Έχετε πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταρίας; Το Deep Sleep Battery Saver είναι ίσως η μοναδική λύση!


Το λειτουργικό σύστημα του Android πάσχει από την αρρώστια των κακογραμμένων εφαρμογών οι οποίες μετατρέπουν το καλύτερό του χαρακτηριστικό στο μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο λόγος για το multitasking που επιτρέπει σε πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα, οι οποίες αν δεν ξέρουν να... συμπεριφέρονται κάνουν το σύστημά μας αργό και το κυριότερο, καταναλώνουν μπαταρία. Οι εφαρμογές "εξοικονόμησης ενέργειας" που κυκλοφορούν στο Google Play, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ανοιγοκλείνουν τα δίκτυά της συσκευής, δεν μπορούν όμως να επέμβουν όταν η συσκευή μας βρίσκεται σε sleep mode.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, η συσκευή μας έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε "βαθύ ύπνο" (Deep Sleep) όταν σβήνουμε την οθόνη. Αυτός ο ύπνος διαταράσσεται από εφαρμογές οι οποίες θέλουν να επικοινωνήσουν με το ίντερνετ για να μας φέρουν κάτι νέο (π.χ. ένα email). Με το Deep Sleep Battery Saver λοιπόν μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ορίζοντας τη διάρκεια του Deep Sleep που θα έχει η συσκευή μας. Η διαφορά του με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ότι δεν πρόκειται για μια εφαρμογή αλλά για ένα Xposed module, έτσι έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει βαθύτερα στο σύστημα και να ρυθμίζει το πρόγραμμα του λειτουργικού συστήματος.


Διαθέτει πέντε προφίλ με τα οποία μπορούμε να αφυπνίσουμε το σύστημα από κάθε μισή, έως κάθε δύο ώρες, ενώ ένα έκτο προφίλ ρίχνει τη συσκευή μας σε Deep Sleep όποτε κλείνουμε την οθόνη, για απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας. Υπάρχει επίσης και η επιλογή του προσαρμοσμένου προφίλ στο οποίο μπορούμε να βάλουμε τις δικές μας ρυθμίσεις όπως μας βολεύει και να τις ξεχωρίσουμε σε καθημερινές και Σαββατοκύριακο. Διαθέτει επίσης μία επιλογή αυτόματης βελτίωσης, η οποία συμβουλεύεται το ιστορικό χρήσης μας και με ένα άγγιγμα διορθώνει κάποιες ενεργοβόρες ρυθμίσεις. Μπορεί να επέμβει στις εφαρμογές του παρασκηνίου, από τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτές που μας εξυπηρετεί να έχουμε συνέχεια ανοιχτές, αλλά και στα δίκτυα τα οποία μπορούμε να χειριστούμε μέσω των ενσωματωμένων διακοπτών που εμφανίζονται στη μπάρα ειδοποίησης.

Oι εφαρμογές που υπόσχονται εξοικονόμηση μπαταρίας δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από μια απλή διαχείριση δικτύων και έχουμε δει στο παρελθόν (εδώ, εδώ και εδώ) ότι είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, το Deep Sleep Battery Saver όμως προσφέρει ποιοτική εξοικονόμηση όταν πραγματικά δε χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας. Θα το βρείτε στη λίστα των module που περιέχεται στην εφαρμογή του Xposed Framework.

Σχόλια

  1. Πρέπει να είναι root η συσκευή για να το αποκτήσουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Deep Sleep Battery Saver υπάρχει και στο play store το είχα βάλει σε ένα κινέζικο tablet που είχε μεγάλο θέμα με τη μπαταρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όποιος έχει xperia δεν του είναι χρήσιμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρον...θα το τσεκάρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xristo katevasa tn efarmogi xposed installer xreiazetai xekleidoma o bootloader m samsung s3??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται ξεκλείδωμα, αρκεί να έχεις κάνει root.

      Διαγραφή
  6. Το παράδοξο που παρατήρησα Χρήστο με την εφαρμογή είναι ότι ενώ κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, καταναλώνει στο παρασκήνιο περισσότερη μπαταρία για να επιτελέσει αυτές τις λειτουργίες. Οπότε στην ουσία είτε την έχω είτε δεν την έχω το ίδιο κάνει. Μπορεί να είμαι εγώ λάθος βέβαια. Ta wakelocks που είδα από αυτήν με ανησύχησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το δοκίμασα δύο μέρες στη ρύθμιση ανά δύο ώρες χωρίς.καμία.εφαρμογή στη whitelist και είδα βελτίωση. Φυσικά δεν κάνει θαύματα.

      Διαγραφή
  7. Την δουλεύω μια βδομάδα περίπου και έχω δει αισθητή διάφορα στο galaxy note2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter