Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Η Google θα διαθέσει και επίσημα το HTC One μέσω του Play Store με stock Android 4.2.2


Η μεγάλη επίθεση στο fragmentation άρχισε και το σχέδιο της Google φαίνεται ότι είναι πολύ προσεκτικά οργανωμένο. Μετά τις δοκιμές με τις συσκευές της Sony, την επίσημη διάθεση του Galaxy S4 με stock Android και με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται στη Google έκδοση (Motorola, Huawei, Asus, ZTE), ήρθε η σειρά του HTC One να αποκτήσει και αυτό μία "καθαρή" ROM.

Η είδηση λοιπόν είναι ότι το One θα πωλείται από 26 Ιουνίου μέσω του Play Store (στις ΗΠΑ για αρχή) με κόστος 600 δολαρίων και θα φέρει την Google έκδοση του Android 4.2.2. Αυτό σημαίνει ότι όλο το λογισμικό της HTC "παίρνει πόδι" δηλαδή η θύρα υπερύθρων δε λειτουργεί, το λογισμικό κάμερας της HTC δεν υπάρχει μαζί με όλα του τα χαρακτηριστικά, ενώ λείπει επίσης και το λογισμικό ήχου της Beats Audio. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν μπορούμε να τα εγκαταστήσουμε μέσω recovery.

Στα θετικά του είναι το γεγονός ότι τις αναβαθμίσεις του θα τις αναλάβει απευθείας η Google, θα έρχεται με αποκρυπτογραφημένο bootloader πράγμα που σημαίνει ότι η απόκτηση root είναι δυο βήματα μακριά και τελευταίο και καλύτερο, η ROM  θα είναι διαθέσιμη και για τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες του One που θέλουν να ζήσουν τη Nexus εμπειρία αλλά μόνο για το μοντέλο των 32GB.

Γνώμη μας πάντως είναι ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα πείραμα από τη Google που έχει ως σκοπό να πείσει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν stock Android και ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να τους δείξει τις πωλήσεις μέσω του Play Store. Ελπίζουμε να πειστούν και στο μέλλον να διαλέγουμε απλά hardware και όχι "γεύση" Android.

4 στο: "Η Google θα διαθέσει και επίσημα το HTC One μέσω του Play Store με stock Android 4.2.2"