Στο 84% παγκοσμίως το market share του Android! Μήπως φτάσαμε στο τέλος της ανάπτυξης;


Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι το Android βρίσκεται στην κορυφή του market share των smartphone παγκοσμίως και το υπερβολικό ποσοστό του 84% είναι η απόδειξη ότι "ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός". Μία εταιρία αναλυτών όμως της Αμερικής μας ενημερώνει ότι δε θα αργήσει να έρθει η πτώση αυτού του ποσοστού, αφού η αγορά έχει πλέον κορεστεί και οι ανταγωνιστές του δυναμώνουν.

Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο που μας πέρασε το Android κατείχε το 84% της παγκόσμιας αγοράς, το iOS το 12%, τα Windows Phone το 3% και το Blackberry το 1%. Για να καταλάβουμε τη μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας και το πόσο "τερατώδες" είναι αυτό το νούμερο ας πάρουμε για παράδειγμα τις εκλογές. Κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζουμε και όταν ο νικητής φτάνει να κερδίζει με διαφορά 10% (55% έναντι 45%) λέμε ότι η νίκη είναι καθαρή και ότι διέλυσε τον αντίπαλο. Σκεφτείτε ακόμα και το ποδόσφαιρο και το πόσο δύσκολο είναι μία ομάδα να έχει περισσότερο από το 70% του αγώνα την κατοχή της μπάλας. Για ένα προϊόν λοιπόν που μας πουλάει μία εταιρία χωρίς να αποκομίζουμε κάποιο όφελος πέρα από τη χρήση του, το 84% είναι απλά τεράστιο και δείχνει ότι το αξίζει πραγματικά.


Η Wall Street Journal λοιπόν που δημοσιεύει την ανάλυση λέει ότι είναι αδύνατο για το Android να συνεχίσει τον ανοδική του πορεία (έχει φτάσει και στο 85% το δεύτερο τρίμηνο του 2014) και σίγουρα θα δούμε πτώση του ποσοστού τους επόμενους μήνες, καθώς από τη μία δεν είναι δυνατόν να χάσουν περισσότερο την αξία τους οι ανταγωνιστές του, ενώ από την άλλη υπάρχει ένας κορεσμός για την κατηγορία των smartphone, τουτέστιν όσοι ενδιαφέρονταν έχουν ήδη αγοράσει.

Όσον αφορά την πρώτη αιτία είναι σαφώς δικαιολογημένη καθώς και οι τρεις ανταγωνιστές διέθεσαν ή θα διαθέσουν σύντομα συσκευές που μας προκαλούν το ενδιαφέρον. Η Apple με το iPhone 6 που σπάει τα ταμεία, η Microsoft που ετοιμάζεται να διαθέσει τα πρώτα Windows Lumia τηλέφωνα και η Blackberry με το Passport είναι μερικά ελκυστικά παραδείγματα. Σχετικά με τον κορεσμό της κατηγορίας όμως η Google έχει λάβει τα μέτρα της, καθώς με τα φθηνά τηλέφωνα της σειράς Android One, ανοίγει ένα νέο παράθυρο πωλήσεων σε φτωχότερες χώρες ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα Android Wear, TV και Auto που μας προσφέρουν νέες λύσεις και μας προκαλούν να αποκτήσουμε ακόμη περισσότερες Android συσκευές.

Η πτώση φυσικά του ποσοστού δε θα είναι μεγάλη, καθώς το Android έχει κερδίσει το κοινό του με την ευελιξία και την ποικιλία συσκευών σε όλες τις τιμές και τα μεγέθη, ενώ για όσους ανησυχούν αν η Google σταματήσει να βγάζει λεφτά (το ακούσαμε και αυτό), ούτε αυτό πρόκειται να γίνει, καθώς ακόμα και αν δεν αλλάζουν τα ποσοστά, οι πωλήσεις αυξάνονται συνεχώς και αυτό είναι το σημαντικότερο για την εταιρία.

Στην ίδια έρευνα έχει αξία να δούμε τη μεγάλη πτώση της Samsung από το 35% στο 25% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της Xiaomi στην περιοχή της Ασίας, η οποία πουλάει τις συσκευές της με μικρότερο κέρδος βγάζοντας κυρίως τα χρήματά της από τα αξεσουάρ των συσκευών! Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα έχουμε αλλαγές οι οποίες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες για να τις συζητήσουμε.

[WSJ]

Σχόλια

  1. (Αν κατάλαβα σωστά σχετικά με αυτό που δημοσίευσε η WS) Πιστεύω ότι κορεσμός δεν υπάρχει ακόμα και δεν ξέρω πότε θα επέλθει. Έχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης τα smartphones. Ακόμα καλύτερους φακούς φωτογραφικών, καλύτερη μπαταρία, πραγματικό θερμόμετρο (εξ. χώρου), 3D οθόνες, οθόνες που προσαρμόζονται στα προβλήματα όρασης του καθενός, ενσωματωμένος προτζέκτορας (λολ) κλπ κλπ. Επίσης το γεγονός ότι οι γενιές που δεν γνωρίζουν τη σύγχρονη τεχνολογία αλλάζουν και αντικαθίστανται από γενιές που είναι πιο εξοικειωμένες στις νέες τεχνολογίες δείχνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει η WS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ομορφια σκιζει.Αλλα χωρις ομαδικη διαγραφη,αν εχεις 50 mail πρεπει να διαγραφεις ενα ενα,και χωρις αδειασμα καδου[τουλαχισον σε 4.2.2 jb] οτι και να λεει η google δεν υπαρχει το εχω ψαξει καλα και πηγα και στις νεες οδηγιες..Προτιμω την απλοτητα και τη γρηγορη χρηση που ειχε το παλιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν γράφτηκε το άρθρο υποστήριζε 5 συσκευές, πλέον όχι. Το γράφει στην περιγραφή της εφαρμογής στο Play Store.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά τα λες αλλά ακόμη και να αυξηθούν οι πωλήσεις, το ποσοστό δε θα αυξηθεί αν και οι ανταγωνιστές του κάνουν το ίδιο. Αυτό είναι που προσπαθούν να πουν με την έρευνα.


    Η WSJ δημοσιεύει απλώς τα ποσοστά, το σχόλιο του κορεσμού είναι δικό μου (για να είμαι δίκαιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Orea tote giati afou evala 3€
    Mou evale mono mia siskeyi?
    K ohi tris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το κατέβασα και μπορώ να πω πως μ'άρεσε πάρα πολύ γιατί είναι πρωτότυπο! δεν έχω δει ακόμα όλα τα παιχνίδια που έχεις προτείνει, ένα ακόμα που μ'άρεσε που βρήκα πρόσφατα και είναι τρελό είναι το Plague Inc!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρόβλεψη στηρίζεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι το android έχει τεράστιο αριθμό πωλήσεων και δεν έχει περιθώρια να ανέβει περισσότερο γιατί υπάρχουν ανταγωνιστές που καλύπτουν ένα ποσοστό. Είναι ασφαλές συμπέρασμα να πει κανείς ότι δεν θα ανέβει περισσότερο αλλά πιστεύω ότι πολύ επιφανειακό αυτό. Κορεσμός δεν υπάρχει, βλέπεις το android να βελτιώνεται συνέχεια και γενικά όλα τα smartphones να πουλάνε.


    Πέρα από τα android & apple, οι υπόλοιπες εταιρείες βρίσκονται ακόμα στην προσπάθεια δημιουργίας ενός λειτουργικού συστήματος. Είναι αρκετά βήματα πιο πίσω και απλά το παλεύουν κάθε εταιρεία με τον τρόπο της, προσπαθώντας να κάνουν κάτι διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα κλέβοντας στοιχεία από Android & Apple. Δύσκολα να πετύχεις έτσι. Δεν είναι τυχαίο το 4% και δεν νομίζω να αυξηθεί απότομα. Άρα για μένα το ερώτημα είναι: Πόσο ακόμα θα αντέξουν αυτές οι εταιρείες σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Γιατί αν όντως τίθεται τέτοιο ζήτημα, αν δεν αντέξουν για πολύ ακόμα, αν δεν γίνει μια απότομη αύξηση στις πωλήσεις τους, τότε οι Android & Apple θα διεκδικήσουν αυτό το 4%, και μάλλον θα το πάρει το Android.


    Ειλικρινά πάντως, δεν ξέρω τι σκέφτονται αυτές οι 2 εταιρείες, Microsoft & Blackberry. Η Microsoft έχει καταντήσει αηδία. Κομπλεξική στρατηγική και πολιτική. Οι περισσότεροι την αποφεύγουν όσο γίνεται τα τελευταία χρόνια. Δεν βλέπω μέλλον. Bing, hotmail, windows interface(menu), με εκνευρίζουν περισσότερο από τους ιούς. Πήρε και το skype και το έκανε χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έχω γράψει και αυτό. Είναι επίσης από τα αγαπημένα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάπου θα έχει να βάλεις και τις άλλες δύο. Δεν παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στείλε ένα mail στους δημιουργούς, μπορεί να είναι σφάλμα στο λογαριασμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα.Επειδη δεν γνωριζω.Και με ποιο τροπο γινεται η πληρωμη τα 2.99
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέσα στην εφαρμογή όταν προσπαθήσεις να προσθέσεις περισσότερους χρήστες, θα σου βγάλει την επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kalispera, exasa to kinito mou samsung galaxy3 den eixa kapia efarmogi mesa alla de katalabeno pos mporo na to paro piso exoun bgalei tin sim mou apo mesa logika . auto me to plan b de to katalaba katholou pos litourgi . exo to kouti tou tilefonou mou exei ekei tipota stixia opou mporo na peraso kapou kai na katebei h efarmogi automata oste na to anaktiso piso? sorry pou se zalizo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να χρησιμοποιήσεις το Plan B πρέπει να υπάρχει ακόμη εγκατεστημένος ο Google λογαριασμός σου. Δε βλέπω άλλο τρόπο για να το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eχω αγορασει την
    εφαρμογή την εγκατεστησα στο κινητο και pc μου και δουλευε κανονικα και στις
    τρεις συσκευες που το ειχα εγκαταστήση για 10 μερες σε ολες τις εντολες πχ αρχείο
    κλήσεων: αρχείο μηνυμάτων: τη θέση στο χάρτη:
    να βγάλει φωτογραφίες: να ηχογραφήσει:..Στην συνεχεια και
    ξαφνικα ενω η συσκευες ολες ειναι ενεργοποιημενες στο ιντερνετ και το GPS η μονες λειτουργιες που μου
    δουλευουν ειναι Έναρξη εντοπισμου μονο και ξαφνικα.οταν βαζω αλη
    εντολη η Κατάσταση
    ανίχνευσης απο πρασινο γινετε κοκκινο.επισης δεξια στις εντολες μου γραφη CONNECT
    Μήνυμα απεστάλη και μετα μου εμφανιζει Πρόβλημα
    επικοινωνίας με την συσκευή σας. τι μπορω να κανω για να
    το διορθώσω.Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχεις πρόβλημα εσύ αλλά η υπηρεσία μάλλον. Επικοινώνησε μαζί τους καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. σε ευχαριστω πολυ Chris.Μηπως γνωριζεις με ποιο τροπο πρεπει να επικοινωνήσω με την υπηρεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχασα/μου εκλεψαν ενα samsung galaxy fame. πως μπορω να το εντοπισω η να διαγραψω το δεδομενα της σιμ και της microSD απο μακρια η απο αλλη συσκευη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεσω του λογαριασμου σου samsung.Μπες απο pc στον ιστοτοπο της samsung συνδεσου στο λαγαριασμο σου και εχει μια υπηρεσια λεγεται Find My Mobile...Εκει θα βρεις πολλες εντολες οπως π.χ εντοπισμο κινητου,κληση στο κινητο,κλειδωμα οθονης η συσκευης,και ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...Μπορει να δειξει και στο χαρτη που βρισκεται οπως και η εφαρμογη της google αλλα για να το ξαναβρεις ξεχασε το..Πρεπει να ειναι πρωταθλητης βλακειας ο κλεφτης...Απλα μπες και διεγραψε ολα τα δεδομενα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια...
    και μπράβο στο πρόγραμμα αυτό,αν και πλέον πέρασε καιρός και φαντάζομαι βγήκαν νέα τέτοια προγράμματα.Έκλεψαν του φίλου μου κινητό android.Το είχε ούτε εβδομάδα και δεν πρόλαβε να εγκαταστήσει κάτι σε ant virus,etc!!Ήταν απαραίτητο αυτό?...Διάβασα αρκετά σχόλιο εώς τώρα,αλλά κανένας δεν λέει αν τελικά κατάφερε να το βρεί!!!Οπότε τι να κάνω,άδικα εγκατάσταση?Του είχαν κλέψει αρκετά τηλέφωνα μέχρι στιγμής κι ας μην ήταν smartphone.Πόσο καιρό μπορούμε να ελπίζουμε στην εύρεση της συσκευής?...Στεναχωρέθηκα κι εγω μαζί του,νέο κινητό... :(
    Αν δεν βρεθεί μέσα σε πχ 2-3 μήνες τελείωσε δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτά. Μπορεί ο κλέφτης να το έχει κλειστό για 6 μήνες και μόλις το ανοίξει να το βρεις.


    Αν κάποιος είναι γνώστης όμως, δε θα το βρεις ποτέ ότι και να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter