Boat Browser: Ένας ακόμα περιηγητής του Android που αξίζει την προσοχή μας


Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που κάναμε μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ των browser του Android και έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Η είσοδος του Chrome, o νέος αναβαθμισμένος Firefox, ο ιδιαίτερα προσεγμένος Dolphin και ο πάντα οικονομικός Opera Mini είναι αυτοί που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι όχι τόσο διαφημισμένοι οι οποίοι είναι αρκετά πλήρεις, εμφανίσιμοι και με καλές επιδόσεις (όπως ο Angel και ο Maxthon), οι οποίοι αξίζουν της προσοχής μας αν δε μας κάνει κάποιος από τους παραπάνω. Ένας από αυτούς είναι και ο Boat Browser, τον οποίο παρουσιάζουμε σήμερα και πιστέψτε με, αξίζει να τον δοκιμάσετε.



Η πρώτη εντύπωση που δίνει στο χρήστη είναι οτι έχει αντιγράψει τα καλύτερα στοιχεία από τους ήδη υπάρχοντες περιηγητές και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα καθώς οι σελίδες πέφτουν με φοβερή ταχύτητα! Διαθέτει τη γνώριμη εμφάνιση με καρτέλες που εισήγαγε για πρώτη φορά ο Chrome στους υπολογιστές μας και αντέγραψαν εξαιρετικά ο Maxthon και ο Dolphin στα κινητά μας αλλά και τη Speed Dial οθόνη στην οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες μας σελίδες. Η μπάρα διευθύνσεων περιέχει το Instant Search της Google, έτσι όταν πληκτρολογούμε κάτι, μας εμφανίζει αμέσως διάφορες επιλογές πριν πάμε στη σελίδα της Google κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό. Ανοίγοντας μια σελίδα θα προσέξετε οτι μόλις τελειώνει το κατέβασμά της, οι καρτέλες και το μενού εξαφανίζονται και έτσι εκμεταλλεύεται ακόμα περισσότερο κομμάτι της οθόνης, κάτι που είναι ιδιαίτερα έξυπνο.

Αν αφήσουμε πίσω μας την πρώτη εντύπωση θα δούμε στο κάτω μέρος την μπάρα λειτουργιών η οποία είναι σαφώς επηρεασμένη από τον Safari του iOS. Εκτός από τα κλασσικά πλήκτρα που διαθέτουν όλοι οι browser, το τελευταίο στα δεξιά είναι ένα γρήγορο μενού το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε όπως θέλουμε και να προσθέσουμε τα πλήκτρα με τις επιλογές που πατάμε περισσότερο (εξαιρετικό!). Ο τρόπος που παρουσιάζει τις ανοικτές καρτέλες είναι επίσης επηρεασμένος από τον Safari και λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Διαθέτει επίσης add-on, όμως είναι λίγα προς το παρόν, μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη οθόνη εξαφανίζοντας και τη status bar του Android, μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματά του με τα θέματα που διατίθενται, αλλά και να ψάξουμε μέσα στη σελίδα με λέξεις-κλειδιά αν θέλουμε να εντοπίσουμε κάτι συγκεκριμένο.

Τέλος, διαθέτει και πάρα πολλές ρυθμίσεις για να το φέρουμε στα μέτρα μας σχεδόν τόσες όσες ένας πλήρης desktop browser! Mας δίνει επίσης επιλογές για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, και να διαγράψουμε ότι έχει αποθηκεύσει σχετικά με την περιήγησή μας. Συνολικά πρόκειται για αυτό που είπαμε στην αρχή, οτι έχει όλα τα καλά στοιχεία πολλών περιηγητών συνδυασμένα. Το μόνο μειονέκτημά του είναι το όνομά του. Boat Browser; Είναι δυνατόν;;;

Είναι δωρεάν και θα τον βρείτε σε δύο εκδόσεις:

  • Boat Browser στο Play Store.
  • Boat Browser Mini για έξτρα ταχύτητα, επίσης στο Play Store.

Σχόλια

  1. Διαμαντι κατεργασμενο!Πρεπει να βελτιωθουν ολοι οι υπολοιποι για τον αντκαταστησω(sgs2).
    Bravo doctor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα ειναι το boat.Ουτως η αλλως,ειναι ενα μεσο να σερφαρεις κυριολεκτικα.Κανονικα επρεπε να μας κανει εντυπωση το ονομα του opera!!!

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ προσεγμένος ο άτιμος και με πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις για να "τον κάνεις δικό σου".

      Διαγραφή
  2. η μπαρα εργασιας με το που σκλοραρεις την εικονα εξαφανιζεται κ εχεις ολη την οθονη προς οφελος σου κατι που αλλος δε το εχει.στο 10.1 ταμπλετ εχει μεγαλη επιτυχια!!οσες σελιδες κ αν ανοιγεις σου πεταει στην κατω μπαρα ενα εικονιδιο με τους αναλογους αριθμους.εχεις ανοιξει 3 σελιδες εχει τον αριθμο 3 κ μολις το κλικαρεις στις βγαζει σαν φωτογραφιες για το που θες να πας η το χ για να τις σβησεις.πολυ καλη καινοτομια κ αυτο!!πολυ γρηγορος κ σε σχεση με τον μαξθον εχει πιο λιγα αντονς κ καλουδια αλλα λογικα ψηνονται κ αυτα!!!μεχρι να φτιαξουν καλο μοζιλα η οπερα αυτοι οι 2 δεν βγαινουν κ σκεφτομαι μηπως δε βγουν κ καθολου!!μπραβο ντοκ κ παλι!!!

    υγ-χρειαζομαι ενα κατεβασταρι για rapidsdare υπαρχει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη σου μετράει γιατί ξέρω οτι τα δοκιμάζεις.

      Κατεβαστήρι εννοείς να βάλεις πολλά λινκ και να κατεβάζει; Δεν ξέρω αν υπάρχει.
      Αν θέλεις να κατεβάσεις μέσω browser όμως, μόνο ο Opera και ο Firefox κατεβάζουν.

      Διαγραφή
  3. κ να τους βγαζω τα ματια οπως βιωσαμεν το τελευταιο καιρο..χαχαχαχα(ουτε να το θυμαμαι δε θελω μονο το χορο τησ βροχης δε χορεψα για να τη γλυτωσω)!!

    εχω βρει ενα easy downloder αλλα δε κανει δουλεια!θα κυταξω πιο διεξοδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιγο ασχετο αλλα γιατι μειωνει την φωτεινωτητα καθε φορα που ανοιγεις την εγαρμογη; Μπορω να το απενεργοποιησω αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη βάζει στο αυτόματο, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να το απενεργοποιήσεις.

      Διαγραφή
    2. Την βαζει στο αυτοματο αλλα το κινητο μου δεν εχει αισθητηρα φωτηνωτητας οπωτε απλα την βαζει οσο πιο χαμηλα μπορει

      Διαγραφή
  5. Χρονια γνωστος ενας browser τυπου safari.Το θεμα ειναι πως τωρα πια υπαρχουν πολλοι συγχρονοι browsers και οσες ρυθμισεις κι αν εχει δυσκολα θα τους αντιμετωπισει.Οταν οι περισσοτεροι εχουν στραφει σε τεχνολογιες html5 και καποια μερα το flush θα καταργηθει οριστικα.Πως να σταθει πλεον απεναντι στον chrome το maxthon τον opera η τον firefox...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter