Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Fight Club: HTC One mini 2 vs Samsung Galaxy S5 mini


Οι μικρές βερσιόν των φετινών ναυαρχίδων της HTC και της Samsung θα προτιμηθούν από πολλούς καταναλωτές, αφενός γιατί είναι η πρώτη φορά που το αξίζουν και αφετέρου γιατί τα μεγάλα τους αδελφάκια είναι πανάκριβα. Πρόκειται όμως για δύο συσκευές που αξίζει να συγκρίνουμε, καθώς έχουν σημαντικές διαφορές και απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικό lifestyle.


Σημαντικές διαφορές

Ποιότητα κατασκευής: Η μεγαλύτερή τους διαφορά βρίσκεται στην ποιότητα κατασκευής με το HTC One mini 2 να διαθέτει το γνωστό μεταλλικό unibody περίβλημα, που έκανε θραύση στο πρώτο HTC One, ενώ το Galaxy S5 mini να είναι απλά πλαστικό, όπως όλα τα smartphone της Samsung. Έχουμε ξαναπεί βέβαια ότι σε μία πτώση κανείς δε σου εγγυάται ότι η κατασκευή θα το προστατεύσει, ενώ το κακό με τα μεταλλικά μέρη είναι ότι αν χτυπηθούν παραμορφώνονται μόνιμα και αυτό είναι πολύ άσχημο στο μάτι.

RAM: Μικρή η διαφορά της RAM αλλά μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, με το 1GB να το θεωρούμε λίγο αλλά δεν ξέρουμε και αν το 1.5GB θα αποδειχτεί αρκετό.

Τα επί μέρους: Το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι όλα τα επί μέρους χαρακτηριστικά που φέρει η κάθε συσκευή, που πραγματικά απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Με το Galaxy S5 mini έχεις τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων και μέτρησης καρδιακών παλμών, ενώ είναι και αδιάβροχο, κάτι που παραπέμπει σε έναν πιο active άνθρωπο. Με το One mini 2 κερδίζεις τρομερό ήχο με το εξαιρετικό διπλό ηχείο, ενώ η κάμερά του είναι σαφώς ανώτερη από του S5 mini, απευθύνεται λοιπόν σε μία πιο καλλιτεχνική φύση. Είναι δηλαδή τελείως υποκειμενικό πιο από τα δύο θα επιλέξουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ποιο προτιμάμε;

Το Nexus 5! Καλά διαβάσατε. Όταν οι δύο συσκευές θα κυκλοφορούσουν μεταξύ 450€ και 480€, η καλύτερη επιλογή είναι σίγουρα το πολύ ανώτερο Nexus 5 στα 400€ (αν δεν έχει πέσει περισσότερο η τιμή του). Για όσους όμως προτιμήσουν ένα από τα δύο, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά τί χρήση θέλουν να κανουν με το smartphone τους, πριν επιλέξουν.

Ισοπαλία λοιπόν!

8 στο: "Fight Club: HTC One mini 2 vs Samsung Galaxy S5 mini"