MEGA συγκριτικό: Όλα τα πακέτα ομιλίας, SMS και ίντερνετ για να ξέρεις τι να επιλέξεις [Ιούλιος 2014]


Τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης, υπάρχει μία στροφή στην καρτοκινητή τηλεφωνία και για να λέμε την αλήθεια όχι άδικα, καθώς τα πακετάκια που προσφέρονται είναι αρκετά συμφέροντα με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα να είναι ότι ξέρουμε τι ξοδεύουμε. Σήμερα θα δούμε όλα τα πακέτα ομιλίας, SMS και MB που προσφέρουν οι εταιρίες τηλεφωνίας στην Ελλάδα, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε και να επιλέξουμε αυτό που μας συμφέρει περισσότερο.

Cosmote

Ξεκινάμε με την Cosmote η οποία διαθέτει δύο πακέτα καρτοκινητής, την Cosmoκάρτα και το What's Up, με το βάρος να δίνεται κυρίως στο δεύτερο. Η Cosmote ακολουθεί την κλασική πολιτική της χρέωσης ανά τρίλεπτο, ενώ όλα τα πακέτα της είναι μηνιαία, εκτός και αν υπάρχει άλλη διευκρίνιση στη λίστα μας.


Από τα πακέτα της Cosmote τα πιο συμφέροντα είναι τα φοιτητικά της, με τα εξαιρετικά 1000' προς όλους με 5€, τα 500ΜΒ ίντερνετ με 5€, ενώ όσον αφορά τα SMS, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχουν πεθάνει, τα 100 SMS προς όλους με 4€ είναι υπεραρκετά.

Vodafone

Πάμε τώρα στη Vodafone η οποία διαθέτει δύο πακέτα καρτοκινητής και τα υποστηρίζει σχεδόν ισάξια. Μεγαλύτερο βάρος κυρίως διαφημιστικά, δίνεται στο CU το οποίο απευθύνεται στους νέους, αλλά και το Καρτοκινητό Vodafone έχει τις δικές του συμφέρουσες προσφορές. Οι χρεώσεις και εδώ είναι ανά τρία λεπτά στις κλήσεις, ενώ τα πακέτα ισχύουν για ένα μήνα.


Από τα πακέτα της Vodafone ξεχωρίζουμε τα 200' προς Vodafone και 100' προς όλους με 5€ στο CU, ενώ στο Καρτοκινητό Vodafone έχουμε το άνετο πακέτο με τα 200' προς όλους στην ίδια τιμή.
Στο ίντερνετ η καλύτερη προσφορά επίσης είναι τα 500ΜΒ με 5€, ενώ τέλος στα SMS τα 60 προς όλους με 3€, είναι μια χαρά για φθηνή επικοινωνία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο Καρτοκινητό Vodafone μπορούμε να δηλώσουμε δύο αριθμούς με τους οποίους μιλάμε περισσότερο και να χρεωνόμαστε 0,01€ ανά λεπτό.

Wind

Η Wind όντας η μικρότερη από τις τρεις εταιρίες, είναι ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα, γιατί κάνει το κάτι παραπάνω για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Διαθέτει επίσης δύο είδη καρτοκινητής με το Wind F2G να είναι το βασικό της, με λίγα όμως και καλά πακέτα, ενώ η καρτοκινητή Q έχει μία εντελώς άλλη λογική πολύ φθηνών πακέτων και χρέωση ανά δευτερόλεπτο και όχι τρίλεπτο.


Στη Wind ξεχωρίζουμε το πακέτο Combo Value με το οποίο μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη επικοινωνία με 15€, το εξαιρετικό πακέτο του 1GB ίντερνετ με 5€ (διπλάσιο από τον ανταγωνισμό), ενώ άξιο αναφοράς είναι επίσης και το επαναστατικό "Blender" που καλύψαμε σε παλιότερο άρθρο. Από την άλλη στην Q έχουμε μικρά πακέτα που ξεκινούν από 2€, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς κλήσεις.

Τι να προσέξετε

  • Πριν επιλέξετε δίκτυο, κάντε μία έρευνα ή συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για να είστε όλοι στο ίδιο. Έτσι θα μιλάτε φθηνότερα όλοι με όλους.
  • Οι εταιρίες διαθέτουν και άλλα παλιότερα πακέτα καρτοκινητής, τα οποία είτε δεν είναι εμπορικά διαθέσιμα, είτε είναι εγκαταλειμμένα. Μερικά από αυτά είναι η Cosmoκάρτα, το Wind card to all και το Frog και θα πρέπει να τα αποφύγετε.
  • Πολλά πακέτα διαθέτουν υπηρεσία αυτόματης ανανέωσης και έτσι κάθε τέλος του μήνα ενδέχεται να σας χρεώνουν. Απενεργοποιήστε την αν δεν τη χρειάζεστε.
  • Οι εταιρίες κινητής δίνουν διάφορα Bonus με κάθε κάρτα ανανέωσης που βάζουμε στο κινητό μας. Έτσι έχουμε εντελώς δωρεάν χρόνο ομιλίας, SMS ή MB χωρίς να πληρώνουμε τίποτα και τα χρήματά μας είναι διαθέσιμα για να αγοράσουμε άλλα πακέτα που θα συμπληρώσουν την επικοινωνία μας.
  • Η ποιότητα του δικτύου διαφέρει από εταιρία σε εταιρία, έτσι θα πρέπει να σκεφτούμε και τη γεωγραφική μας περιοχή πριν επιλέξουμε.

Ελάτε στα σχόλια παρακάτω να συζητήσουμε για τις εταιρίες τηλεφωνίας και τα δίκτυά τους και να συγκρίνουμε τους συνδυασμούς πακέτων που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε ιδέες.

Σχόλια

  1. Σαν κάτοικος εξωτερικού πληρώνω $2 τη μέρα για απεριόριστες κλήσεις και sms παντού και 500 mb. Και αν δεν χρησιμοποιήσω κάτι μέσα στη μέρα δεν υπάρχει χρέωση. Πρώην πελάτης cosmote με 12 χρόνια συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά δεν είναι τα 60 το μήνα; Άντε πες 50 αν δεν το χρησιμοποιήσεις το κινητό πέντε μέρες.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο doctor πολύ καλό συγκριτικό. Εγώ πελάτης συμβολαίου vodafone με 30άρια και 40αρια κάθε μήνα το γύρισα σε CU και με 10Ε τον μήνα (Combo 600) είμαι υπερκαλημένος. Αντε που μας ξεζούμιζαν τόσα χρόνια. Η μεγάλη πλάκα είναι όταν σε παίρνουν και σε ρωτάνε "μα γιατί το κόβετε το συμβόλαιο? Δεν σας συμφέρει η κάρτα" ε εκεί ξεκινά το πανηγύρι.... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να συμπληρώσω το πιο σημαντικό είναι τα bonus με κάθε online ανανέωση. Για παράδειγμα το CU σου δίνει 500MB μόνο και μόνο αν βάλεις 10Ε στον λογαριασμό σου. Και τώρα το έχει διπλασιάσει στο 1GB! Από τα 10Ε χρησιμοποιείες πχ τα 7Ε για το Combo 600 και είσαι θεός με 300'/500' όλους/CU 100/500 sms όλους/CU και 1GB data! Θες 40Ε το μήνα για τέτοιο συμβόλαιο.

      Διαγραφή
    2. Και κάτι τελευταίο που δεν αναφέρεται στο άρθρο και ισχύει στο CU είναι το "πάρε νάχεις" που βάζεις και μέχρι 3εις φίλους σου και κάθε φορά που βάζεις 10Ε εσύ παίρνουν 100ΜΒ ο καθένας τους. Αντίστροφα κι εσύ. Οπότε μπορείς να έχεις τον μήνα μέχρι 300ΜΒ από τους φίλους σου χωρίς να ξοδέψεις ούτε cent. Αυτά!

      Διαγραφή
  3. Εγώ έχω το καρτοκινητό Vodafone το οποίο μου δίνει 300 λεπτά προς όλους και 250MB με κάθε ανανέωση, χωρίς να μου παίρνει τα λεφτά και ξοδεύω ένα 5ευρο για αλλά 500ΜΒ ίντερνετ. Μη με ρωτήσετε για SMS, πάει πέθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης μια συμπλήρωση η Vodafone έχει και το cu youth το οποίο μιλάει με 2 αριθμούς Vodafone 1500' ανα μήνα χωρίς καθόλου λεφτά και μπορείς να αλλάζεις τους 2 αριθμούς σε μηνιαία βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ έχω το καλύτερο πακέτο στη vod βάζω μια δυο κάρτες το εξάμηνο. Κλήσεις μόνο αν υπάρχει λόγος και ιντερνετ μόνο wi-fi. Τώρα ανιχνεύω έναν τρόπο να παίρνω το σταθερό μου σε κινητό και να καταργήσω τις εταιρείες κινητής , αλλά δεν ξέρω ακόμα αν συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς το κόλπο της Cyta θέλει 3G σήμα για να δουλέψει το application οταν δεν είσαι σε wifi

      Διαγραφή
    2. ναι έχω Cyta επαγγελματικό, στο κινητό θέλει 3 ευρω η Cyta κι άλλα 2-3 η κινητή για το ιντερνετ αλλά θα έχω απεριόριστη ομιλία. Άλλοι πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους σε συμβόλαια για να έχουν δωρεάν ομιλία. Εμένα πάντως δεν με συμφέρει γιατί δεν μιλάω πολύ στο κινητό γιαυτό θα περιμένω να έρθει το wi-fi του σαμαρά ;)

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλό Chris! Να συμπληρώσω ότι το CU έχει ακόμα καλύτερες προσφορές όταν κάνεις ενεργοποίηση πακέτου online, π.χ, αυτή την περίοδο αν πάρεις το Talk 2 VF 300 online έχεις επιπλέον 100 λεπτά προς όλους, άρα με 5 ευρώ 200' VF + 200' προς άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατρέ μια απορία είχα πάντα. Αυτές οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται μαζικά συσκευές σε πολύ χαμηλές τιμές. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πλεονέκτημα για να προσελκύσουν πελάτες συμβολαίου ή απλά για να έχουν κέρδος από την πώληση των συσκευών. Δεν το κάνουν όμως και αντί αυτού δίνουν τις συσκευές τους σε τιμές μη ανταγωνιστικές νομίζοντας ότι έτσι θα ξεγελάσουν τους πελάτες με το δήθεν μπόνους που δίνουν για την ανανέωση συμβολαίου και που στην ουσία το χρεώνεται αποκλειστικά ο πελάτης σε βάθος χρόνου μια υπερκοστολογημένη συσκευή. Και επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι διοικήσεις αυτών των εταιρειών αποτελούνται απο καθυστερημένους, τι άλλο μπορεί να συμβαίνει που μου διαφεύγει?
    Την ίδια απορία έχω και με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Τους συμφέρει να αισχροκερδούν σε 100 πελάτες και να χάνουν 1000? Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν λειτουργικά έξοδα να καλύψουν αλλά απο την άλλη μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές προμηθευτή λόγω μεγάλης κατανάλωσης και δε νομίζω σε καμία περίπτωση να δικαιολογείται η τιμολόγηση που κάνουν και που είναι καθαρή αισχροκέρδεια εκμεταλευόμενοι την άγνοια κάποιων ανθρώπων ή την έλλειψη ρευστού. Έτυχε να δω μέχρι και 300% καπέλο σε τιμή κινητού και απορώ με τι κριτήρια λειτουργούν αυτές οι εταιρείες και πως επιβιώνουν σε μια ελεύθερη αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα διαφωνήσω για τις συσκευές αλλά σκέψου και το άλλο. Όταν π.χ. το Public αγοράζει 1000 κομμάτια Galaxy S5 στα 700 ευρώ και βάζει 50 ευρώ σε κάθε συσκευή για κέρδος (οι τιμές είναι τυχαίες) και πριν εξαντλήσει τα κομμάτια που έχει, γεμίζει το skroutz με Galaxy S5 στα.500 ευρώ, δε θα αναγκαστεί να τα πουλήσει με χασούρα;

      Θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δε μάθουμε όλες τις παραμέτρους. Εμείς σαν καταναλωτές είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έρευνα και να επιλέξουμε τον φθηνότερο. Σε κάποια πράγματα είναι το Public, σε άλλα το Πλαίσιο και σε άλλα κάποιο άλλο μαγαζί. Αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Lg g2 290 - 590
      galaxy s4 328 - 545

      εγώ πάντως τέτοιες αποκλίσεις πχ δεν μπορώ να τις δικαιολογήσω με καμία λογική. Σκέψου ότι αυτός που πουλάει στην κατώτερη τιμή 290 ή 328 βγάζει και κέρδος. Και μιλάμε για γνήσια τηλέφωνα και με φπα και σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα αυτά είναι φυσικά. Δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα αλλά κάτι δεν πάει καλά. Όχι μόνο στα κινητά.


      Διαγραφή
    3. Ούτε αυτά ξέρουμε πάντως αν είναι μεταχειρισμένα ή ανακατασκευασμενα. Συμφωνούμε πάντως ότι οι κατασκευάστριες βγάζουν υπερκέρδη.

      Διαγραφή
  8. το καλύτερο το έχει η Vodafone στο φοιτητικό της , με 4 ευρώ 1000 λεπτά προς όλους ( 3λερτα ) και με 4.70 ευρώ πάγιο 4 giga κάθε μηνά . μιλάω μια μπαταριά κάθε μέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε γιατί υπάρχουν τόσοι αιώνιοι φοιτητές. Λόγω της Vodafone! Χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Το 4€ είναι προσφορά για τώρα γενικά έχει τα

      Students exclusive 5: 5€ 1000' προς όλους, 100MB, 600' προς CU
      Students exclusive 7: 7€ 1200' προς όλους, 500MB, 100SMSπρος όλους, 600' προς CU

      και στα 2 πακέτα με κάθε ανανέωση +500MB δωρεάν προς το παρών και για τώρα αυτό τον μήνα το exclusive 5 το χρέωσε 4€ και το exclusive 7 το χρέωσε 6€ αλλά η έκπτωση δεν θα συνεχιστεί απο όσο ξέρω

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες