Η Google θα διαθέσει και επίσημα το HTC One μέσω του Play Store με stock Android 4.2.2


Η μεγάλη επίθεση στο fragmentation άρχισε και το σχέδιο της Google φαίνεται ότι είναι πολύ προσεκτικά οργανωμένο. Μετά τις δοκιμές με τις συσκευές της Sony, την επίσημη διάθεση του Galaxy S4 με stock Android και με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται στη Google έκδοση (Motorola, Huawei, Asus, ZTE), ήρθε η σειρά του HTC One να αποκτήσει και αυτό μία "καθαρή" ROM.

Η είδηση λοιπόν είναι ότι το One θα πωλείται από 26 Ιουνίου μέσω του Play Store (στις ΗΠΑ για αρχή) με κόστος 600 δολαρίων και θα φέρει την Google έκδοση του Android 4.2.2. Αυτό σημαίνει ότι όλο το λογισμικό της HTC "παίρνει πόδι" δηλαδή η θύρα υπερύθρων δε λειτουργεί, το λογισμικό κάμερας της HTC δεν υπάρχει μαζί με όλα του τα χαρακτηριστικά, ενώ λείπει επίσης και το λογισμικό ήχου της Beats Audio. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν μπορούμε να τα εγκαταστήσουμε μέσω recovery.

Στα θετικά του είναι το γεγονός ότι τις αναβαθμίσεις του θα τις αναλάβει απευθείας η Google, θα έρχεται με αποκρυπτογραφημένο bootloader πράγμα που σημαίνει ότι η απόκτηση root είναι δυο βήματα μακριά και τελευταίο και καλύτερο, η ROM  θα είναι διαθέσιμη και για τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες του One που θέλουν να ζήσουν τη Nexus εμπειρία αλλά μόνο για το μοντέλο των 32GB.

Γνώμη μας πάντως είναι ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα πείραμα από τη Google που έχει ως σκοπό να πείσει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν stock Android και ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι να τους δείξει τις πωλήσεις μέσω του Play Store. Ελπίζουμε να πειστούν και στο μέλλον να διαλέγουμε απλά hardware και όχι "γεύση" Android.

Σχόλια

  1. "Ελπίζουμε να πειστούν και στο μέλλον να διαλέγουμε απλά hardware και όχι "γεύση" Android"

    Αυτό συνοψίζει ότι εύχομαι εδώ και μερικά χρόνια !
    Ας ασχοληθούν οι κατασκευαστές με αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά (συσκευές) και το λειτουργικό ας το αφήσουν σε αυτόν που το φτιάχνει και ξέρει το Linux (google).

    Δεν έχω συναντήσει κανέναν να μου πει οτι ( εκδόσεις μετά το 4.0) το Android Linux είναι "άσχημο". Οι customies ας μείνουν στα λογισμικά τους και όχι στο UI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βρίσκει σύμφωνο και εμένα η άποψη του Salih. Οι εταιρίες ας κάνουν αυτό που ξέρουν και το κάνουν πάρα πολύ καλά κι ας αφήσουν το λογισμικό στην Google. Αντε να βάλουν 2-3 μπιχλιμπίδια αλλά με λογική παραμετροποίηση ωστε να έχουμε σωστά και γρήγορα updates. Από την άλλη αν δεν νιώθουν καλά γιατί δεν κάνουν κάτι που να διαφέρουν από τις υπόλοιπες, ας φτιάξουν μια δικιά τους ROM όπως αυτή που έχουν τώρα, αλλά να την έχουν ανεβασμένη στο επίσημο site τους για download και όποιος γουστάρει να την περνάει... Ετσι ίσως γίνει το μεγάλο βήμα να περιοριστεί το fragmentation (που δεν είναι και απαραίτητα κακό...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι από το στόμα σου και στου θεού τ'αυτιά. Και επίσης να λύσουν τα χέρια στους xda με βούλευμα από την μαμά Google.δεν γίνεται ρε φίλε να πέρνεις επίσημο update και το τηλέφωνο να γίνεται χειρότερο από πριν...

      Διαγραφή
  3. Μακάρι από το στόμα σου και στου θεού τ'αυτιά. Και επίσης να λύσουν τα χέρια στους xda με βούλευμα από την μαμά Google.δεν γίνεται ρε φίλε να πέρνεις επίσημο update και το τηλέφωνο να γίνεται χειρότερο από πριν...

    Σε ποια συσκευή αναφέρεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter