Μπορώ να δω OTE TV σε δύο τηλεοράσεις ταυτόχρονα με μία μόνο συνδρομή; Μπορείς με τη βοήθεια του Android!


Ένα είναι το ερώτημα που ταλανίζει όλους τους συνδρομητές του OTE TV και δεν είναι άλλο από το πώς θα μπορέσουν να βλέπουν το πρόγραμμα του OTE TV σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις. Αυτό που εννοούμε φυσικά είναι να βλέπουμε διαφορετικά κανάλια σε κάθε τηλεόραση και μάλιστα χωρίς να πληρώσουμε το έξτρα κόστος των έξι ευρώ το μήνα που απαιτείται για το Multiroom. Επειδή λοιπόν το Android έχει μια λύση για τα πάντα, μπορεί να μας εξυπηρετήσει και σε αυτό.

Αυτό που θέλουμε με λίγα λόγια είναι να μπορούμε να βλέπουμε ένα άλλο κανάλι σε μια δεύτερη τηλεόραση, όταν τα προγράμματα των μελών της οικογενείας συμπίπτουν. Μην το γελάτε έχουν κλείσει σπίτια επειδή την ίδια ώρα που έπαιζε το ματσάκι στο Champion's League, ξεκινούσε και η αγαπημένη σειρά της συζύγου, ενώ είναι επίσης άπειρες οι φορές που τα παιδιά μας καταλαμβάνουν την τηλεόραση χωρίς αίσθημα συμπόνοιας για τον μπαμπά και τη μαμά.

Η λύση

Μία μέση λύση μας έχει δώσει ο ίδιος ο OTE με την υπηρεσία OTE TV GO, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα δεύτερο πρόγραμμα από το κινητό ή το tablet. Εννοείται όμως ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ταινία ή ποδόσφαιρο σε μία οθόνη μετά βίας 10 ιντσών κι έτσι αυτή η χρήση είναι για μια ώρα ανάγκης. Πολλοί έχουν δοκιμάσει φυσικά τη σύνδεση της συσκευής στην τηλεόραση ενσύρματα (HDMI) ή ασύρματα (Chromecast), αλλά η εφαρμογή έχει περιορισμό σε αυτού του είδους τα κόλπα, ο  περιορισμός αυτός όμως δεν καλύπτει τα Android TV-Box!

Με ένα οποιοδήποτε Android TV-Box, όπως το Remix Mini που δείξαμε παλιότερα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή του OTE, να συνδεθείς στο λογαριασμό σου και να απολαύσεις μέσω ίντερνετ ένα δεύτερο κανάλι. Μπορείς μάλιστα να κάνεις το ίδιο και σε τρίτη τηλεόραση, αφού ο OTE επιτρέπει τη λειτουργία και σε δεύτερη συσκευή, αλλά η προβολή δεν μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα και στις δύο.


Περιορισμοί

Μιας και μιλήσαμε για περιορισμούς αυτοί δεν είναι πολλοί, αλλά δεν μπορούμε να τους παραβλέψουμε. Έτσι θα πρέπει:

  • η Android συσκευή που θα επιλέξουμε να μην είναι rooted και
  • να είμαστε συνδεδεμένοι στο δηλωμένο οικιακό δίκτυο WiFi.

Δοκιμάσαμε δηλαδή να το πάρουμε μαζί μας στο σπίτι ενός φίλου και δε λειτούργησε, θα μπορούσε όμως αν το TV-Box μας είχε θύρα για σύνδεση μέσω κάρτας SIM και βάζαμε μέσα μία δηλωμένη κάρτα της Cosmote.

Αυτό το τελευταίο για όσους θέλουν να πειραματιστούν θα μπορούσε να γίνει με την εφαρμογή PPP widget, η οποία μας επιτρέπει να συνδέσουμε Internet στικάκια. Έτσι προσθέτουμε στην ουσία μία θύρα SIM, αλλά για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη μέθοδος χρειάζεται root, κάτι που απαγορεύεται από το OTE TV GO. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα μέθοδο του Chainfire για 'systemless root' και το 'suhide' που μας δίνει τη δυνατότητα να "κρύψουμε" το root από κάποιες εφαρμογές!

Σκέψεις

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σε καμιά περίπτωση παράνομα, απλώς οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν προβλεφθεί από το δημιουργό της υπηρεσίας. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μου απαγορεύεται να στείλω την εικόνα από το κινητό μου στο Chromecast και να απολαύσω ένα πρόγραμμα που το πληρώνω, ειδικά όταν πληρώνω και τη χρήση από το κινητό μου, αγοράζοντας πακέτα με Megabyte.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter