Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Με την τελευταία του αναβάθμιση το Greenify αναδεικνύεται στην υπέρτατη λύση εξοικονόμησης ενέργειας και RAM στο Android


Έχουμε ξαναμιλήσει για το Greenify στο παρελθόν, το οποίο αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και RAM, στην όχι και τόσο προσεγμένη πλατφόρμα του Android σε αυτό τον τομέα. Όπως όλες οι εφαρμογές του είδους, ήταν μέχρι πρότινος μία μισοτελειωμένη εφαρμογή που απλά αποτελούσε μία καλή ιδέα, αλλά με την τελευταία του αναβάθμιση ολοκληρώθηκε και αποτελεί την καλύτερη λύση για όλες τις Android συσκευές.

Για να πούμε την αλήθεια πιστεύαμε ότι η Google θα ενσωματώσει μερικές από τις ιδιότητές του στην έκδοση Lollipop, όπως μας έχει συνηθίσει να κάνει με άλλες root εφαρμογές, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Έτσι το Greenify από την έκδοση 2.5, η οποία είναι και η πλέον ολοκληρωμένη, διαθέτει τις υπηρεσίες του σε όλες τις συσκευές με Android 4.0+, ακόμα και χωρίς root.

Τι κάνει το Greenify;

Το Android είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα και με το "πλήρες" εννοούμε ότι δεν έχει φτιαχτεί μόνο για τηλέφωνα, όπως το iOS Και τα Windows Phone, αλλά για όλες τις συσκευές που μπορούν να τρέξουν λειτουργικά συστήματα. Επειδή λοιπόν είναι πλήρες, έχει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και ένα από αυτά είναι το multitasking.

Στο Android πολλές εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα, δίνοντάς πραγματική ελευθερία στη συσκευή μας για να κάνει ότι ακριβώς της ζητήσουμε. Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση στη RAM αλλά και τη μπαταρία λόγω της συνεχούς χρήσης του επεξεργαστή (για αυτό οι Android συσκευές έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά από άλλες). Όταν δεν έχουμε πολλές εφαρμογές στη συσκευή μας δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά μόλις εγκαταστήσουμε λίγες περισσότερες θα δούμε ότι η συσκευή μας αρχίζει να σέρνεται και να μη διαρκεί όσο παλιότερα.

Το Greenify λοιπόν αναλαμβάνει να κάνει αυτό που έπρεπε να υπάρχει σαν επιλογή στο Android εδώ και χρόνια, δηλαδή να μην επιτρέπει σε εφαρμογές να τρέχουν μόνες τους στο παρασκήνιο χωρίς να το θέλουμε. Εντοπίζει τη συμπεριφορά των εφαρμογών που έχουμε στη συσκευή μας και μας δίνει τη δυνατότητα να τις "παγώσουμε", έτσι είμαστε σίγουροι ότι δε θα λειτουργούν μέχρι να τις ανοίξουμε μόνοι μας. Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτές οι λειτουργίες ήταν διαθέσιμες μόνο για rooted συσκευές, αλλά πλέον και με τη νέα έκδοση το Greenify μπορεί να μας εξυπηρετήσει όλους και αυτό είναι που το κάνει τη νούμερο ένα εφαρμογή στον τομέα του σήμερα.

Δοκιμάστε το και θα δείτε άμεσα την αυτονομία της συσκευής να φτάνει ακόμη και στο διπλάσιο, ενώ θα δείτε μεγάλη μείωση στα "κολληματάκια" της συσκευής. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι να μην "παγώσετε" εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε άμεσα δεδομένα, όπως το email ή to chat που χρησιμοποιείτε. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store ή εδώ ενώ υπάρχει και μία έκδοση επί πληρωμή για να βοηθήσετε το δημιουργό της να την εξελίξει ακόμη περισσότερο.

25 στο: "Με την τελευταία του αναβάθμιση το Greenify αναδεικνύεται στην υπέρτατη λύση εξοικονόμησης ενέργειας και RAM στο Android"