Lumific: Μία εξαιρετική εναλλακτική της εφαρμογής 'Φωτογραφίες' στο Android


Στο πλαίσιο της γενικής ανανέωσης των προεγκατεστημένων εφαρμογών που επιχειρείται στο Android, η Google αντικαθιστά όλο και περισσότερες από αυτές με νέες, οι οποίες χρησιμοποιούν λίγο ή πολύ τις υπηρεσίες της. Πρόσφατα και κατά την αναβάθμιση σε Android 5.0, οι χρήστες Nexus συσκευών έχασαν και την εφαρμογή "Συλλογή" από τη συσκευή τους η οποία αντικαταστάθηκε από την αντίστοιχη της Google ονόματι "Φωτογραφίες".

Οι "Φωτογραφίες" όμως είναι μία εφαρμογή η οποία κατά γενική ομολογία δε βολεύει κανέναν, αλλά και είναι και "δεμένη" με το Google+, το οποίο πολύς κόσμος δε χρησιμοποιεί. Έτσι αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το Google+ στη συσκευή μας, θα χάσουμε και το μοναδικό τρόπο για να βλέπουμε τις φωτογραφίες μας. Τι έπρεπε να κάνουμε λοιπόν; Να βρούμε έναν άξιο αντικαταστάτη. Και τι βρήκαμε; Μία εφαρμογή απείρως καλύτερη!

Το Lumific είναι όλα όσα θα θέλαμε από μία εφαρμογή προβολής εικόνων και το αλλάζουμε άνετα με το μέχρι πρότινος αγαπημένο μας QuickPic. Οργανώνει και παρουσιάζει τις εφαρμογές μας σε χρονολογική σειρά και ανά τοποθεσία και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε κατά κάποιον τρόπο το παρελθόν μας όμορφα και τακτοποιημένα. Μπορούμε να βάλουμε ένα event φωτογραφιών στα αγαπημένα μας για να το βλέπουμε ξεχωριστά και όχι με τον υπόλοιπο χαμό, ενώ μπορούμε επίσης να κρύψουμε και τις φωτογραφίες που δε μας αρέσουν αλλά δε θέλουμε και να διαγράψουμε. Στην εξαιρετική οργάνωση προσθέστε επίσης και την αυτόματη διόρθωση, καθώς το Lumific φωτίζει, ισιώνει, περικόπτει και διορθώνει τα χρώματα στις φωτογραφίες μας, βελτιώνοντάς τις συνολικά, ενώ δεν αποθηκεύει μόνιμα το αποτέλεσμα σε περίπτωση που δε μας αρέσει. Τέλειο!


Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω την υποστήριξη βίντεο και την αναζήτηση ανά ημερομηνία ή τοποθεσία που έρχονται σύντομα και έχετε την καλύτερη εφαρμογή παρουσίασης εικόνων στο Google Play.

Θα τη βρείτε στο δωρεάν στο Play Store και από σήμερα μπαίνει στα αγαπημένα μας.

Σχόλια

  1. Ποιες από αυτές τις λειτουργίες κάνει η δωρεάν έκδοσή και για ποιες χρειάζεται η αγορασμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω όλες εκτός από τις μαζικές λειτουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και η επιλογή της cyanogenmod...Το gallery app της.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyngn.gallerynext

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από εφαρμογές μπορεί να κάνει back up όλο το σύστημα ώστε να κάνω επαναφορά μετά από εγκατάσταση νέας rom;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την ενσωμάτωση όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω το flashify το κάνει αυτό αν δε θέλεις να μπεις σε recovery mode.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ κατέβασα μια σειρά και στο 2ο επεισόδιο δεν βρίσκει ελληνικούς υπότιτλους,γιατί,τι να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είτε δεν υπάρχουν είτε δεν μπορεί να συνδεθεί με το server του OpenSubtitles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ που απάντησες!Μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να συνδεθεί,μου φαίνεται πάντως πολύ περίεργο να μην έχει υπότιτλους μόνο σε ένα επεισόδιο.....Μπορώ να τους ψάξω από κάποιο έγκυρο site?Και κάτι τελευταίο είναι η δεύτερη ταινία που κατεβάζω και δεν ακούω ήχο,τι να κάνω?την βλέπω με το mVideoPlayer.?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορείς στις ρυθμίσεις του να το βάλεις να παίζει τα βίντεο με το MX player αφού το κατεβάσεις πρώτα. Έτσι θα λυθούν τα προβλήματα αναπαραγωγής.

    Για υπότιτλους πήγαινε στο opensubtitles.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα,να ρωτήσω κάτι άλλο που προέκυψε..ξαφνικά δεν μου κάνει downloading στο torrent ,απλά αποθηκεύει στο φάκελο κάποιο αρχείο με κατάληξη .part και δεν κατεβάζει τίποτα. Απεγκατέστησα και το ξανά εγκατέστησα αλλά τίποτα, μήπως ξέρεις τι φταίει και τι μπορω να κάνω για να ξανακατεβαζω απο το torrent? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το βρήκα το παραπάνω,σε ευχαριστώ!Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις το εξής το πρόγραμμα mvideoplayer με έχει βολέψει πολύ όμως παρατήρησα ότι δεν παίζει καθόλου ήχο σε ταινίες με τύπο ήχου AC3.Ξέρεις εαν δεν το υποστηρίζει ή χρειάζεται κάποια ρύθμιση?Και κάτι ακόμα το vlc on android πως μπορω να καθυστερήσω ή να επιταχύνω τους υποτιτλους ενω βλεπω την ταινια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ το είχα ρυθμίσει να παίζει τα βίντεο με τον MX player οπότε δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Επίσης με τον MX είναι εύκολο να ρυθμίσεις και τους υποτίτλους, οπότε δοκίμασέ τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα,να σου πω την αλήθεια τα είχα κατεβάσει όλα και το mvideoplayer και MX player και το vlc και παρατήρησα το εξής ότι το πρώτο δεν παίζει καθόλου ήχο ταινία με τύπο AC3.Το δεύτερο πάλι δεν παίζει ταινία με AC3 και το τρίτο το vlc παίζει τα πάντα αλλα δεν μπορεις να αυξωμειώσεις την ροή τον υπότιτλων και δεν μπορω να κανώ προσθήκη υποτίτλων, σαν να μην το φορτώνει...Εσυ τι νομίζεις,αν θέλεις δοκίμασε να κατεβασεις μια ταινια με αυτον τον τυπο ήχου και πες μου αν και σε εσενα κανει τα ίδια.....ή μήπως χρειαζεται κάποια ρυθμιση που δεν έχω αντιληφθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter