Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

MEGA συγκριτικό: Όλα τα πακέτα ομιλίας, SMS και ίντερνετ για να ξέρεις τι να επιλέξεις [Ιούλιος 2014]


Τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης, υπάρχει μία στροφή στην καρτοκινητή τηλεφωνία και για να λέμε την αλήθεια όχι άδικα, καθώς τα πακετάκια που προσφέρονται είναι αρκετά συμφέροντα με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα να είναι ότι ξέρουμε τι ξοδεύουμε. Σήμερα θα δούμε όλα τα πακέτα ομιλίας, SMS και MB που προσφέρουν οι εταιρίες τηλεφωνίας στην Ελλάδα, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε και να επιλέξουμε αυτό που μας συμφέρει περισσότερο.

Cosmote

Ξεκινάμε με την Cosmote η οποία διαθέτει δύο πακέτα καρτοκινητής, την Cosmoκάρτα και το What's Up, με το βάρος να δίνεται κυρίως στο δεύτερο. Η Cosmote ακολουθεί την κλασική πολιτική της χρέωσης ανά τρίλεπτο, ενώ όλα τα πακέτα της είναι μηνιαία, εκτός και αν υπάρχει άλλη διευκρίνιση στη λίστα μας.


Από τα πακέτα της Cosmote τα πιο συμφέροντα είναι τα φοιτητικά της, με τα εξαιρετικά 1000' προς όλους με 5€, τα 500ΜΒ ίντερνετ με 5€, ενώ όσον αφορά τα SMS, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχουν πεθάνει, τα 100 SMS προς όλους με 4€ είναι υπεραρκετά.

Vodafone

Πάμε τώρα στη Vodafone η οποία διαθέτει δύο πακέτα καρτοκινητής και τα υποστηρίζει σχεδόν ισάξια. Μεγαλύτερο βάρος κυρίως διαφημιστικά, δίνεται στο CU το οποίο απευθύνεται στους νέους, αλλά και το Καρτοκινητό Vodafone έχει τις δικές του συμφέρουσες προσφορές. Οι χρεώσεις και εδώ είναι ανά τρία λεπτά στις κλήσεις, ενώ τα πακέτα ισχύουν για ένα μήνα.


Από τα πακέτα της Vodafone ξεχωρίζουμε τα 200' προς Vodafone και 100' προς όλους με 5€ στο CU, ενώ στο Καρτοκινητό Vodafone έχουμε το άνετο πακέτο με τα 200' προς όλους στην ίδια τιμή.
Στο ίντερνετ η καλύτερη προσφορά επίσης είναι τα 500ΜΒ με 5€, ενώ τέλος στα SMS τα 60 προς όλους με 3€, είναι μια χαρά για φθηνή επικοινωνία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο Καρτοκινητό Vodafone μπορούμε να δηλώσουμε δύο αριθμούς με τους οποίους μιλάμε περισσότερο και να χρεωνόμαστε 0,01€ ανά λεπτό.

Wind

Η Wind όντας η μικρότερη από τις τρεις εταιρίες, είναι ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα, γιατί κάνει το κάτι παραπάνω για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Διαθέτει επίσης δύο είδη καρτοκινητής με το Wind F2G να είναι το βασικό της, με λίγα όμως και καλά πακέτα, ενώ η καρτοκινητή Q έχει μία εντελώς άλλη λογική πολύ φθηνών πακέτων και χρέωση ανά δευτερόλεπτο και όχι τρίλεπτο.


Στη Wind ξεχωρίζουμε το πακέτο Combo Value με το οποίο μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη επικοινωνία με 15€, το εξαιρετικό πακέτο του 1GB ίντερνετ με 5€ (διπλάσιο από τον ανταγωνισμό), ενώ άξιο αναφοράς είναι επίσης και το επαναστατικό "Blender" που καλύψαμε σε παλιότερο άρθρο. Από την άλλη στην Q έχουμε μικρά πακέτα που ξεκινούν από 2€, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς κλήσεις.

Τι να προσέξετε

  • Πριν επιλέξετε δίκτυο, κάντε μία έρευνα ή συνεννοηθείτε με τους φίλους σας για να είστε όλοι στο ίδιο. Έτσι θα μιλάτε φθηνότερα όλοι με όλους.
  • Οι εταιρίες διαθέτουν και άλλα παλιότερα πακέτα καρτοκινητής, τα οποία είτε δεν είναι εμπορικά διαθέσιμα, είτε είναι εγκαταλειμμένα. Μερικά από αυτά είναι η Cosmoκάρτα, το Wind card to all και το Frog και θα πρέπει να τα αποφύγετε.
  • Πολλά πακέτα διαθέτουν υπηρεσία αυτόματης ανανέωσης και έτσι κάθε τέλος του μήνα ενδέχεται να σας χρεώνουν. Απενεργοποιήστε την αν δεν τη χρειάζεστε.
  • Οι εταιρίες κινητής δίνουν διάφορα Bonus με κάθε κάρτα ανανέωσης που βάζουμε στο κινητό μας. Έτσι έχουμε εντελώς δωρεάν χρόνο ομιλίας, SMS ή MB χωρίς να πληρώνουμε τίποτα και τα χρήματά μας είναι διαθέσιμα για να αγοράσουμε άλλα πακέτα που θα συμπληρώσουν την επικοινωνία μας.
  • Η ποιότητα του δικτύου διαφέρει από εταιρία σε εταιρία, έτσι θα πρέπει να σκεφτούμε και τη γεωγραφική μας περιοχή πριν επιλέξουμε.

Ελάτε στα σχόλια παρακάτω να συζητήσουμε για τις εταιρίες τηλεφωνίας και τα δίκτυά τους και να συγκρίνουμε τους συνδυασμούς πακέτων που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε ιδέες.

19 στο: "MEGA συγκριτικό: Όλα τα πακέτα ομιλίας, SMS και ίντερνετ για να ξέρεις τι να επιλέξεις [Ιούλιος 2014]"