Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Android Basics: Τι είναι το Android SDK και πώς το εγκαθιστώ στον υπολογιστή μου;


Android SDK σημαίνει “Android Software Development Kit” και είναι το επίσημο εργαλείο της Google για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν στο Android.

Είναι το βασικό εργαλείο για:
  • Δημιουργία εφαρμογών
  • Κατασκευή custom ROM
  • Μεταγλώττιση πυρήνα για τη συσκευή μας
  • και γενικό hacking

Μέσω του SDK μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία όπως το ADB, για να μεταφέρουμε αρχεία σε χώρους που κανονικά δεν επιτρέπεται και το fastboot για να εγκαθιστούμε custom recovery εικόνες και να ξεκλειδώνουμε τον bootloader της συσκευής μας, κυρίως όμως μπορούμε να κατασκευάσουμε προγράμματα για το Android αρκεί να έχουμε γνώσεις Java προγραμματισμού για να το καταφέρουμε με επιτυχία.

To σύνηθες πρόβλημα είναι η εγκατάστασή του, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολη. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, περιγράφεται ο τρόπος εγκατάστασης του Android SDK σε υπολογιστή με Ubuntu (και γενικά Linux), ο οποίος δε διαφέρει και πολύ σε Mac και Windows. Δε θα ασχοληθούμε με την εγκατάσταση της πλατφόρμας Eclipse, η οποία είναι προαπαιτούμενη για προγραμματισμό στο Android, καθότι μας ενδιαφέρει αρχικά να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ADB και το fastboot, για τα οποία το Eclipse δεν απαιτείται.

Κατεβάστε το και δείτε λοιπόν το βίντεο και προσέξτε να χρησιμοποιήσετε τους ίδιους φακέλους και τις ίδιες ονομασίες που χρησιμοποιούνται και εδώ:

59 στο: "Android Basics: Τι είναι το Android SDK και πώς το εγκαθιστώ στον υπολογιστή μου;"