Παίξτε το ολοκαίνουργιο Real Football 2013 μόνο εάν... δε σας αρέσει το ποδόσφαιρο!


Με χαρά μαθαίνω χθες οτι κυκλοφόρησε το νέο Real Football 2013, ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι υψηλών προδιαγραφών, το οποίο και θέλει να κοντράρει στα ίσια το FIFA και το PES. Το εγκαθιστώ λοιπόν στη συσκευή μου για να δω περί τίνος πρόκειται και για να σας το παρουσιάσω, αλλά το συμπέρασμά μου είναι οτι μόνο για ποδόσφαιρο δεν πρόκειται! Αποφάσισα λοιπόν να αναλύσω την άποψή μου στο κείμενο που ακολουθεί.

Τα καλά στοιχεία
Ξεκινώντας από τα θετικά του, πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι, ενώ τα άλλα δύο θέλουν ένα μικρό αντίτιμο για να τα κατεβάσουμε, έχει αρκετά ωραία γραφικά και διαθέτει ένα σωρό πράγματα για να ασχοληθούμε, εκτός από το να παίζουμε ποδόσφαιρο, να κάνουμε μεταγραφές και να ετοιμάζουμε την τακτική της ομάδας, πριν από κάθε αγώνα.


Διαθέτει επίσης μία τεράστια ποικιλία θεμάτων για να ασχοληθούμε, που θα θέλαμε να δούμε και στους ανταγωνιστές. Μπορούμε να προπονήσουμε κάθε παίχτη ξεχωριστά, να τον κουράρουμε αν είναι τραυματίας και να τον στείλουμε διακοπές. Εκτός από τους παίχτες και την ομάδα, μπορούμε επίσης να ασχοληθούμε και με τις εγκαταστάσεις του γηπέδου κάνοντας αναβαθμίσεις στην έδρα μας, στα γραφεία, το γυμναστήριο, τη μπουτίκ, το προπονητικό κέντρο, το ιατρείο και το Spa!


Πρόκειται δηλαδή για μία μίξη παίχτη, προπονητή και προέδρου που αποφασίζει για όλα και είναι ικανό να μας κρατήσει το ενδιαφέρον.

Πάμε και στα άσχημα
Αν το είχα αγοράσει ειλικρινά θα έκλαιγα, ειδικά όταν το εξαιρετικό FIFA 12 λίγες μέρες πριν, κόστιζε μόνο 0,25€. Από το ξεκίνημα κιόλας, έδειξε τι σόι παιχνίδι είναι, όταν με προέτρεψε να διαλέξω ομάδα. Οι ομάδες δεν έχουν τα πραγματικά τους ονόματα, αλλά αυτό δε φάνηκε να μας επηρεάζει τόσα χρόνια με το PES, το πρόβλημα όμως είναι οτι αν διαλέξεις μία, θα την έχεις για μια ζωή! Καλά ακούσατε, δε γίνεται να αλλάξεις ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς το μόνο game mode που διαθέτει, είναι η καριέρα! Δεν μπορείς να παίξεις φιλικό, πρωτάθλημα, κύπελλο ή κάτι τέτοιο, μόνο καριέρα!


Διαλέγω και εγώ την ομάδα "ΠΙΡΑΕΥΣ", έτσι για να τιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα και μπαίνω στο παιχνίδι, το οποίο ξεκινάει με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ tutorial που με αναγκάζει να παίξω και δύο αγώνες για να το καταλάβω καλά! Σκεπτόμενος οτι το παιχνίδι δεν έχει τα δικαιώματα της FIFA για τα ονόματα, υπέθεσα οτι οι παίχτες μου θα είναι ο Paroll (και όχι Caroll), ο Pruster (και όχι ο Fuster) και ο Μπήχτογλου (και όχι Μήτρογλου) αλλά δυστυχώς αντίκρισα τα "ταλέντα" Ews, Laganinho, Tsuguchi και άλλους. "Δεν πειράζει" σκέφτηκα, "και το Master League στο PES έτσι ήταν, με τον μεγάλο Miranda και τον killer Bollata" και συνέχισα να παίζω.


Μπαίνω λοιπόν στο πρώτο μου ματς και βλέπω ένα αρκετά όμορφο 3D περιβάλλον με ποιοτικά γραφικά, κατώτερα όμως του FIFA. Τα πλήκτρα είναι στη σωστή θέση και η κάμερα όπως θα έπρεπε, έτσι ετοιμάζομαι και αρχίζω. Κάνω μια πάσα, τρέχω λίγο, κάνω και δυο τρίπλες, αλλά η σέντρα άφαντη. Το παιχνίδι δεν έχει πλήκτρο για σέντρα, θα τρελαθώ! Πατάω την πάσα για να γεμίσει η ενέργεια, αλλά τίποτα. Συρτή. Φτάνω με τα πολλά στο τέρμα, πατάω να σουτάρω με όλη μου τη δύναμη και βλέπω ένα σουτ λόμπα, που πάει να κρεμάσει τον τερματοφύλακα. Δοκιμάζω μερικές φορές ακόμα και πάλι τα ίδια! Όλα τα σουτ, χαλαρά πλασεδάκια! Αν με ρωτούσαν, εγώ θα το ονόμαζα Unreal Football ή Sureal Football.


Με τα πολλά τελειώνει το ματς, κερδίζω (εννοείται) και με πληρώνει σε νομίσματα και αστέρια, τα οποία αργότερα κατάλαβα οτι χρησιμεύουν για να κάνεις μεταγραφές, να βελτιώνεις τις εγκαταστάσεις και να γιατρεύεις γρηγορότερα τους παίκτες σου. Αν χρειάζεσαι περισσότερα και τα θέλεις γρήγορα, μπορείς να αγοράσεις και άλλα από το μαγαζάκι της Gameloft, μέσα στο παιχνίδι.


Αφού οι χειρισμός του με άφησε με μία απογοήτευση, πηγαίνω να ασχοληθώ με την ομαδάρα μου, εξωαγωνιστικά. Ρυθμίζω τις προπονήσεις, κάνω τις βελτιώσεις μου και έρχεται η ώρα να κάνω τις μεταγραφές μου. Ε, λοιπόν αυτό είναι το πιο αστείο πράγμα σε όλο το παιχνίδι. Πατάω το πλήκτρο "Transfers" και εμφανίζεται ένα τύπος ο οποίος είναι έτοιμος να σουτάρει. Το τέρμα είναι καλυμμένο με τετράγωνα από ερωτηματικά και αρκεί να επιλέξουμε ποιο από όλα θέλουμε να ανοίξουμε, σαν το "Τροχό της τύχης" με λίγα λόγια. Επιλέγω, σουτάρει, ανοίγει το τετράγωνο και εμφανίζεται ο Andy Carroll, o γνωστός παιχταράς τον οποίο και κρατάω στην ομάδα μου! Ήμουν τυχερός οφείλω να ομολογήσω.


Κάπως έτσι λοιπόν κινείται το εν λόγω παιχνίδι. Το κεντρικό του θέμα το ποδόσφαιρο είναι τραγικό, αλλά όλα τα γύρω γύρω μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον στο χρήστη, με κορυφαίο χαρακτηριστικό, τις τζογαδόρικες μεταγραφές (Χαχαχα!). Το κείμενο γράφεται με χιουμοριστικό χαρακτήρα φυσικά (μην πυροβολείτε!), αλλά νομίζω οτι είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν αξίζει τα 850MB χώρου της συσκευής σας και ας είναι δωρεάν.

Τη γνώμη μου για τη Gameloft την ξέρετε, αν θέλετε να το δοκιμάσετε πάντως, θα το βρείτε στο Play Store:

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες