων των partition της συσκευής. Μεταξύ άλλων μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε backup από όλα τα partition της συσκευής αλλά και να εγκαταστήσουμε τις δικές μας ROM, recovery και kernel. Το πρόβλημα είναι ότι για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει:

  • να κατεβάσουμε το Android SDK στον υπολογιστή μας,
  • να εγκαταστήσουμε σε αυτό τον driver που απαιτείται και
  • να δώσουμε εντολές μέσω τερματικού / γραμμής εντολών τις οποίες σιχαίνονται οι περισσότεροι.


Το UAPM λοιπόν είναι μία εφαρμογή η οποία αναγνωρίζει αυτόματα όλα τα partition της εσωτερικής μνήμης της συσκευής μας και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε εύκολα, δύο βασικές λειτουργίες: backup και flash. Έτσι μπορούμε να έχουμε πάντα αποθηκευμένα με ασφάλεια τα αρχικά αρχεία της συσκευής, όπως για παράδειγμα το EFS partiton που περιέχει το ΙΜΕΙ, ενώ παράλληλα μπορούμε να φλασάρουμε τα αρχεία της επιλογής μας για να κάνουμε τις χακιές μας.

Είναι πολύ απλό στη χρήση, τουλάχιστον σε σχέση με το τερματικό και το κυριότερό του πλεονέκτημα είναι ότι μας δίνει απόλυτη ελευθερία για να κάνουμε τις χακιές μας ακόμη και στο δρόμο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο νήμα του στο XDA και να έχετε υπ' όψη ότι χρειάζεται να είναι rooted η συσκευή μας για να λειτουργήσει σωστά.

Σχόλια

  1. Αμμ δεν τα αναγνωρίζει αυτόματα τα partitions πρέπει να τα δώσω χειροκίνητα εγώ,πρέπει δηλαδή να βρω σε ποιο device block ( mmcblk0p ) ανήκει το κάθε partition και αν κάνεις κάποιο λάθος πας για χοντρό brick.


    ZTE Nubia Z7 Max.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Project Treble | Εγκατάστησε το Android Q στη συσκευή σου μέσω της επίσημης GSI ROM της Google

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;