Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Boat Browser: Ένας ακόμα περιηγητής του Android που αξίζει την προσοχή μας


Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που κάναμε μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ των browser του Android και έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Η είσοδος του Chrome, o νέος αναβαθμισμένος Firefox, ο ιδιαίτερα προσεγμένος Dolphin και ο πάντα οικονομικός Opera Mini είναι αυτοί που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι όχι τόσο διαφημισμένοι οι οποίοι είναι αρκετά πλήρεις, εμφανίσιμοι και με καλές επιδόσεις (όπως ο Angel και ο Maxthon), οι οποίοι αξίζουν της προσοχής μας αν δε μας κάνει κάποιος από τους παραπάνω. Ένας από αυτούς είναι και ο Boat Browser, τον οποίο παρουσιάζουμε σήμερα και πιστέψτε με, αξίζει να τον δοκιμάσετε.Η πρώτη εντύπωση που δίνει στο χρήστη είναι οτι έχει αντιγράψει τα καλύτερα στοιχεία από τους ήδη υπάρχοντες περιηγητές και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα καθώς οι σελίδες πέφτουν με φοβερή ταχύτητα! Διαθέτει τη γνώριμη εμφάνιση με καρτέλες που εισήγαγε για πρώτη φορά ο Chrome στους υπολογιστές μας και αντέγραψαν εξαιρετικά ο Maxthon και ο Dolphin στα κινητά μας αλλά και τη Speed Dial οθόνη στην οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες μας σελίδες. Η μπάρα διευθύνσεων περιέχει το Instant Search της Google, έτσι όταν πληκτρολογούμε κάτι, μας εμφανίζει αμέσως διάφορες επιλογές πριν πάμε στη σελίδα της Google κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό. Ανοίγοντας μια σελίδα θα προσέξετε οτι μόλις τελειώνει το κατέβασμά της, οι καρτέλες και το μενού εξαφανίζονται και έτσι εκμεταλλεύεται ακόμα περισσότερο κομμάτι της οθόνης, κάτι που είναι ιδιαίτερα έξυπνο.

Αν αφήσουμε πίσω μας την πρώτη εντύπωση θα δούμε στο κάτω μέρος την μπάρα λειτουργιών η οποία είναι σαφώς επηρεασμένη από τον Safari του iOS. Εκτός από τα κλασσικά πλήκτρα που διαθέτουν όλοι οι browser, το τελευταίο στα δεξιά είναι ένα γρήγορο μενού το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε όπως θέλουμε και να προσθέσουμε τα πλήκτρα με τις επιλογές που πατάμε περισσότερο (εξαιρετικό!). Ο τρόπος που παρουσιάζει τις ανοικτές καρτέλες είναι επίσης επηρεασμένος από τον Safari και λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Διαθέτει επίσης add-on, όμως είναι λίγα προς το παρόν, μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη οθόνη εξαφανίζοντας και τη status bar του Android, μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματά του με τα θέματα που διατίθενται, αλλά και να ψάξουμε μέσα στη σελίδα με λέξεις-κλειδιά αν θέλουμε να εντοπίσουμε κάτι συγκεκριμένο.

Τέλος, διαθέτει και πάρα πολλές ρυθμίσεις για να το φέρουμε στα μέτρα μας σχεδόν τόσες όσες ένας πλήρης desktop browser! Mας δίνει επίσης επιλογές για να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα, και να διαγράψουμε ότι έχει αποθηκεύσει σχετικά με την περιήγησή μας. Συνολικά πρόκειται για αυτό που είπαμε στην αρχή, οτι έχει όλα τα καλά στοιχεία πολλών περιηγητών συνδυασμένα. Το μόνο μειονέκτημά του είναι το όνομά του. Boat Browser; Είναι δυνατόν;;;

Είναι δωρεάν και θα τον βρείτε σε δύο εκδόσεις:

  • Boat Browser στο Play Store.
  • Boat Browser Mini για έξτρα ταχύτητα, επίσης στο Play Store.

10 στο: "Boat Browser: Ένας ακόμα περιηγητής του Android που αξίζει την προσοχή μας"