Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

DicePlayer: Ο επόμενος media player που θα κατακτήσει την κορυφή


Από το ξεκίνημα του Android μέχρι σήμερα, βλέπουμε σχεδόν καθημερινά νέες εφαρμογές να εμφανίζονται στο Play Store και να ξεπερνούν σε ποιότητα και χαρακτηριστικά, αυτές που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες και πρόσφατα σε αυτή των media player, με την εμφάνιση του DicePlayer.

Πρόκειται για τον επόμενο καλύτερο media player στο Android, ο οποίος κατάφερε να με κάνει να αποχωριστώ μετά από πολύ καιρό τον MX Player! Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι οτι εκμεταλλεύεται το hardware acceleration της συσκευής (επιλογή "HW"), υποστηρίζει όλα τα γνωστά video format, παίζει ενσωματωμένους και εξωτερικούς υπότιτλους, διαθέτει pop-up παράθυρο και μας επιτρέπει να συνδεθούμε σε δίκτυο για να δούμε τα αγαπημένα μας βίντεο που δε βρίσκονται στη συσκευή μας, αλλά σε κάποιο server!


Το μενού του είναι πάρα πολύ απλό καθώς όλα τα βίντεο παρουσιάζονται σε μορφή λίστας, ενώ όλες τις ρυθμίσεις που θα χρειαστούμε βλέποντας μια ταινία, μπορούμε να τις διαχειριστούμε με "έξυπνα" πλήκτρα που εξαφανίζονται αλλά και με χειρονομίες (gestures).

Αναλυτικότερα, διαθέτει:
  • Υποστήριξη βίντεο AVI, MOV, MKV, FLV, AVI, 3GP, 3G2, ASF, WMV, MP4, M4V, TS, MTP, M2TS.
  • Υποστήριξη εξωτερικών υποτίτλων SRT, VobSUB, SSA, SMI και ενσωματωμένων σε MKV, MP4 βίντεο.
  • Ρυθμίσεις διόρθωσης ταχύτητας βίντεο, ήχου και υποτίτλων.
  • Pop-Up παράθυρο θέασης.
  • Αναπαραγωγή τοπικά, από την  sd κάρτα και από δίκτυο με υποστήριξη FTP, HTTP, SAMBA, RTP/RTSP.

Σε σύγκριση με τον MX Player, είναι παρόμοιοι αλλά προσωπικά θεωρώ οτι τον κερδίζει στα σημεία. Χρησιμοποιήστε τον συνδυαστικά με τον mVideoPlayer και θα έχετε το τέλειο δίδυμο για την αναπαραγωγή αλλά και τις πληροφορίες που χρειάζεστε γύρω από τα βίντεό σας.

Θα τον βρείτε δωρεάν στο Play Store:

5 στο: "DicePlayer: Ο επόμενος media player που θα κατακτήσει την κορυφή"