Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Obb on SD: Το module που θα σου γλιτώσει τρελό χώρο στη συσκευή σου!


Έχετε προσέξει ότι μερικά Android παιχνίδια αφού τα εγκαταστήσουμε και την πρώτη φορά που θα τα τρέξουμε, μας αναγκάζουν να κατεβάσουμε έως και 3GB δεδομένων κατά περίπτωση; Τα παιχνίδια της Gameloft για παράδειγμα είναι τέτοιου είδους και αν διαθέτουμε συσκευή με 8GB αποθηκευτικού χώρου, ενδέχεται μόνο ένα από αυτά να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του.

Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται στη διαδρομή "Android > obb", όπου κάθε παιχνίδι διαθέτει το δικό του φάκελο. Πλέον υπάρχει λύση και σε αυτό το θέμα με το Obb on SD, ένα Xposed module που μπορεί να μεταφέρει όλο το φάκελο obb στην εξωτερική κάρτα SD.

Λειτουργεί περίπου σαν το Link2SD κάνοντας link τους δύο χώρους αποθήκευσης και δίνοντας στο σύστημα την εντύπωση ότι ο φάκελος βρίσκεται στην εσωτερική μνήμη ("/sdcard/Android/obb"). Το κορυφαίο χαρακτηριστικό του είναι ότι δε χρειάζεται καμία ρύθμιση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το εγκαταστήσουμε, το ενεργοποιήσουμε και να μεταφέρουμε το φάκελο obb στην εξωτερική κάρτα μνήμης. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η διαδρομή να είναι ίδια, δηλαδή δημιουργούμε έναν φάκελο με το όνομα "Android" μέσα στον οποίο κάνουμε αντιγραφή τον "obb".

Σκεπτόμενοι το πόσο μεγάλα είναι συνήθως τα παιχνίδια, καταλαβαίνουμε ότι με τη μία μπορούμε να γλιτώσουμε 2-3GB χώρου στη συσκευή μας! Αν δε σας βολέψει πάντως, ο προγραμματιστής του μας προτείνει και άλλες εναλλακτικές όπως το GL to SD και το FolderMount.

Θα το βρείτε στη λίστα των module που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή του Xposed framework.

6 στο: "Obb on SD: Το module που θα σου γλιτώσει τρελό χώρο στη συσκευή σου!"