Android | Πώς βγάζουμε αστροφωτογραφίες με την Google camera


Πέρα από την τρομερή βελτίωση στην ποιότητα των φωτογραφιών αλλά και τις εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις, η Google Camera μπορεί να φωτογραφίσει επίσης τα άστρα στο νυχτερινό ουρανό! Η λειτουργία της αστροφωτογραφίας όμως δεν υπάρχει κάπου στο μενού κι έτσι πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι το smartphone του διαθέτει αυτή την επιλογή. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε, αρκεί να έχουμε στη διάθεσή μας ένα τρίποδο.

Η επιλογή για αστροφωτογραφίες ενεργοποιείται αυτόματα στην Google Camera όταν η συσκευή μας είναι τελείως ακίνητη. Αν ανοίξουμε την εφαρμογή, πάμε στη "Νυχτερινή όραση" και αφήσουμε τη συσκευή μας σε ένα τραπέζι ή αν την τοποθετήσουμε σε ένα τρίποδο, θα δούμε την ακόλουθη ειδοποίηση στην οθόνη μας.



Διαφήμιση

Στη συνέχεια το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε το πλήκτρο της λήψης, το οποίο θα αφήσει ανοιχτό το διάφραγμα της κάμερας για περίπου ένα λεπτό, ούτως ώστε να μαζέψει όσο περισσότερο φως γίνεται. Τα υπόλοιπα "μαγικά" θα τα κάνει ο αλγόριθμος της Google, ο οποίος θα καθαρίσει τη φωτογραφία και θα ρυθμίσει το φωτισμό και τα χρώματά της όπως μόνο αυτός γνωρίζει.

Το δοκιμάσαμε σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού με ένα Pixel 3a και βγάλαμε πολλές εξαιρετικές φωτογραφίες (μπορείτε να τις δείτε σε πλήρες μέγεθος εδώ):





Σημείωση:
Στη συγκεκριμένη λειτουργία πρέπει το τοπίο μας να είναι σταθερό. Αν λοιπόν θέλουμε να βγάλουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο κοιτώντας τα άστρα, τότε θα πρέπει να καταφέρει να μείνει σταθερό για 60 δευτερόλεπτα.

Διαφήμιση

Όλα αυτά γίνονται με την εφαρμογή Google Camera η οποία είναι προεγκατεστημένη στις Pixel συσκευές, αλλά μπορούμε να την εγκαταστήσουμε και σε άλλες συσκευές μέσω των port που κυκλοφορούν στο XDA. Αν πάλι κανένα από τα port δε λειτουργεί στη συσκευή μας, μπορούμε με την εφαρμογή κάμερας που διαθέτει το κινητό μας, να μιμηθούμε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για να πετύχουμε το αποτέλεσμα, όπως είδαμε παλιότερα και σε αυτό το άρθρο.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter