Έφτασε η MIUI 6 με νέα χαρακτηριστικά, βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον και μεγαλύτερη ασφάλεια


Η ROM που μας έμαθε πώς είναι το όμορφο Android, επιστρέφει με την έκτη έκδοσή της για να μας δείξει και πάλι πώς δημιουργείται ένα γραφικό περιβάλλον που είναι ταυτόχρονα εύχρηστο αλλά και πανέμορφο. Δανειζόμενη κομμάτια του iOS 7 και του Material design που θα δούμε στο Android L, η MIUI 6 δείχνει πιο ελκυστική από ποτέ, κάνοντας τους ιδιοκτήτες συσκευών της Xiaomi να αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί.

Το moto της MIUI για φέτος είναι "Simple, intuitive, beautiful" και αντιπροσωπεύει τέλεια την έκτη έκδοσή της. Απλούστατο με τη λογική του iOS στον launcher, χωρίς συρτάρι εφαρμογών και τις κατευθυντήριες γραμμές της Google εντός των εφαρμογών, η MIUI συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Στο θέμα της ομορφιάς φέτος έχουμε τρελά animation! Όποιο πλήκτρο και να πατήσεις κάνει κάτι περίεργο, όπως για παράδειγμα ο διακόπτης του Airplane mode ο οποίος απογειώνει το εικονίδιο / αεροπλάνο! Οι εφαρμογές είναι πλέον ακόμη πιο καθαρές με τα εικονίδιά τους να έχουν γίνει flat και την επιρροή του material desing να είναι περισσότερο από εμφανής. Τέλος πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν πλέον  τα χρώματα, με τα οποία θα εντυπώσουμε ότι η κάθε εφαρμογή έχει το δικό της και έτσι θα μας είναι πιο εύκολο να τη βρούμε, έχοντας όμως όλες οι εφαρμογές μία συγγένεια μεταξύ τους χάρη στο smokey εφέ υπάρχει ήδη και στις προηγούμενες εκδόσεις της ROM.


Από άποψη χαρακτηριστικών φέτος έχουμε την πολύ βελτιωμένη εφαρμογή κλήσεων η οποία διαθέτει αναγνώριση αριθμών, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να κατηγοριοποιούμε αριθμούς από τράπεζες, διαφημιστικές εταιρίες και άλλους ενοχλητικούς τους οποίους μπορούμε αργότερα να προσθέσουμε σε blocklist. Αίσθηση επίσης προκαλεί η λειτουργία η οποία μας παρουσιάζει τις επιλογές των αυτόματων τηλεφωνητών στην οθόνη, έτσι την επόμενη φορά που θα καλέσουμε τον πάροχό μας, δε χρειάζεται να ακούσουμε όλο το μήνυμα αλλά να πατήσουμε το σωστό αριθμό για την εξυπηρέτησή μας. Έχουμε επίσης νέες χειρονομίες (gestures) στη homescreen, ενώ και οι ειδοποιήσεις μοιάζουν πλέον με το Hover της Paranoid Android ROM.


Πολύς λόγος έγινε φέτος και για την ασφάλεια των συσκευών της Xiaomi, από ανταγωνιστές ίσως που θέλουν να ανακόψουν την ανοδική της πορεία, έτσι η MIUI 6 έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα στον τομέα αυτό με σημαντικότερα τον ενσωματωμένο virus scanner αλλά και τη λειτουργία εύρεσης "περίεργων" δικαιωμάτων στις εφαρμογές.


Ποιες συσκευές όμως θα γευτούν πρώτες τη MIUI 6; Ήδη έχει ξεκινήσει το beta testing το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο. Αν έχει μία συσκευή εκ των Mi3 ή Mi4 μπορείτε να μπείτε και εσείς δηλώνοντας συμμετοχή εδώ, ενώ οι κάτοχοι των Mi2 / 2S / 2A, Redmi και Redmi Note θα μπουν και αυτοί σύντομα στη δοκιμαστική έκδοση. Τα πρώτα σταθερά πακέτα θα τα δούμε στις αρχές του επόμενου έτους οπότε μέχρι τότε... υπομονή!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της MIUI.

Σχόλια

  1. ΠΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ IOCEAN X8 ?
    ΒΑΣΙΛΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρόμοιο με το Xiaomi Redmi Note και το THL T11. Μια χαρά σε χαρακτηριστικά. Αν το βρεις στα 160 ευρώ πάρτο.

      Διαγραφή
  2. Υποστήριζει το spen του note 3; ευχαριστώ εκ τον προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατέβασα το έκανα flash όλα μια χαρά υποστηρίζει s pen μεγάλο πρόβλημα είναι η γλώσσα δεν υποστηριζει ελληνικά μόνο αγγλικά κινέζικα και ιαπονικα αν δεν κάνω λάθος ..... Τα μισά είναι αγγλικά και τα αλλά μισά κινέζικα κατά τα μήπως γνωρίζεις πως μπορούμε να το διόρθωσουμε αυτό; ακόμα δεν έχει playstore έχει ένα άλλο της xiaomi

      Διαγραφή
    2. Όταν χρησιμοποιείς το SPen εμφανίζει και το μενού του;

      Αν ψάχνεσαι για ελληνικά θα βρεις τις κατάλληλες ROM στο ελληνικό forum της Xiaomi. Περιέχουν και το Play Store αλλά προφανώς δεν είναι στην τελευταία έκδοση.

      Διαγραφή
  3. Γεια σας! Μια ερωτηση θελω να κανω.. επειδη διαβασα οταν πηγα να κατεβασω την MIUI οτι αναφερεται μονο στο galaxy s4 i9500 και εγω το i9505.. γινεται να την περασω στο δικο μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται αλλά ενδέχεται να σου δημιουργήσει προβλήματα. Καλύτερα πάρε ένα backup μέσω recovery πριν δοκιμάσεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες