Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Fractal: Στραμπουλήξτε το μυαλό σας φτιάχνοντας εξάγωνα σε ένα πανέξυπνο και πανέμορφο παιχνίδι


Η συνταγή είναι γνωστή για να γίνει ένα παιχνίδι πολύ πετυχημένο. Χρειάζεται μια έξυπνη ιδέα, απλό concept, εύκολο χειρισμό και μια όμορφη παρουσίαση και το Fractal διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Η λογική του Fractal είναι πολύ απλή αλλά ιδιαίτερα έξυπνη. Έχουμε στο χέρι μας ένα εξάγωνο συγκεκριμένου χρώματος το οποίο πρέπει να το toποθετήσουμε σε μία άδεια θέση και να σπρώξουμε τα υπόλοιπα προς τα έξω. Έτσι δημιουργείται μία αλυσιδωτή αντίδραση στο ταμπλό στο οποίο όσο πιο πολλά κομμάτια βρίσκονται, τοσο πιο πολλά μετακινούνται με κάθε μας κίνηση. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ομάδες σχημάτων ιδίου χρώματος οι οποίες θα εξαφανιστούν δίνοντάς μας πόντους που θα χρειαστούμε για να περάσουμε την κάθε πίστα. Οι κινήσεις μας όμως είναι μετρημένες, έτσι το παραμικρό λάθος μπορεί να διαλύσει μία ωραία συστοιχία την οποία χτίζαμε με τις προηγούμενες κινήσεις μας.Διαθέτει τρία είδη παιχνιδιού:

  • το Campain με το οποίο παίζουμε μία προς μία όλες τις διαθέσιμες πίστες,
  • το Puzzle με το οποίο μας δίνεται ένα σενάριο το οποίο πρέπει να εκπληρώσουμε σε συγκεκριμένες κινήσεις και
  • το Arcade, στο οποίο τρέχουμε να προλάβουμε το χρόνο.

Το Fractal είναι ένα παιχνίδι το οποίο σε βάζει να σκεφτείς την κάθε σου κίνηση, ενώ θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις τι συμβαίνει στο περιβάλλον της πίστας και φυσικά ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει μια λάθος απόφαση. Δημιουργός του είναι η Cypher Prime Studios μία εταιρία που μας έχει προσφέρει και άλλα εξαιρετικά παιχνίδια που έχουμε λατρέψει όπως το Splice και το Pulse.

Κοστίζει 2,25€ στο Play Store και είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να ξοδέψετε λίγα χρήματα για να αποκτήσετε.

0 στο: "Fractal: Στραμπουλήξτε το μυαλό σας φτιάχνοντας εξάγωνα σε ένα πανέξυπνο και πανέμορφο παιχνίδι"