Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Android One: Έφτασαν οι πρώτες ποιοτικές Android συσκευές στα 80 ευρώ από τη Google


Σε συνέχεια των πρώιμων ανακοινώσεων του φετινού Google I/O, ο γίγαντας της αναζήτησης μας παρουσίασε σήμερα τις τρεις πρώτες συσκευές της σειράς Android One, η οποία θα αποτελείται από ποιοτικά μοντέλα σε τιμές κάτω από τα 100€ και που προορίζονται για τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία από αυτές, την Ινδία, όπου οι ντόπιοι κατασκευαστές Karbonn, Micromax και Spice παρουσίασαν τρεις συσκευές που σκοπό έχουν να φέρουν το smartphone στα χέρια των ασθενέστερων οικονομικά λαών όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και οι υπόλοιπες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Το Micromax Canvas A1, το Karbonn Sparkle V και το Spice Dream Uno τα οποία θα πωλούνται από σήμερα στην Ινδία στα 81 ευρώ παρακαλώ (6.399 ρουπίες Ινδίας), είναι τρεις παρόμοιες συσκευές με τα χαρακτηριστικά τους να είναι τα εξής:

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Mediatek @ 1.3GHz
  • GPU: Mali 400
  • Μνήμη: 1GB RAM - 4GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 4.5" @ 854 x 480p
  • Κάμερα: Πίσω 5MP με LED flash, μπροστά 2MP
  • Συνδεσιμότητα: Dual-SIM, 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, FM radio
  • Μπαταρία: 1700 mAh
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.4 KitKat
Το ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι η Google θα αποφασίζει το hardware των συσκευών και θα αναλαμβάνει η ίδια τις αναβαθμίσεις, διαφυλάσσοντας έτσι την ποιότητά τους, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα Nexus δηλαδή! Εννοείται ότι όλες οι Android One συσκευές θα αναβαθμιστούν επίσημα και σε Android L.

Μπορεί οι χώρες που θα κυκλοφορήσουν να μη μας αφορούν άμεσα αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι συσκευές στα γνωστά κινέζικα site. Δε χρειάζεται πάντως να βιαστείτε καθώς και άλλοι κατασκευαστές έχουν ενδιαφερθεί για τη σειρά Android One μεταξύ των οποίων η Acer, η Alcatel, η Asus, η HTC, η Lenovo, η Panasonic και οι λιγότερο γνωστές Xolo, Intex, Lava, ενώ και η Qualcomm θα διαθέσει φθηνά chipset για το σκοπό αυτό.

Μιλάμε για μεγάλο "τάκλιν" στις κινέζικες εταιρίες που μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονταν το Android αποκομίζοντας υπερκέρδη.


6 στο: "Android One: Έφτασαν οι πρώτες ποιοτικές Android συσκευές στα 80 ευρώ από τη Google"