Αποτελέσματα: Χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πλοήγησης στο κινητό σας;


Άλλη μία δημοσκόπηση, άλλη μία ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα και αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με τις εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες πλοήγησης μέσω GPS. Σε ένα πράγμα νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι οι χάρτες και γενικότερα η όλη εμπειρία έχει βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα


Βάσει λοιπόν των απαντήσεών μας στη δημοσκόπηση:
  • το 54% των χρηστών είναι ικανοποιημένο από τη χρήση της πλοήγησης μέσω του Android, ασχέτως αν χρησιμοποιεί την προεγκατεστημένη εφαρμογή ή μία εναλλακτική,
  • το 26% θα χρησιμοποιούσε το GPS στη συσκευή του αν έβρισκε την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ
  • το 20% δε θέλει ή χρησιμοποιεί ξεχωριστή συσκευή GPS αυτοκινήτου.


Ένα ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από τα παραπάνω στοιχεία είναι ότι οι Έλληνες χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα χρήσης του κινητού τους και ως GPS και θα το χρησιμοποιούσαν περισσότερο αν οι εφαρμογές δεν ήταν τόσο ακριβές ή δε χρειάζονταν σύνδεση στο ίντερνετ. Σε αυτό έχουν συμβάλει δύο παράγοντες οι οποίοι είναι η δωρεάν διάθεση του Google Maps αλλά και το ότι όλες οι συσκευές έχουν πλέον δέκτη GPS.


Πλοήγηση & Android

Ας δούμε τώρα και ποιες είναι οι "σοβαρές" επιλογές που έχουμε ως χρήστες του Android στην Ελλάδα στην περίπτωση του GPS:
  • Sygic, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν και να το χρησιμοποιήσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Περιέχει υψηλής ποιότητας χάρτες TomTom και λειτουργεί χωρίς ίντερνετ.
  • TomTom Greece, το οποίο διαθέτει τους ίδιους χάρτες με το Sygic και λειτουργεί επίσης χωρίς ίντερνετ, ενώ κοστίζει 34,99€.
  • NDrive Greece, το οποίο κοστίζει 14,99€, χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες και λειτουργεί επίσης χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.
  • Waze, το οποίο βασίζεται περισσότερο στους οδηγούς και στην επικοινωνία μεταξύ τους (θα λύναμε το κυκλοφορικό πρόβλημα αν το χρησιμοποιούσαμε όλοι).
  • Google Maps το οποίο διαθέτει τους καλύτερους χάρτες και χρειάζεται σύνδεση μόνο για τον υπολογισμό διαδρομών στη χρήση του navigation.

Προσέξτε ότι οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν τους χάρτες της TomTom, άρα μπορούμε να διαλέξουμε απλά τη φθηνότερη ή αυτή που μας αρέσει εξωτερικά, ενώ το Google Maps παραμένει μία πρώτης τάξεως επιλογή για αυτούς που διαθέτουν πακετάκια με ίντερνετ.

Στη συνέχεια...

Επειδή οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όλους μας, σκεφτήκαμε να δώσουμε και νέο χαρακτήρα σε αυτές. Εκτός λοιπόν από τα γενικά θέματα που χρίζουν επεξήγησης, μπορείτε να προτείνετε και τις δικές σας ερωτήσεις σχετικά με ένα θέμα που σας απασχολεί και θέλετε να μάθετε τη γνώμη των πολλών.

Για παράδειγμα αν θέλετε να αγοράσετε μία νέα συσκευή μπορούμε να τρέξουμε μια δημοσκόπηση ρωτώντας τους υπόλοιπους αναγνώστες αν "αξίζει ή όχι". Περιμένουμε λοιπόν τις δικές σας προτάσεις με ένα email στο [email protected].

Σχόλια

  1. Να προσθέσω κι εγώ το Don't Panic της Mireo, που θεωρώ έχει καλύτερους ( = πληρέστερους) χάρτες (κι από τους Teleatlas και από Google Maps ειδικά!) Επίσης υπολογίζει οποιαδήποτε διαδρομή (όσο μεγάλη κι αν είναι)/ αλλαγή πορείας σε 2 sec...!
    (όχι, δεν παίρνω ποσοστά!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερους χάρτες ε; Με έψησες.

      Διαγραφή
    2. H mireo,χρησιμοποιει τους χαρτες απο teleatlas.Aυτο που την κανει να ξεχωριζει με διαφορα απο τους υπολοιπους,ειναι η υλοποιηση του προγραμματος πλοηγησης της.

      Διαγραφή
    3. χρησιμοποιώ το PNA στο αυτοκίνητο (ίδια έκδοση είναι κ στο android) για Ελλάδα έχει χάρτες της GeoIntelligence
      (δείτε στο playstore Mireo Don't Panic Try & Buy:
      All maps purchased through the in-app Store feature free, unlimited updates!*
      (*except Greece by Geointelligence) )

      Teleatlas από όσο ξέρω χρησιμοποιεί για το εξωτερικό.

      Αυτό που λέω για καλύτερους χάρτες: έχει τύχει να βρω λάθη (Βέροια, με ταξί περικαλώ!! δεν είναι και τόσο μικρή πόλη, αλλά δεν είναι και μεγαλούπολη για να πεις ότι έχει χαρτογραφηθεί εξονυχιστικά) βρίσκω λάθη στα Google Maps (που τα είχα τυφλή εμπιστοσύνη) και μετά τσεκάρω στο Don't Panic και με βγάζει ασπροπρόσωπο!

      Τώρα, για την ταχύτητα των 2 sec, οκ ίσως στην πράξη να είναι και 3-4!! Αλλά πάλι είναι εντυπωσιακό, καθώς πχ χάνεις μια στροφή, σου υπολογίζει πολύ γρήγορα την επόμενη πιθανή διαδρομή (είτε βάζεις διαδρομή απόστασης 0,5 klm, είτε από Ελλάδα - Αγγλία!!)

      Διαγραφή
  2. Ειχα διαβασει πως τουλαχιστον μεχρι την εκδοση 2011.03,ολη την ευρωπη,την καλυπτε με teleatlas.Τελοσπαντων,ακομη και ετσι,ειναιτο καλυτερο με διαφορα.Ακομη και απο destinator που το ειχα για πολυ μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορείτε να προσθέσετε και το CoPilot GPS που είναι δωρεάν για την Ελλάδα σε 2D πλοήγηση χωρίς φωνητικές οδηγίες.
    Μπορεί κανείς να αγοράσει την προσθήκη 3D πλοήγησης και φωνητικών οδηγιών με 15 ευρώπουλα.
    Σε σχέση με το sygic με έχει διευκολύνει πολύ περισσότερο.
    Επίσης έχει τη δυνατότητα να αλλάζει με απλό drag σημεία της διαδρομής χωρίς να χρειάζεσαι να κάνεις έξτρα προσθήκες σημείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα δυο καλύτερα για'μενα για το android είναι το IGO PRIMO και μετά το GARMIN που πριν λίγο καιρό βγήκε και στο android.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ χρησιμοποιώ το Co-pilot live EU premium και μπορώ να πώ ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως τώρα (δοκιμασμένο στις πιο απίθανες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, την Ν. Ευκαρπία, Θέρμη, Χορτιάτη, Διαβατά, Ιωνία κ.α.), απλά είναιλίγο ακριβούτσικο κοστίζει 40€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες