Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Αποτελέσματα: Χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πλοήγησης στο κινητό σας;


Άλλη μία δημοσκόπηση, άλλη μία ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα και αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με τις εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες πλοήγησης μέσω GPS. Σε ένα πράγμα νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι οι χάρτες και γενικότερα η όλη εμπειρία έχει βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα


Βάσει λοιπόν των απαντήσεών μας στη δημοσκόπηση:
  • το 54% των χρηστών είναι ικανοποιημένο από τη χρήση της πλοήγησης μέσω του Android, ασχέτως αν χρησιμοποιεί την προεγκατεστημένη εφαρμογή ή μία εναλλακτική,
  • το 26% θα χρησιμοποιούσε το GPS στη συσκευή του αν έβρισκε την κατάλληλη εφαρμογή, ενώ
  • το 20% δε θέλει ή χρησιμοποιεί ξεχωριστή συσκευή GPS αυτοκινήτου.


Ένα ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από τα παραπάνω στοιχεία είναι ότι οι Έλληνες χρήστες είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα χρήσης του κινητού τους και ως GPS και θα το χρησιμοποιούσαν περισσότερο αν οι εφαρμογές δεν ήταν τόσο ακριβές ή δε χρειάζονταν σύνδεση στο ίντερνετ. Σε αυτό έχουν συμβάλει δύο παράγοντες οι οποίοι είναι η δωρεάν διάθεση του Google Maps αλλά και το ότι όλες οι συσκευές έχουν πλέον δέκτη GPS.


Πλοήγηση & Android

Ας δούμε τώρα και ποιες είναι οι "σοβαρές" επιλογές που έχουμε ως χρήστες του Android στην Ελλάδα στην περίπτωση του GPS:
  • Sygic, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν και να το χρησιμοποιήσουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Περιέχει υψηλής ποιότητας χάρτες TomTom και λειτουργεί χωρίς ίντερνετ.
  • TomTom Greece, το οποίο διαθέτει τους ίδιους χάρτες με το Sygic και λειτουργεί επίσης χωρίς ίντερνετ, ενώ κοστίζει 34,99€.
  • NDrive Greece, το οποίο κοστίζει 14,99€, χρησιμοποιεί τους ίδιους χάρτες και λειτουργεί επίσης χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.
  • Waze, το οποίο βασίζεται περισσότερο στους οδηγούς και στην επικοινωνία μεταξύ τους (θα λύναμε το κυκλοφορικό πρόβλημα αν το χρησιμοποιούσαμε όλοι).
  • Google Maps το οποίο διαθέτει τους καλύτερους χάρτες και χρειάζεται σύνδεση μόνο για τον υπολογισμό διαδρομών στη χρήση του navigation.

Προσέξτε ότι οι περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν τους χάρτες της TomTom, άρα μπορούμε να διαλέξουμε απλά τη φθηνότερη ή αυτή που μας αρέσει εξωτερικά, ενώ το Google Maps παραμένει μία πρώτης τάξεως επιλογή για αυτούς που διαθέτουν πακετάκια με ίντερνετ.

Στη συνέχεια...

Επειδή οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όλους μας, σκεφτήκαμε να δώσουμε και νέο χαρακτήρα σε αυτές. Εκτός λοιπόν από τα γενικά θέματα που χρίζουν επεξήγησης, μπορείτε να προτείνετε και τις δικές σας ερωτήσεις σχετικά με ένα θέμα που σας απασχολεί και θέλετε να μάθετε τη γνώμη των πολλών.

Για παράδειγμα αν θέλετε να αγοράσετε μία νέα συσκευή μπορούμε να τρέξουμε μια δημοσκόπηση ρωτώντας τους υπόλοιπους αναγνώστες αν "αξίζει ή όχι". Περιμένουμε λοιπόν τις δικές σας προτάσεις με ένα email στο doctorandroid.gr@gmail.com.

9 στο: "Αποτελέσματα: Χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα πλοήγησης στο κινητό σας;"