Είναι δύσκολο να βελτιώσεις το τέλειο και η LG μάλλον τα κατάφερε με το νέο LG G4!


Η LG μας χρωστούσε τη φετινή της ναυαρχίδα και ειλικρινά δεν πιστεύαμε ότι θα μας εντυπωσίαζε ιδιαίτερα, καθώς με το περσινό άψογο G3 και το φετινό καινοτόμο G Flex 2, δεν είχε και πολλά περιθώρια διαφοροποίησης. Τα κατάφερε όμως ποντάροντας αυτή τη φορά σε ένα χαρακτηριστικό που είχε κορεστεί εδώ και πολύ καιρό, την κάμερα.

Ήταν δύσκολη η θέση της LG φέτος καθώς το G4 έπρεπε να είναι σαφώς βελτιωμένο από το G3 που ήταν το περσινό smartphone της χρονιάς, ενώ παράλληλα να μη μοιάζει πολύ και με το φετινό G Flex 2 που είναι ούτως ή άλλως μια εξαιρετική ναυαρχίδα με τα δικά της μοναδικά στοιχεία. Το βάρος λοιπόν έπεσε κυρίως στην κάμερα και από τα διθυραμβικά σχόλια που διαβάζουμε από όσους κρατούν ήδη στα χέρια τους τη συσκευή, η δουλειά που έγινε είναι εξαιρετική. Εκτός από την κάμερα όμως το LG G4 κρύβει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις και... κουτσομπολιά που θα συζητηθούν. Ας τα δούμε με λεπτομέρεια.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 808 @ 1.8GHz (A57) & 1.44GHz (A53)
  • GPU: Adreno 418
  • Μνήμη: 3GB RAM - 32GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 5.5" @ 2560 x 1440p (538ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 16ΜP (HDR, laser autofocus, OIS, dual LED flash) - Μπροστά  8MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi ac, Bluetooth 4.1, GPS (Glonass), NFC, IR, FM radio, microUSB 2.0 (Host)
  • Μπαταρία: 3000mAh
  • Διαστάσεις: 148.9 x 76.1 x 9.8mm - 155g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1 Lollipop


Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, η LG επέλεξε τον Snapdragon 808 και όχι τον 810 που φοράει το G Flex 2. Μετά τα όσα ακούστηκαν για υπερθέρμανση του δευτέρου κυρίως από τη Samsung που θέλει να προωθήσει τους δικούς της Exynos, μάλλον είναι σοφή η επιλογή για την LG. Είναι βέβαια ένας μικρότερος επεξεργαστής και αυτό θα φανεί στα benchmark της συσκευής, αλλά μας δίνει το πολύ σημαντικό κέρδος της μπαταρίας η οποία κρατάει 20% περισσότερο από ότι στο G3.

Σε αντίθεση με πέρυσι έχουμε πλέον ένα μοντέλο με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία επεκτείνονται και μέσω microSD κάρτας, η συνδεσιμότητα είναι για άριστα δέκα, ενώ η συσκευή φορτίζει και ασύρματα με το 60% της μπαταρίας να γεμίζει σε 30 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε το δικό του φορτιστή.

Όσον αφορά την οθόνη έχει και αυτή τις βελτιώσεις της, όχι σε ανάλυση αφού ήταν ήδη υπερβολική στο G3, αλλά σε απόδοση. Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά βλέπουμε Quantum HD οθόνη και όχι Quad HD, με το βασικό της πλεονέκτημα να είναι ότι το LCD panel και ο αισθητήρας αφής είναι πλέον μία στρώση κάτι που μας προσφέρει 20% καλύτερα χρώματα, 25% καλύτερη φωτεινότητα και 50% μεγαλύτερη αντίθεση και είναι ίσως η πρώτη οθόνη που μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τις Super Amoled της Samsung.


Η κάμερα

Για την περί ου ο λόγος κάμερα, έχουν ακουστεί ήδη τα καλύτερα και η LG μας δίνει τις εξής λεπτομέρειες:

  • Άνοιγμα διαφράγματος (aperture) μεγέθους f1.8 το οποίο επιτρέπει την είσοδο 80% περισσότερου φωτός στον αισθητήρα από ότι στο G3 και αυτό σημαίνει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.
  • Η κάμερα διαθέτει επίσης την τεχνολογία Optical Image Stabilization στη δεύτερή της έκδοση (OIS 2.0) η οποία σταθεροποιεί την κάμερα και στους τρεις άξονες πλέον.
  • Έχουμε επίσης τη νέα τεχνολογία Color Spectrum Sensor (CSS) με την οποία ο αισθητήρας αναγνωρίζει καλύτερα τα χρώματα και κατ' επέκταση έχουμε πιο φυσικές φωτογραφίες.
  • Τέλος το Manual Mode στην εφαρμογή της κάμερας μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε μόνοι μας την ταχύτητα κλείστρου, την εστίαση και το ISO, ενώ μας επιτρέπει να αποθηκεύσουμε και φωτογραφίες χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία (RAW).

Αν πολλά από αυτά σας φαίνονται κινέζικα, έχουμε εξηγήσει τα περισσότερα σε παλιότερό μας άρθρο. Δείγματα από τη φωτογραφική μηχανή μπορείτε να βρείτε στο GSMarena.


To design

Πάμε λοιπόν και στο design το οποίο έχει και αυτό τη σημασία του. Εξωτερικά το G4 μοιάζει αναπόφευκτα με το G Flex 2, έχει όμως κάποιες διαφορές. Μία από αυτές είναι η ελαφριά κλίση (Slim Arc) η οποία προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο χέρι και κάτι που δεν περιμέναμε, αυξημένη προστασία στις πτώσεις με την πλευρά της οθόνης κατά 20%!

Στα πίσω καλύμματα έχουμε το σαφώς πιο εκλεπτισμένο πλαστικό με ένα ιδιαίτερο σχεδιάκι που μοιάζει με διαμάντι και πολλά δερμάτινα που είναι μεν πιο ευχάριστα στην αφή αλλά θα μας κάνουν να μοιάζουμε με τον Mick Dundee.


Στο design φυσικά περιλαμβάνεται και το γραφικό περιβάλλον της LG που "κάθεται" επάνω στο Android 5.1 και μπορείτε να δείτε όλες του τις μαγκιές στα βίντεο παρακάτω:



Τιμή και διαθεσιμότητα

Το περιμένουμε τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου στα καταστήματα και αν και δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για την τιμή του, οι προπαραγγελίες στην Αγγλία ξεκίνησαν στις 500 λίρες (700 ευρώ). Αναμενόμενα φθηνότερο από το Samsung Galaxy S6, το οποίο ξεκινάει από τα 770€ μέσω ελληνικής αντιπροσωπείας.

Σχόλια

  1. Μιλαμε για φοβερο εργαλειο chris..Με ενα παρομοιο(δεν ειμαι βεβαιος αν ειναι αυτο) φιλος μου παιζει σε μαγαζι μουσικη και εχει συνδεδεμενες τηλ.&μουσικα videos απο ενα tablet κι οχι απο το pc,και γυριζει ολα τα τραπεζια εχοντας το μαζι του...Αξιζει πραγματικα και τα 10 € για καποιον που εχει παθος με τη μουσικη η ειναι η δουλεια του,ειναι γελοιο θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτός έχει ξεφύγει. Θα παίζει και από ασύρματα ηχεία φαντάζομαι. Ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter