Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Splice: Παίξτε με τα... μικρόβια σε ένα πανέμορφο παιχνίδι puzzleΕίναι κατά γενική ομολογία σπάνιο το φαινόμενο, ένα παιχνίδι να είναι έξυπνο και παράλληλα όμορφο και πρωτότυπο στο Android και σε άλλες πλατφόρμες. Συνήθως αυτές τις προδιαγραφές τις πλοιρούν οι ανεξάρτητες παραγωγές όπως το World of Goo, το Osmos HD ή το Zen Bound 2 και όχι οι "σούπες" που μας προτείνουν τα μεγάλα studio. Ένα από αυτά τα διαμάντια είναι το Splice και αν δεν το αποκτήσατε όταν έπρεπε, καιρός να το κάνετε τώρα.

Το Splice μας ξεναγεί στο μικρόκοσμο και μας βάζει στη θέση ενός βιολόγου ο οποίος κάνει πειράματα από το μικροσκόπιό του. Στόχος είναι να καταφέρουμε φέρουμε το μικροοργανισμό στη μορφή που το παιχνίδι θέλει, με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις. Η λογική του είναι πολύ απλή καθώς κάθε μονάδα μπορεί να έχει έναν ή δύο απογόνους όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω:


Μετακινούμε δηλαδή τις μονάδες με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να πετύχουμε το σχήμα που χρειάζεται.

Όπως κάθε μικροοργανισμός είναι ζωντανός και έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσεται  έτσι και στο Splice μερικές μονάδες έχουν τις δικές τους ιδιότητες! Άλλες χωρίζονται στη μέση, άλλες παράγουν και άλλες απλά πεθαίνουν, άλλοτε δυσκολεύοντας και άλλοτε βοηθώντας το σκοπό μας στο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο κανένα επίπεδο από τα 75 και πλέον που διαθέτει, δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο.

Είναι πάρα πολύ πρωτότυπο, πολλοί γρίφοι του είναι απίστευτα δύσκολοι και το καλύτερο είναι ότι συνοδεύεται από ωραία χαλαρωτική μουσικούλα για να μη μας σπάνε τα νεύρα εύκολα (φορέστε ακουστικά).

Θα το βρείτε στο Play Store με κόστος 2,29€ και δε θα το μετανιώσετε αν το αγοράσετε.

0 στο: "Splice: Παίξτε με τα... μικρόβια σε ένα πανέμορφο παιχνίδι puzzle"