Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

OnePlus One: Οι πρώτες εντυπώσεις από το flagship killer


Το OnePlus One είναι ένα τηλέφωνο που μας έχει απασχολήσει πολύ κυρίως λόγω της σχέσης χαρακτηριστικών και τιμής, είναι όμως παράλληλα και μία συσκευή που δύσκολα μπορείς να την αποκτήσεις απευθείας από τον κατασκευαστή και στην τιμή που το διαθέτει. Μπορείς φυσικά να βάλεις λίγα παραπάνω χρήματα και να το βρεις σε online καταστήματα κάτι που έκανε ο φίλος που συνάντησα στη Χαλκιδική το περασμένο Σάββατο (19/07/14) που μου έδωσε τη δυνατότητα να του ρίξω μια ματιά.

Με μια φράση "Το OnePlus One αξίζει" καθώς είναι ένα smartphone που πέραν της χαμηλής τιμής του, είναι ιδιαίτερα προσεγμένο στο λογισμικό αλλά και στο design. Εξωτερικά και αν προσπεράσουμε τα υλικά κατασκευής στα οποία επικρατεί το πλαστικό, το OnePlus One έχει τρομερή αισθητική και μοιάζει λιγάκι με το Oppo Find 7, από μακριά. Η οθόνη του είναι λιγάκι υπερυψωμένη και φαίνεται σα να ίπταται πάνω από το υπόλοιπο πλαίσιο, δημιουργώντας έτσι μία ωραία αίσθηση στο μάτι. Από άποψη ποιότητας δε με τρέλανε κιόλας καθώς δεν τη βρήκα πολύ φωτεινή αλλά και τα χρώματα όχι όσο ζωηρά θα ήθελα. Ενδέχεται να έφταιγε το φόντο το οποίο ήταν μουντό αλλά και η οθόνη του LG G3 που κρατούσα στο άλλο χέρι.Το πίσω μέρος είναι καμπυλόγραμμο και δίνει ευχάριστη αίσθηση στο κράτημα με το λευκό κάλυμμα να είναι λείο και να γλιστράει ευκολότερα, ενώ το γκρι ματ φαντάζομαι θα είναι πιο σταθερό στο χέρι. Χρειάζεται πάντως σίγουρα θήκη αν θέλουμε να ζήσει πολύ καιρό γιατί ο φίλος μου είπε ότι είχε ατυχήματα βγάζοντας το κάθε λίγο από την τσέπη.


Στο λογισμικό τώρα η CyanogenMod 11 είναι πραγματικά εξαιρετική. Σχεδόν stock Android με τις γνωστές προσθήκες της CM που δε βαραίνουν το σύστημα, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι το πιο γρήγορο τηλέφωνο που έπιασα ποτέ στα χέρια μου. Όσοι το επιλέξετε κάντε μου σας παρακαλώ τη χάρη και αλλάξτε το theme γιατί τα πολύχρωμα flat εικονίδια είναι λιγάκι... "τσίρκο". Γενικά πάντως πιστεύω ότι οποιαδήποτε AOSP ROM (Google, Paranoid, Omni, AOKP) θα τρέχει το ίδιο απροβλημάτιστα στο OnePlus One.


Το μοναδικό πρόβλημα του One πιστεύω ότι είναι το μέγεθος. Είναι πολύ μακρύ και συγκεκριμένα τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη είναι πολύ "πλούσια" χωρίς λόγο. Αυτό ίσως να δυσκολέψει πολλούς στο χειρισμό και να έχουν τις πτώσεις που λέγαμε παραπάνω οπότε με προσοχή!

Η συγκεκριμένη συσκευή ήταν η έκδοση των 16GB και αποκτήθηκε από κινέζικο online shop στα 320€ και βρίσκω μια χαρά το επιπλέον κόστος για μία συσκευή που είναι "hot" αυτή την περίοδο.

15 στο: "OnePlus One: Οι πρώτες εντυπώσεις από το flagship killer"