Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Δείτε πώς αγοράζουμε Nexus συσκευές από το Play Store!


Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι το Play Store δε διαθέτει όλα τα προϊόντα του παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου προς το παρόν δεν μπορούμε να αγοράσουμε ταινίες, βιβλία, μουσική και συσκευές. Για τα ψηφιακά προϊόντα που παραδίδονται άμεσα στη συσκευή μας είναι ίσως ευκολότερο να βρεθεί λύση, τι γίνεται όμως με συσκευές οι οποίες πρέπει να αποσταλούν στο σπίτι μας;

Δοκίμασα λοιπόν, με την πολύτιμη καθοδήγηση άλλων χρηστών του insomnia, να αγοράσω ένα Nexus 4 μιας και θα ήταν και πάλι διαθέσιμα στις αρχές Φεβρουαρίου στη Βρετανία. Τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσω ήταν τα εξής:

 • Να μπορέσω να δω όλο το περιεχόμενο του Play Store και κατ' επέκταση τις συσκευές
 • Να πληρώσω με "αγγλική" πιστωτική κάρτα
 • Να καταφέρω να μου αποσταλούν οι συσκευές στην Ελλάδα

... και τα κατάφερα! Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιι! Δείτε λοιπόν βήμα προς βήμα, τι πρέπει να κάνετε αν ενδιαφέρεστε και εσείς:

Login στο αγγλικό Play Store

Για να μπορέσουμε να δούμε το περιεχόμενο του αγγλικού Play Store θα πρέπει να μπούμε στο ίντερνετ με αντίστοιχη IP. Χρησιμοποιήσαμε λοιπόν την εφαρμογή Tunnelbear η οποία δημιουργεί μία ασφαλή VPN σύνδεση και μας δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουμε στο ίντερνετ με αγγλική ή αμερικάνικη IP. Αφού το κατεβάσαμε και κάναμε όλη τη διαδικασία εγγραφής, μπήκαμε στο Play Store για να το δοκιμάσουμε. Η εφαρμογή του Play Store συνέχισε να μας προωθεί στο ελληνικό όμως μέσω του browser μπαίναμε κανονικά στην αγγλική web έκδοσή του.

Σημείωση: Το Tunnelbear μπορεί να εγκατασταθεί και σε υπολογιστές, ενώ υπάρχουν και άλλα αξιόλογα προγράμματα που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Διαθέτει 500MB περιήγησης στον απλό χρήστη ενώ υπάρχουν και πακέτα για περισσότερο όγκο, επί πληρωμή φυσικά.

Η "αγγλική" πιστωτική κάρτα

Για να εκδώσει κάποιος μία πιστωτική κάρτα σε τράπεζα ευρωπαϊκής χώρας, θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος αυτής και αυτό αποδεικνύεται δίνοντας τη διεύθυνση της κατοικίας του. Όπως καταλαβαίνετε δεν είχα πάνω μου πρόχειρα 200.000€ για να αγοράσω σπίτι στο Λονδίνο και έτσι βρήκα μία άλλη λύση. Απευθύνθηκα στην εταιρία Forward to Me, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις.

Κάνοντας εγγραφή μας δίνει μία διεύθυνση στην Αγγλία στην οποία αποστέλλονται τα προϊόντα που αγοράζουμε. Μόλις παραληφθούν, τα ζυγίζουν, μας ενημερώνουν για το κόστος προώθησης στην Ελλάδα και τα στέλνουν στην πραγματική μας διεύθυνση!

Αφού λύσαμε λοιπόν και το πρόβλημα της "μόνιμης" διεύθυνσης στην Αγγλία θα πρέπει να ενημερώσουμε το λογαριασμό μας για να γίνει δεκτή κατά την αγορά. Πηγαίνουμε στο Google Wallet και προσθέτουμε τη νέα διεύθυνση στο "Βιβλίο διευθύνσεων" και την ορίζουμε ως προεπιλογή. Ύστερα, στους "Τρόπους πληρωμής" πατάμε "Επεξεργασία" στην υπάρχουσα πιστωτική μας κάρτα και στις "Πληροφορίες Χρέωσης" βάζουμε την αγγλική μας διεύθυνση (είναι πολύ βασικό αυτό).

Η αγορά

Μετά από όλα τα παραπάνω ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε την αγορά:

 • Ενεργοποίησα το Tunnelbear.
 • Μπήκα στο Play Store μέσω του browser.
 • Έκανα αναζήτηση για το Nexus 4.
 • Πάτησα "Αγορά".
 • Επιβεβαίωσα στο παράθυρο που μου εμφανίστηκε και όλα τελείωσαν.

Τα έξοδα

Τι κόστισε όλη αυτή η ιστορία;

 • 279 λίρες για το Nexus 4.
 • 10 λίρες για τα μεταφορικά έως το Forward to Me.
 • 2 λίρες για την εγγραφή στο Forward to Me.
 • 25 λίρες για την αποστολή στην Ελλάδα.
 • 6 ευρώ η προμήθεια της τράπεζας.

Σύνολο 316 λίρες και 6 ευρώ, δηλαδή 370 ευρώ με ΦΠΑ, μεταφορικά και λοιπά! Στην πραγματικότητα αγόρασα δύο συσκευές για τις οποίες τα μεταφορικά ήταν σχεδόν τα ίδια καθώς ταξίδεψαν μαζί οπότε μου βγήκαν 354 ευρώ η κάθε μία! Ενδεικτικά να πούμε ότι το γερμανικό Play Store πουλάει το Nexus 4 στα 349 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά!

Να αναφέρω φυσικά και τους χρόνους παράδοσης:

 • Παραγγελία στις 30 Ιανουαρίου
 • Λήψη παραγγελίας από τη Google στις 2 Φεβρουαρίου (λόγω προβλημάτων με την κάρτα)
 • Παραλαβή στο Forward to Me στις 6 Φεβρουαρίου
 • Παραλαβή στην έδρα μου στις 8 Φεβρουαρίου

Εννοείται ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αγοράσουμε όλα τα προϊόντα του Play Store όπως ταινίες, μουσική, βιβλία και αξεσουάρ για τις Nexus συσκευές μας χωρίς κανένα πρόβλημα. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Είμαι πολύ περίεργος πλέον να δω, με τι τιμή θα έρθει το Nexus 4 στην Ελλάδα.

148 στο: "Δείτε πώς αγοράζουμε Nexus συσκευές από το Play Store!"