Obb on SD: Το module που θα σου γλιτώσει τρελό χώρο στη συσκευή σου!


Έχετε προσέξει ότι μερικά Android παιχνίδια αφού τα εγκαταστήσουμε και την πρώτη φορά που θα τα τρέξουμε, μας αναγκάζουν να κατεβάσουμε έως και 3GB δεδομένων κατά περίπτωση; Τα παιχνίδια της Gameloft για παράδειγμα είναι τέτοιου είδους και αν διαθέτουμε συσκευή με 8GB αποθηκευτικού χώρου, ενδέχεται μόνο ένα από αυτά να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του.

Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται στη διαδρομή "Android > obb", όπου κάθε παιχνίδι διαθέτει το δικό του φάκελο. Πλέον υπάρχει λύση και σε αυτό το θέμα με το Obb on SD, ένα Xposed module που μπορεί να μεταφέρει όλο το φάκελο obb στην εξωτερική κάρτα SD.

Λειτουργεί περίπου σαν το Link2SD κάνοντας link τους δύο χώρους αποθήκευσης και δίνοντας στο σύστημα την εντύπωση ότι ο φάκελος βρίσκεται στην εσωτερική μνήμη ("/sdcard/Android/obb"). Το κορυφαίο χαρακτηριστικό του είναι ότι δε χρειάζεται καμία ρύθμιση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το εγκαταστήσουμε, το ενεργοποιήσουμε και να μεταφέρουμε το φάκελο obb στην εξωτερική κάρτα μνήμης. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η διαδρομή να είναι ίδια, δηλαδή δημιουργούμε έναν φάκελο με το όνομα "Android" μέσα στον οποίο κάνουμε αντιγραφή τον "obb".

Σκεπτόμενοι το πόσο μεγάλα είναι συνήθως τα παιχνίδια, καταλαβαίνουμε ότι με τη μία μπορούμε να γλιτώσουμε 2-3GB χώρου στη συσκευή μας! Αν δε σας βολέψει πάντως, ο προγραμματιστής του μας προτείνει και άλλες εναλλακτικές όπως το GL to SD και το FolderMount.

Θα το βρείτε στη λίστα των module που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή του Xposed framework.

Σχόλια

  1. Σωστός Γιατρέ, να σε καλά, θα ανασάνει το κινητό γιατί μόνο το Batman είναι 1,8gb.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω δηλαδή με αυτό μπορείς να έχεις και εφαρμογή viber? Να τραβήξεις μια φωτό και να την στείλεις αμέσως όπως και να σου στείλουν μια φωτόγραφια και να την ανοίξεις? ακόμα δουλευει με 3G από την sim τα ρωτάω όλα αυτά για να ξέρω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ώστε να περάσω ένα μάθημα στην σχολή μου! επίσης από που μπορώ να το προμηθευτώ αν κάνει για όλα αυτά που ψάχνω. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να το θέσω απλά, λειτουργεί όπως όλα τα Android τηλέφωνα, απλά είναι μικτό και φοριέται στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει μια φανταστικη εφαρμογή στο store google.Λεγεται MultiWindow Manager, χρειαζεται οπωσδήποτε Roοt access συσκευη και jb 4.1.2..Λειτουργει μονο με καποιες Samsung συσκευες[Galaxy S3-S4] και ειδικα με Note 10.1[Note,Note2.Note3.] και είναι γνησια.Η Samsung δινει τη δυνατοτητα να ανοιξουμε μεχρι 8 εφαρμογες από τη μπαρα.Αυτο μπορει να προσθεσει οσες θελουμε στο γνησιο Multi Samsung για κινητα και tablets.Αν σε νεοτερο update αποκτησει συμβατοτητα με ολες τις συσκευες Samsung θα είναι μια από τις καλυτερες εφαρμογες στο market...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H tooleap-multi SDK chris βρισκεται ακομη σε πρωιμο beta σταδιο και μπορει να εξελιχθει σε πολυ καλη εφαρμογη.Το multi window υπαρχει βεβαια στο market και την εχω δοκιμασει,ειναι πολυ παραμετροποιησημη σιγουρα[μεχρι και χρωματα],αλλα ο MultiWindow Manager που ανεφερα ειναι γνησιο multi app για μενα το καλυτερο αλλα εχει τις προυποθεσεις περισσοτερο με τα μοντελα παρα με το Root..Yπαρχει αλλη μια πολυ καλη διχως Root αυτη,αλλα δουλευει μονο με Note 10.1, το Multi Window Shortcuts.Tην 3η που εγραψες μπηκα την ειδα αλλα δεν αξιζει πολλα νομιζω.Οποτε για καποιον διχως root και ανεξαρτητα μοντελου νομιζω η καλυτερη ειναι η πρωτη που εγραψες η tooleap-sdk και δεν ζηταει τιποτα.Τελος υπαρχει ο Floating Browser Cobra που πρεπει να δει κανεις,ελαφρυς με πολλες ρυθμισεις και γρηγορος νομιζω αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες