Fight Club: HTC One mini 2 vs Samsung Galaxy S5 mini


Οι μικρές βερσιόν των φετινών ναυαρχίδων της HTC και της Samsung θα προτιμηθούν από πολλούς καταναλωτές, αφενός γιατί είναι η πρώτη φορά που το αξίζουν και αφετέρου γιατί τα μεγάλα τους αδελφάκια είναι πανάκριβα. Πρόκειται όμως για δύο συσκευές που αξίζει να συγκρίνουμε, καθώς έχουν σημαντικές διαφορές και απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικό lifestyle.


Σημαντικές διαφορές

Ποιότητα κατασκευής: Η μεγαλύτερή τους διαφορά βρίσκεται στην ποιότητα κατασκευής με το HTC One mini 2 να διαθέτει το γνωστό μεταλλικό unibody περίβλημα, που έκανε θραύση στο πρώτο HTC One, ενώ το Galaxy S5 mini να είναι απλά πλαστικό, όπως όλα τα smartphone της Samsung. Έχουμε ξαναπεί βέβαια ότι σε μία πτώση κανείς δε σου εγγυάται ότι η κατασκευή θα το προστατεύσει, ενώ το κακό με τα μεταλλικά μέρη είναι ότι αν χτυπηθούν παραμορφώνονται μόνιμα και αυτό είναι πολύ άσχημο στο μάτι.

RAM: Μικρή η διαφορά της RAM αλλά μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, με το 1GB να το θεωρούμε λίγο αλλά δεν ξέρουμε και αν το 1.5GB θα αποδειχτεί αρκετό.

Τα επί μέρους: Το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι όλα τα επί μέρους χαρακτηριστικά που φέρει η κάθε συσκευή, που πραγματικά απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Με το Galaxy S5 mini έχεις τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων και μέτρησης καρδιακών παλμών, ενώ είναι και αδιάβροχο, κάτι που παραπέμπει σε έναν πιο active άνθρωπο. Με το One mini 2 κερδίζεις τρομερό ήχο με το εξαιρετικό διπλό ηχείο, ενώ η κάμερά του είναι σαφώς ανώτερη από του S5 mini, απευθύνεται λοιπόν σε μία πιο καλλιτεχνική φύση. Είναι δηλαδή τελείως υποκειμενικό πιο από τα δύο θα επιλέξουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ποιο προτιμάμε;

Το Nexus 5! Καλά διαβάσατε. Όταν οι δύο συσκευές θα κυκλοφορούσουν μεταξύ 450€ και 480€, η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το πολύ ανώτερο Nexus 5 στα 400€ (αν δεν έχει πέσει περισσότερο η τιμή του). Για όσους όμως προτιμήσουν ένα από τα δύο, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά τί χρήση θέλουν να κανουν με το smartphone τους, πριν επιλέξουν.

Ισοπαλία λοιπόν!

Σχόλια

  1. Hey!!! Δεν είσαι σωστός!!! Αν η επιλογή ήταν μεταξύ των δύο, το HTC τα σπάει!!!
    (Εγώ έχω φύγει πολύ καιρό από την Samsung, έχω το Sony xperia Z1c compact)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχεις ενα κολλημα με τα nexus (οχι και αδικα) αλλα εδώ πρέπει να πείς ένα απο τα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν επιλέγω κανένα από τα δύο (ισοπαλία γράφει στο τέλος), όχι λόγω Nexus αλλά επειδή δεν είμαι ούτε ο active τύπος του S5 mini αλλά ούτε ο καλλιτέχνης με το One mini 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρά τωρα αναφέρουμε τις επίσημες τιμές; Το nexus κοστίζει κατω απο 300 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιθανότατα οι τιμές που θα έχουμε στην Ελλάδα. Το N5 δεν κάνει κάτω από 300 ευρώ πάντως από την επίσημη αντιπροσωπεία.

      Διαγραφή
    2. Και τι σημασία έχει η ελληνική αντιπροσωπεία; Σημασία έχει να είναι ευρωπαϊκή. Την ίδια εγγύηση έχουν. Είτε πάρεις το Nexus 5 ελληνικό στα 399 είτε το πάρεις από σκρουτζομάγαζο στα 290 ευρώ, στο ίδιο service της Lg θα πάνε.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο ότι σημασία έχει να είναι ευρωπαϊκή. Όσον αφορά την τιμή έχω πάρει "καινούριο" Ν5 το οποίο ήταν μια χαρά μεταχειρισμένο, για αυτό δεν εμπιστεύομαι το skroutz.

      Διαγραφή
  5. Έλα ρε ντόκτορα...active μπορεί να μην είσαι αλλά ώς γιατρός πρέπει να μας προτείνεις πράγματα που μας κάνουν καλό...άρα HTC!!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter