Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Tooleap: Το SDK που μετατρέπει τις εφαρμογές μας σε floating apps!


Τώρα που οι πωλήσεις εφαρμογών είναι πλέον ελεύθερες και στην Ελλάδα, είναι ευκαιρία οι Έλληνες προγραμματιστές να δημιουργήσουν χρήσιμες και κυρίως όμορφες εφαρμογές κάτι το οποίο ομολογουμένως λείπει αυτή τη στιγμή στο Play Store. Ένα από τα εργαλεία που μπορεί να εκσυγχρονίσει την ήδη υπάρχουσα εφαρμογή μας και να εκτοξεύσει το βαθμό παραγωγικότητας είναι το Tooleap SDK, το οποίο μπορεί να τη μετατρέψει σε floating.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, floating είναι οι εφαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν επάνω από άλλες, χωρίς να επηρεάζουν όμως αυτό που κάναμε προηγουμένως και χρησιμοποιούνται κυρίως για ειδοποιήσεις και μικροεφαρμογές όπως την αριθμομηχανή ή το σημειωματάριο. Με το Tooleap SDK μπορούμε πλέον να προσθέσουμε στην εφαρμογή μας μία ειδοποίηση σε φούσκα (όπως το Chatheads ή το Halo) και να τη ρυθμίσουμε να εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο, όχι πλήρους οθόνης παράθυρο.


Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους κατασκευάζουν βοηθητικές εφαρμογές όπως ένα sidebar, εφαρμογές που βασίζονται στις ειδοποιήσεις όπως π.χ. το eScore ή απαραίτητες εφαρμογές που πρέπει να τις έχουμε πάντα διαθέσιμες σε μία άκρη όπως ο dialer για να κάνουμε κλήσεις. Πραγματικά οι χρήσεις είναι άπειρες και μέχρι στιγμής το Tooleap μπορεί να κάνει αυτό που βλέπετε στο βίντεο. Βρίσκεται σε κλειστή δοκιμαστική έκδοση προς το παρόν, στην οποία μπορούμε να λάβουμε μέρος μέσω της επίσημης σελίδας του, ενώ μπορούμε επίσης να δούμε και ένα παράδειγμα κατεβάζοντας την εφαρμογή Floating Calculator.

Περισσότερες πληροφορίες στο νήμα του στο XDA.

4 στο: "Tooleap: Το SDK που μετατρέπει τις εφαρμογές μας σε floating apps!"