Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Greenify: Αυξήστε τη διάρκεια της μπαταρίας και ελευθερώστε τη RAM της συσκευής σας με ευκολία


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη συμφωνεί ότι αυτό που μισούμε περισσότερο από όλα στο Android είναι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές και ιδιαίτερα αυτές που τρέχουν μόνες τους στο παρασκήνιο. Καλό το multitasking αλλά εκνευρίζομαι όταν εφαρμογές που δεν τις χρειάζομαι, πιάνουν χώρο στη RAM και περισσότερο από όλα καταναλώνουν τη μπαταρία μου. Το Android μας δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε αυτές που δεν χρειαζόμαστε, αλλά τι γίνεται με αυτές που θέλουμε να τις χρησιμοποιούμε και δεν μας αρέσει να τρέχουν μόνες τους; Εδώ έρχεται το Greenify να καλύψει το κενό και το κάνει πολύ καλά.

Το Greenify αναλαμβάνει να μας ενημερώσει για τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και μας δίνει την δυνατότητα να αναστείλουμε τη λειτουργία τους μόνιμα. Σε αντίθεση όμως με την απενεργοποίησή που προσφέρει το Android, οι εφαρμογές αυτές είναι διαθέσιμες για να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε θελήσουμε!

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Google Maps το οποίο είναι ίσως η πιο "άτακτη" εφαρμογή στο Android. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο και σίγουρα κανείς δεν θέλει να το απεγκαταστήσει από τη συσκευή του. Επιλέγοντάς το λοιπόν με το Greenify είμαστε σίγουροι ότι δεν θα εκκινήσει ποτέ παρά μόνο όταν το χρειαστούμε.

[Νεότερα]: Ειδικά με το Google Maps φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο ο δημιουργός παλεύει να διορθώσει. Ελπίζουμε σύντομα να τα έχει καταφέρει.


Ο τρόπος χρήσης του είναι πολύ απλός. Ανοίγοντας το θα δούμε μια λίστα από επίσης άτακτες εφαρμογές αλλά και εφαρμογές που έχουν τρέξει πρόσφατα τις οποίες μπορούμε με ένα άγγιγμα να αναστείλουμε. Αυτό ήταν! Μπορούμε πλέον να χαρούμε τη βελτιωμένη αυτονομία αλλά και την ομαλότερη λειτουργία της συσκευής. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όμως να μην πειράξουμε τις εφαρμογές από τις οποίες περιμένουμε ειδοποιήσεις όπως το Gmail για παράδειγμα.

Το Greenify χρειάζεται root και διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

11 στο: "Greenify: Αυξήστε τη διάρκεια της μπαταρίας και ελευθερώστε τη RAM της συσκευής σας με ευκολία"