Remix Singularity | Με μία Android συσκευή μπορείς να έχεις smartphone, υπολογιστή και TV-Box ταυτόχρονα!


Είναι φως φανάρι ότι το επόμενο βήμα του Android δεν μπορεί να είναι άλλο από την κατάκτηση και του υπολογιστή μας. Απόδειξη είναι η τεράστια δύναμη των σημερινών smartphone, που έχουν πλέον τέτοια δυνατότητα, η ιδέα της Jide που απέδειξε με το Remix OS ότι αυτό γίνεται και φυσικά το Android 7.0 το οποίο μπορεί να ανοίξει εφαρμογές σε παράθυρα. Με όλο αυτό το σκηνικό λοιπόν, μόνο περίεργη δε μας φαίνεται η ανακοίνωση του Remix Singularity, ενός λειτουργικού συστήματος που θα τα κάνει όλα απ' ευθείας από το κινητό μας!

Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε ότι η Google θα πρέπει είτε να ενώσει το Android με το Chrome OS, είτε να προσθέσει στο Android ένα δεύτερο γραφικό περιβάλλον, το οποίο θα εμφανίζεται μόλις συνδέσουμε το smartphone μας σε μια οθόνη ή τηλεόραση. Είδαμε πολλές προσπάθειες στο παρελθόν, πρώτα με το Motorola Atrix, μετά με το Ubuntu Convergence, το Continuum της Microsoft και το Maru OS, ενώ και το επερχόμενο Galaxy S8 της Samsung φαίνεται πως θα έχει τέτοιες δυνατότητες! Το Remix Singularity όμως έχει την καλύτερη ιδέα από όλους και υπόσχεται με μία και μόνο συσκευή να έχουμε ταυτόχρονα smartphone, υπολογιστή και media center για την τηλεόρασή μας.

Έχοντας λοιπόν στο κινητό μας τη Remix Singularity ROM, θα μπορούμε να το συνδέσουμε σε οποιαδήποτε οθόνη, όπου θα προβάλλεται το εύχρηστο περιβάλλον του Remix OS για PC. Με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε όπως ακριβώς στον υπολογιστή μας, με τη ROM να προσφέρει και VDI δυνατότητες για να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και Windows εφαρμογές!


Στην περίπτωση τώρα που θέλουμε να δούμε μια ταινία στην τηλεόραση, με τον ίδιο τρόπο θα συνδέσουμε τη συσκευή μας σε αυτή. Αυτή τη φορά όμως στην TV μας θα εμφανιστεί ένα δεύτερο γραφικό περιβάλλον για τηλεοράσεις, όμοιο με αυτό που είδαμε στην περίπτωση του Remix IO. Έχοντας λοιπόν τα βίντεο στη συσκευή μας ή ακόμη καλύτερα το Kodi εγκατεστημένο σε αυτή, το κινητό μας μετατρέπεται και σε media center!


Με μία μόνο συσκευή, η οποία προφανώς θα πρέπει να είναι επιπέδου ναυαρχίδας για να λειτουργεί σωστά, έχουμε ταυτόχρονα smartphone, υπολογιστή και media center,  που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε, είτε βρισκόμαστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο, είτε στο δρόμο.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά ένα teaser για το καλοκαίρι που μας έρχεται, όπου η Jide θα μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιες συσκευές θα υποστηρίζει η ROM της, καθώς και για τον ειδικό αντάπτορα που θα μας διαθέσει.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter