Καλύτερη μπαταρία και πιο smooth εμπειρία στην Android συσκευή μας με το Servicely


Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Android που ταυτόχρονα δημιουργεί και πρόβλημα στη λειτουργία του είναι το multitasking. Η δυνατότητα να τρέχουμε δυο και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα είναι πολύ εξυπηρετική, αλλά υπάρχουν πολλές κακογραμμένες εφαρμογές που καταναλώνουν μπαταρία και RAM όσο τρέχουν στο παρασκήνιο, κάνοντας έτσι τη συσκευή μας να κολλάει. Το Servicely λοιπόν είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα μας, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πρόκειται στην ουσία για ένα προηγμένο task killer, που εντοπίζει και κλείνει αυτόματα τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Η λειτουργία του μοιάζει πολύ με αυτή του Greenify, κατά την οποία πρέπει να δημιουργήσουμε μία λίστα με τις εφαρμογές που θέλουμε να απενεργοποιούνται αυτόματα, παράλληλα όμως θα πρέπει να προσέξουμε να μην είναι εφαρμογές επικοινωνίας γιατί δε θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και μηνύματα που μας στέλνουν οι φίλοι μας. Από εκεί και στο εξής αναλαμβάνει η εφαρμογή να κάνει τη δουλειά της ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να μας ενοχλεί.


Γιατί να το προτιμήσουμε σε σχέση με το Greenify και άλλες εφαρμογές του είδους; Ο προγραμματιστής της μας λύνει την απορία:

  • γιατί είναι δωρεάν,
  • γιατί τρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο όποτε κλείνουμε την οθόνη,
  • γιατί απενεργοποιεί και εφαρμογές / διεργασίες συστήματος,
  • γιατί απαιτεί λιγότερο χώρο η εγκατάστασή της και
  • γιατί διαθέτει πολύ καλό design.

Χρειάζεται να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας για να τη χρησιμοποιήσουμε, την έχει δημιουργήσει ο γνωστός Fransisco Franco που έχει φτιάξει επίσης τον εξαιρετικό Franco kernel και ενώ η εφαρμογή διαθέτει "Pro" χαρακτηριστικά, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να πληρώσουμε για αυτά (αλλά καλό θα ήταν να τον βοηθήσουμε με λίγα χρήματα). Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

  1. Αν και ειχα το greenify και τωρα εβαλα κατευθειαν το services γιατι ειναι Franco..δεν μπορω να καταλαβω αν οντος κανουν δουλεια...ειδικα απο το FB τα ιδια τρελα wakelocks παιρνω....το θεμα ειναι να βρουμε ενα τροπο να εχουμε μειωμενη καταναλωση οταν ειναι ανοιχτη η οθονη...γιατι κατα τα αλλα ειχα παντα καλο deep sleep!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπορούσαμε να βάλουμε να εκτελείται ανά 1 δεύτερο για να μπλοκάρει άμεσα όσες πάνε να ξεκινήσουν ή καλύτερα μεγαλύτερη τιμή όπως τα 60'' που έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά γιατρέ και φίλοι αναγνώστες, Χριστός Ανέστη.

    Παρακολουθώ την πορεία της εφαρμογής εδώ και λίγες μέρες από την κυκλοφορία της και έχοντάς την δοκιμάσει πρώτα φυσικά, έχω να πω τα εξής :

    1ον : Πως μπορεί μια εφαρμογή "task killer" να συγκριθεί με μια άλλη όπως το greenify η οποία κάνει "hibernation" και όχι kill? Νομίζω πως η σύγκριση μεταξύ των δύο είναι ατυχής. Όχι φυσικά μόνο από εσένα, αλλά από όλη την παγκόσμια κοινότητα Android που έσπευσε να την χαρακτηρίσει greenify killer. Καμία σχέση έχω να πω και νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου. Πιστεύω ότι όλο αυτό το hype υπάρχει μόνο και μόνο επειδή την έβγαλε ο Fransisco Franco. Τόσο ντόρο για έναν task killer είναι ακατανόητο.

    2ον: Τόσα χρόνια δεν λέμε ότι οι task killer στο Android κάνουν μόνο κακό και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται? Τι μπαταρία εξοικονομώ όταν "σκοτώνω" το FB για παράδειγμα και μετά από λίγο αυτό ξαναζωντανεύει καταναλώνοντας περισσότερους πόρους για να ξαναπάρει πάλι μπρος? Για ειδοποιήσεις ούτε λόγος με αυτόν τον τρόπο. Οπότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της εφαρμογής FB στη συσκευή και όχι η απευθείας πλοήγηση από τον browser? Αμ το άλλο, kill των Google services???

    3ον: Το μόνο που βλέπω στο Servicely είναι ένας άλλος task killer με λειτουργία "tasker" και τίποτε άλλο, ο οποίος σε χέρια αρχαριων χρηστών μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για την συσκευή. Μέχρι και η περιγραφή της εφαρμογής στο play store είναι παραπλανητική κατ' εμέ.

    Ελπίζω τα λεγόμενά μου να είναι λάθος, αλλά η εμπειρία μου και η χρόνια χρήση αυτών των εφαρμογών δεν με διαψεύδει. "Γιατί να το προτιμήσουμε σε σχέση με το Greenify και άλλες εφαρμογές του είδους;" Νομίζω πως οι λόγοι που αναφέρονται από τον προγραμματιστή είναι απλά αστείοι και η σύγκριση, όπως προείπα, δεν θα έπρεπε να υφίσταται με το greenify.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται ότι γίνεται αλλά θα κατέληγε το Servicely να καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Κώστα και χρόνια πολλά.


    Βλέπω ότι εστιάζεις στον όρο "task killer" και όχι άδικα. Η γνώμη μου είναι ίδια με τη δική σου σχετικά με τους task killer αλλά στην προκειμένη περίπτωση τον όρο τον χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Franco στην περιγραφή της εφαρμογής και μιλάει καθαρά για kill και όχι για hibernate. Ίσως να εκφράζεται λάθος.


    Όσον αφορά τη σύγκριση με το Greenify, την κάνει επίσης ο ίδιος στο νήμα της εφαρμογής στο XDA, αλλά για μένα δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Σημασία έχει ποιο κάνει καλύτερα τη δουλειά και είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Servicely.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίγουρα, ο χρόνος θα δείξει. Τα ξαναλέμε μέχρι νεωτέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν είσαι σε κλειστό χώρο μπορείς να βάλεις τη φωτεινότητα στο 50%. Η εξοικονόμηση μπαταρίας είναι τεράστια.
    Χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα μετα απο 1 μηνα(περιπου) το Servicely επιβεβαιωσε το αρθρο αυτο: http://www.greeceandroid.gr/dev/211-taskkillers
    Κολλουσε το κινητο αφαναστα απο ολες τις αποψεις.Και δεν ηταν θεμα λαθος ρυθμησης.
    Εκτος αυτου ζεστενοταν.
    Τελικα ξαναγυρησα στο Greenify.
    Αυτα βεβαια για το δικο μου κινητο(i9300).
    Δεν ξερω για αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Νίκο. Καλό είναι να έχουμε και την αντίθετη άποψη από κάποιον που το δοκίμασε και δεν τον βόλεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter