Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Τρεις μέρες λείψαμε και διαλύθηκαν τα πάντα!!!


Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τις φετινές διακοπές αποφασίσαμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δε θα γίνει τίποτα σημαντικό στο χώρο της τεχνολογίας και έτσι θα περνούσε αναίμακτα. Μιλάμε ότι έγινε χαμός σε όλα τα επίπεδα, γενικά και ειδικά και επιστρέψαμε για να μιλήσουμε με στοιχεία.

Στοιχείο 1ο: Εκπληκτική πτώση τιμής για το Nexus 4!


Η Google βάλθηκε να μας τρελάνει και ίσως θέλει να κάνει ένα μικρό "σπάσιμο" στη Sony, τη Samsung αλλά και την Apple που ετοιμάζουν ανακοινώσεις το μήνα Σεπτέμβριο. Έτσι έριξε απροειδοποίητα την τιμή του Nexus 4 κατά 100 δολάρια στην Αμερική αλλά και με γενναίες εκπτώσεις στην Ευρώπη (25%) είναι πλέον το πιο φθηνό τετραπύρηνο smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά!

Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΗΠΑ: 199 δολάρια (8GB) - 249 δολάρια (16GB)
  • Αγγλία: 159 λίρες (8GB) - 199 λίρες (16GB)
  • Γερμανία: 199 ευρώ (8GB) - 249 ευρώ (16GB)

Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη περίοδος για να αποκτήσετε το καλύτερο smartphone σήμερα το οποίο πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο σε αυτή την τιμή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων καθώς έρχεται και το Nexus 5(;) τον Οκτώβριο. Δοκιμάστε τον οδηγό μας ο οποίος λειτουργεί ακόμα.

Στοιχείο 2ο: Ο Hugo Barra αποτελεί παρελθόν για τη Google αλλά όχι για το Android!


Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Hugo Barra είναι ο τύπος που μας παρουσίασε τα δύο Nexus 7 πέρυσι και φέτος. Είναι (ή μάλλον ήταν) το νούμερο 2 του Android πίσω από τον επί κεφαλής Sundar Pichai και η είδηση ότι εγκαταλείπει τη Google είναι για τους περισσότερους δυσάρεστη. Όχι για εμάς όμως, καθώς ο Barra ήδη έχει συμφωνήσει να αναλάβει διευθυντικό πόστο στη Xiaomi, την εταιρία που πουλάει εξαιρετικές συσκευές σε εξαιρετικές τιμές, στην οποία ανήκει και η MIUI ROM!

Σκεφτείτε πόσο μεγάλη δύναμη θα αποκτήσει η κοινότητα του Android με τον Barra να ασχολείται με μία από τις custom ROM του! Θα μπορούσε ακόμα και να ξεφύγει από τα χέρια της Google (κρατήστε αυτή τη σκέψη).

Υ.Γ. Το κουτσομπολιό που κυκλοφορεί πίσω από την αποχώρηση του Barra από τη Google δεν το αναφέρουμε καν. Έλεος!

Στοιχείο 3ο: Bye bye Nexus 4 :'(


Η μεγάλη καταστροφή ολοκληρώθηκε με μία προσωπική τραγωδία. Στην πανέμορφη παραλία της Λευκάδας που βλέπετε στη φωτογραφία (Εγκρεμνοί), κολυμπάει αυτή τη στιγμή το Nexus 4 μου. Ποιος το φανταζόταν ότι ένα κύμα δύο μέτρων θα με κάλυπτε ολόκληρο την ώρα που τραβούσα φωτογραφίες. Από την άλλη όμως υποψιάζομαι ότι ίσως να είμαι ο πιο καθυστερημένος τουρίστας της Λευκάδας για το 2013 (Χαχαχα).

Όλη αυτή η ιστορία όμως με οδήγησε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ίσως επωφεληθείτε από αυτά:

  1. Αγαπάω τα gadget μου και είμαι σίγουρος ότι αγαπάτε και εσείς τα δικά σας. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας εξουσιάζουν. Από τη στιγμή που το N4 βούτηξε στο νερό, η στενοχώρια μου πνίγηκε μαζί του. Δε θα το άφηνα να χαλάσει τις διακοπές μου και αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς, γιατί είναι κάτι που μπορεί να αντικατασταθεί.
  2. Ο αυτόματος συγχρονισμός λειτουργεί άψογα. Τα πάντα επανήλθαν στη νέα μου προσωρινή συσκευή χωρίς πρόβλημα οπότε ενεργοποιήστε όσα μπορείτε άμεσα. Επαφές, εφαρμογές, φωτογραφίες είναι όλα αποθηκευμένα στη Google αλλά και σε άλλες υπηρεσίες και έτσι δεν έχασα τίποτα. Γιούπιιιιιιι!
  3. Αν χρησιμοποιείτε το 2-step authenticator σιγουρευτείτε ότι έχετε τυπώσει και φυλάξει τους εφεδρικούς κωδικούς για να μπείτε στο email σας και να αλλάξετε κωδικούς.

Τώρα για όσους αναρωτιούνται τι θα επιλέξω για το μέλλον, λέω να κάνω μία δοκιμή με το Omate Truesmart ως τηλέφωνο και το Nexus 7 2013 για συνοδευτικό tablet.

Αυτά! Καλή επιστροφή και καλή χρονιά τώρα που αρχίζει ο Σεπτέμβριος.

9 στο: "Τρεις μέρες λείψαμε και διαλύθηκαν τα πάντα!!!"