Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Έφτασε η MIUI 6 με νέα χαρακτηριστικά, βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον και μεγαλύτερη ασφάλεια


Η ROM που μας έμαθε πώς είναι το όμορφο Android, επιστρέφει με την έκτη έκδοσή της για να μας δείξει και πάλι πώς δημιουργείται ένα γραφικό περιβάλλον που είναι ταυτόχρονα εύχρηστο αλλά και πανέμορφο. Δανειζόμενη κομμάτια του iOS 7 και του Material design που θα δούμε στο Android L, η MIUI 6 δείχνει πιο ελκυστική από ποτέ, κάνοντας τους ιδιοκτήτες συσκευών της Xiaomi να αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί.

Το moto της MIUI για φέτος είναι "Simple, intuitive, beautiful" και αντιπροσωπεύει τέλεια την έκτη έκδοσή της. Απλούστατο με τη λογική του iOS στον launcher, χωρίς συρτάρι εφαρμογών και τις κατευθυντήριες γραμμές της Google εντός των εφαρμογών, η MIUI συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Στο θέμα της ομορφιάς φέτος έχουμε τρελά animation! Όποιο πλήκτρο και να πατήσεις κάνει κάτι περίεργο, όπως για παράδειγμα ο διακόπτης του Airplane mode ο οποίος απογειώνει το εικονίδιο / αεροπλάνο! Οι εφαρμογές είναι πλέον ακόμη πιο καθαρές με τα εικονίδιά τους να έχουν γίνει flat και την επιρροή του material desing να είναι περισσότερο από εμφανής. Τέλος πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν πλέον  τα χρώματα, με τα οποία θα εντυπώσουμε ότι η κάθε εφαρμογή έχει το δικό της και έτσι θα μας είναι πιο εύκολο να τη βρούμε, έχοντας όμως όλες οι εφαρμογές μία συγγένεια μεταξύ τους χάρη στο smokey εφέ υπάρχει ήδη και στις προηγούμενες εκδόσεις της ROM.


Από άποψη χαρακτηριστικών φέτος έχουμε την πολύ βελτιωμένη εφαρμογή κλήσεων η οποία διαθέτει αναγνώριση αριθμών, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να κατηγοριοποιούμε αριθμούς από τράπεζες, διαφημιστικές εταιρίες και άλλους ενοχλητικούς τους οποίους μπορούμε αργότερα να προσθέσουμε σε blocklist. Αίσθηση επίσης προκαλεί η λειτουργία η οποία μας παρουσιάζει τις επιλογές των αυτόματων τηλεφωνητών στην οθόνη, έτσι την επόμενη φορά που θα καλέσουμε τον πάροχό μας, δε χρειάζεται να ακούσουμε όλο το μήνυμα αλλά να πατήσουμε το σωστό αριθμό για την εξυπηρέτησή μας. Έχουμε επίσης νέες χειρονομίες (gestures) στη homescreen, ενώ και οι ειδοποιήσεις μοιάζουν πλέον με το Hover της Paranoid Android ROM.


Πολύς λόγος έγινε φέτος και για την ασφάλεια των συσκευών της Xiaomi, από ανταγωνιστές ίσως που θέλουν να ανακόψουν την ανοδική της πορεία, έτσι η MIUI 6 έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα στον τομέα αυτό με σημαντικότερα τον ενσωματωμένο virus scanner αλλά και τη λειτουργία εύρεσης "περίεργων" δικαιωμάτων στις εφαρμογές.


Ποιες συσκευές όμως θα γευτούν πρώτες τη MIUI 6; Ήδη έχει ξεκινήσει το beta testing το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο. Αν έχει μία συσκευή εκ των Mi3 ή Mi4 μπορείτε να μπείτε και εσείς δηλώνοντας συμμετοχή εδώ, ενώ οι κάτοχοι των Mi2 / 2S / 2A, Redmi και Redmi Note θα μπουν και αυτοί σύντομα στη δοκιμαστική έκδοση. Τα πρώτα σταθερά πακέτα θα τα δούμε στις αρχές του επόμενου έτους οπότε μέχρι τότε... υπομονή!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της MIUI.

9 στο: "Έφτασε η MIUI 6 με νέα χαρακτηριστικά, βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον και μεγαλύτερη ασφάλεια"