Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Εγκαταστήστε το stamina mode του Xperia Z και σε άλλες συσκευές της Sony


Μιας και το σημαντικότερό μας πρόβλημα σήμερα είναι η οικονομία η αυτονομία, το stamina mode του Xperia Z θα πρέπει να θεωρείται ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία είναι κάτι σαν το Greenify που δείξαμε παλιότερα και ο σκοπός ύπαρξής της είναι να απενεργοποιεί όλες τις συνδέσεις δικτύου όταν δε χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας.

Συγκεκριμένα, αν την ενεργοποιήσουμε όλες οι εφαρμογές θα σταματήσουν να επικοινωνούν με το ίντερνετ εκτός και αν τις προσθέσουμε σε μία λίστα εξαιρέσεων. Αυτό συμβαίνει φυσικά μόνο όταν η συσκευή είναι σε standby mode, όταν έχουμε δηλαδή την οθόνη κλειστή. Μέχρι σήμερα το stamina mode ήταν αποκλειστικότητα της σειράς Xperia Z, του Xperia SP και του Xperia L και τώρα θα δούμε πώς μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σε διάφορες Xperia συσκευές του 2012.


Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να είμαστε root και η συσκευή μας να τρέχει σε Deodexed Jelly Bean ROM αν και αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί στα Xperia Ion, S / SL και Acro S ενώ η λίστα με τις συσκευές διευρύνεται καθημερινά.

Η διαδικασία
Ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες με δική σας ευθύνη.

  • Κάνουμε οπωσδήποτε ένα backup μέσω recovery γιατί θα αντικαταστήσουμε ευαίσθητα αρχεία του συστήματος
  • κατεβάζουμε στη συσκευή μας το αρχείο με τα απαιτούμενα από εδώ: Download
  • το αποσυμπιέζουμε και μέσα του θα βρούμε τρεις φακέλους
  • αντιγράφουμε τα περιεχόμενα του φακέλου "app" στον αντίστοιχο φάκελο του system στη συσκευή μας
  • ομοίως για τα περιεχόμενα του "bin" και του "framework"
  • μόνο στα αρχεία που προσθέσαμε στο "app" και στο "framework" αλλάζουμε τα δικαιώματά τους σε rw- r-- r-- (δείτε πως)
  • κάνουμε επανεκκίνηση και είμαστε έτοιμοι.

Αν η συσκευή μας δεν πέσει σε bootloop σημαίνει ότι τα καταφέραμε. Ειδάλλως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το backup που κάνατε νωρίτερα για να την επαναφέρετε. Περισσότερες λεπτομέρειες και αναβαθμίσεις στο νήμα του στο XDA.

10 στο: "Εγκαταστήστε το stamina mode του Xperia Z και σε άλλες συσκευές της Sony"