Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Κάνουμε root και εγκαθιστούμε το Google Play στο Nokia X


Δεν πέρασαν ούτε 10 μέρες από την παρουσίαση του Nokia X και ήδη πολλοί άνθρωποι κατάφεραν ο κάνουν root χρησιμοποιώντας κοινά εργαλεία που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Εκτός από αυτό με τον επίσης κλασικό τρόπο εγκαταστάθηκε και το Google Play στη συσκευή και έτσι όσοι το αποκτήσουν μπορούν να έχουν πλέον μία "κανονική" Android συσκευή στα χέρια τους.

Root

Για να κάνουμε root λοιπόν στο Nokia X μας θα πρέπει να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το Framaroot στη συσκευή μας, από το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε το Gandalf exploit. Όλα θα γίνουν αυτόματα και μετά από μία επανεκκίνηση είμαστε έτοιμοι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια custom recovery με την οποία θα μπορέσουμε να αλλάξουμε και ROM αλλά σύντομα θα δούμε και μία από αυτές.

Google Play

To Google Play για να λειτουργήσει χρειάζεται τον επίσης κλασικό τρόπο εγκατάστασης που λειτουργεί στο 99% των συσκευών που δεν το περιέχουν. Αν διαθέτετε συσκευή χωρίς Google Play και έχετε κάνει root ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία με δική σας ευθύνη φυσικά για να το εγκαταστήσετε.


 • Κατεβάζουμε τη σωστή έκδοση Google Apps για το λειτουργικό μας σύστημα από εδώ. Συγκεκριμένα για το Nokia X το πακέτο είναι αυτό: Download
 • Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε έναν root explorer (όπως για παράδειγμα τον ES File Explorer).
 • Αποσυμπιέζουμε τα Google Apps και μεταφέρουμε όλα τα apk αρχεία στη διαδρομή "/system/app".
 • Επιλέγουμε το κάθε ένα ξεχωριστά, πιέζουμε "Ιδιότητες" και στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει ρυθμίζουμε τις άδειές τους σε "rw- r-- r--".
 • Κατεβάζουμε και τα υπόλοιπα Google Apps από εδώ: Download.
 • Αποσυμπιέζουμε το φάκελο και τα εγκαθιστούμε κανονικά.Πλέον θα έχουμε το Play Store στη συσκευή μας, όπως και άλλες εφαρμογές σαν το Google Now launcher τις οποίες αν δε χρειαζόμαστε μπορούμε να απεγκαταστήσουμε.

[XDA]

3 στο: "Κάνουμε root και εγκαθιστούμε το Google Play στο Nokia X"
 1. όχι δεν θα βρίσκαν τρόπο χαχαχα. Η ομορφιά του android

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι σόι συσκευή έφτιαξε η Nokia?
  Android OS χωρίς Store..
  Μαλλον γιατί η Google υποχρεώνει τους κατασκευαστες πλεον να βγαζουν νέες συσκευές στο εμπόριο, με την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού, αλλιώς... Store και services δεν παρέχονται.
  Ανούσιες συσκευές..
  Η πρωτοπόρος Nokia, που αυτή μας μεγάλωσε ( ειμαι 35 ετών) δεν μπορεί να σταυρωσει αγοραστικό κοινό.
  Κόλλησε με το παρωχημένο Symbian, οταν οι υπόλοιπες νέες εταιρείες αγκάλιασαν το Αndroid
  και οταν ξεκόλλησε, αντί να πέσει με τα μουτρα στο Αndroid, επελεξε στρατηγικά, τα Windows.
  Τωρα, η Nokia, σε κάθε υποκατάστημα της, χορηγεί δίκαννο, ώστε οι πωλητές να κυνηγούν πελάτες..
  Μια αυτοκρατορία που.. Επεσε..

  Μίμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δε θα διαφωνήσω Μίμη. Το brand της Nokia πάντως δεν έχει χαλάσει ακόμη στη συνείδηση του κόσμου. Αν κάνει σωστές κινήσεις μπορεί να επανέλθει, σίγουρα όχι όμως στα ποσοστά που κατείχε.

   Διαγραφή