Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αποτελέσματα: Ποιον θεωρείτε τον πιο ολοκληρωμένο video player στο Android;


Το θέμα μας την περασμένη εβδομάδα ήταν οι video player και ζητήσαμε να μάθουμε από εσάς ποιον χρησιμοποιείτε και ποιον θεωρείτε τον καλύτερο. Αν και προσωπικά χρησιμοποιώ το συνδυασμό DicePlayer και mVideoPlayer, νικητής αναδείχτηκε ο MX Player.

Αποτελέσματα

Πριν πάμε όμως στο νικητή, αξίζει να αναφέρουμε οτι στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Android video player (!!!), κάτι που δεν περίμενα να δω μετά το κράξιμο που ρίχνουμε καθημερινά στις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Φαίνεται λοιπόν οτι όντως εξυπηρετεί το μέσο χρήστη ο οποίος μάλλον δε βλέπει ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, γιατί δεν τις υποστηρίζει, όμως είναι ποιοτικός και ελαφρύς.

Ο νικητής λοιπόν είναι ο MX Player με ποσοστό 40%, ο οποίος ήταν ο πρώτος με multi-core αποκωδικοποίηση, δηλαδή χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους πυρήνες της συσκευής για να προβάλει το βίντεό μας απροβλημάτιστα. Διαθέτει codec για όλες (σχεδόν) τις συσκευές Android και υποστήριξη hardware acceleration, ενώ υποστηρίζει τα γνωστότερα είδη υποτίτλων (.srt, .sub, .txt, .ssa, .ass, .smi, .sami, .mpl, .psb). Θα ήθελα να κατεβάζει υπότιτλους και αφίσες από τις ταινίες και τις σειρές μου όπως κάνει ο mVideoPlayer αλλά δεν το κάνει... ακόμα.

Μετά από αυτόν το χάος καθώς στη δεύτερη θέση βρέθηκε μαζί με τον προεγκατεστημένο, ο DicePlayer ο οποίος μοιάζει σε χαρακτηριστικά με τον MX και στην τρίτη θέση ο γνωστός μας VLC ο οποίος είναι ακόμα σε πρόωρη μορφή και δεν υποστηρίζει πολλές συσκευές.

Επόμενο θέμα;
Με την εξάπλωση των smartphone/tablet έχουμε πλέον αρχίσει να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τις φορητές συσκευές για καθημερινές εργασίες όπως την ανταλλαγή email, το chat, το browsing και την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο. Το ερώτημα είναι, ποια από τα παραπάνω προτιμάμε να κάνουμε πλέον από αυτές τις συσκευές και όχι από τον υπολογιστή; Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον υπολογιστή μας με τη συσκευή μας έστω και για λίγες ημέρες; Δώστε μας τα φώτα σας!

Υ.Γ. Επιτρέπονται οι πολλαπλές απαντήσεις.

4 στο: "Αποτελέσματα: Ποιον θεωρείτε τον πιο ολοκληρωμένο video player στο Android;"