3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για την κουζίνα σου


Ακόμη και αν είσαι ένας υπερβολικά οργανωμένος άνθρωπος, θα υπάρχουν πάντα πολλά αντικείμενα με τα οποία μπορείς να φτάσεις την οργάνωση στην τελειότητα. Ένας 3D εκτυπωτής μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις πράγματα που ενδεχομένως να μην υπάρχουν στο εμπόριο. Είδαμε μερικά από αυτά για την οργάνωση του γραφείου και σήμερα θα δούμε δέκα πολύ χρήσιμα πράγματα για την οργάνωση της κουζίνας.

#1 Αποθηκευτικά ράφια για το ψυγείο


Πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουμε πρέπει αναγκαστικά να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιες φορές έχεις τόσα πολλά που είναι δύσκολο να τα χωρέσεις. Με αυτά τα έξτρα αποθηκευτικά ράφια μπορείς να εκμεταλλευτείς ακόμη και το χώρο που βρίσκεται κάτω από τα κλασικά ράφια του ψυγείου, για να χωρέσεις ακόμη περισσότερα πράγματα, ακόμη και αν πρόκειται για φρέσκα προϊόντα που τα αγοράζουμε χύμα.


#2 Κλιπ σακούλας με καπάκι


Αρκετά από τα προϊόντα που αγοράζουμε καθημερινά, όπως για παράδειγμα τα γαριδάκια, συσκευάζονται σε σακούλες. Αν θέλεις να φας μόνο τα μισά, μπορείς να κλείσεις τη σακούλα με τα γνωστά κλιπ που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Υπάρχουν όμως και κάποια που πωλούνται σε σακούλες, αλλά θα βόλευε περισσότερο να βρίσκονται σε ένα δοχείο με καπάκι, όπως για παράδειγμα οι κόκκοι καφέ με τους οποίους γεμίζουμε καθημερινά την καφετιέρα.

Για αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο κλιπ με βιδωτό καπάκι, το οποίο σου επιτρέπει αφενός να κλείσεις τη σακούλα, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να την ανοίγεις όποτε θες από το καπάκι, για να χύσεις μία μικρή ποσότητα από το περιεχόμενό της.



#3 Μεζούρα μαγειρέματος για όλα τα μεγέθη


Στη μαγειρική και ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική, όλα τα υλικά πρέπει να έχουν συγκεκριμένες ποσότητες. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να έχεις μία πολυμορφική μεζούρα για να μετράς τα πάντα. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο μετρητή-κύβο, ο οποίος σε όλες του τις πλευρές διαθέτει ειδικές θήκες διαφορετικού μεγέθους. Χρειάζεσαι μισή κούπα ρύζι; Γεμίζεις την αντίστοιχη υποδοχή. Τόσο απλό!


Διαφήμιση

#4 Βοηθός κοψίματος φρούτων και λαχανικών


Αν θέλεις ντε και καλά να μαγειρέψεις, αλλά είσαι τελείως άμπαλος, ακόμη και με το κόψιμο των λαχανικών, το συγκεκριμένο αντικείμενο θα το αγαπήσεις. Με αυτόν τον βολικό κόφτη μπορείς να τεμαχίσεις όλα τα λαχανικά σου σε λωρίδες αλλά και σε κυβάκια, όντας παράλληλα σίγουρος ότι δεν κινδυνεύεις να κόψεις τα δάχτυλά σου.


#5 Χερούλι για τις σακούλες του σούπερ μάρκετ


Προϋπόθεση για να μαγειρέψουμε είναι φυσικά να πάμε πρώτα στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουμε τα υλικά μας. Αν δε διαθέτεις το ειδικό καροτσάκι και είσαι αναγκασμένος να κουβαλήσεις τις σακούλες με τα χέρια, τότε καλύτερα να τυπώσεις αυτό το ωραίο χερούλι, στο οποίο θα περάσεις τις σακούλες για να μην κοπούν τα χέρια σου.


#6 Διαχωριστής κρόκου αυγών


Η μαγειρική ως γνωστόν χρειάζεται και λίγη μαεστρία. Ένα λοιπόν από τα σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή, είναι στο διαχωρισμό του κρόκου των αυγών. Με το διαχωριστή αυγών όμως, αυτό δε χρειάζεται. Τον κρεμάς στην άκρη του μπολ, αδειάζεις τα αυγά πάνω του και σου κάνει τη δουλειά αυτόματα!


#7 Βάση στράγγισης για το σφουγγαράκι


Αφού τελειώσεις με το μαγείρεμα, θα πρέπει όπως είναι φυσιολογικό να πλύνεις και τα πιάτα. Δεν είναι ωραίο να έχεις να μία ωραία θήκη για το σφουγγαράκι η οποία μάλιστα βοηθάει και στην αποστράγγισή του; Μπορείς λοιπόν να τυπώσεις αυτήν εδώ και κάθε φορά να πατάς λίγο το σφουγγάρι από πάνω για να φεύγουν τα νερά και κατ' επέκταση τα βακτήρια.


Διαφήμιση

#8 Κρεμαστή βάση για χαρτί κουζίνας


Στην κουζίνα είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε κάπου κοντά μας ένα ρολό με χαρτί, το οποίο όμως δε θα πιάνει χώρο και δε θα μπερδεύεται στα πόδια μας. Με αυτές τις πολύ απλές βάσεις λοιπόν μπορείς να το κρεμάσεις από το κοντινότερο ντουλάπι για να το έχεις πάντα μπροστά σου αλλά να μη σε ενοχλεί.


#9 Προστατευτικές θήκες για μαχαίρια


Μετά το τέλος της μαγειρικής αρχίζει το συμμάζεμα, όπου κάθε αντικείμενο πρέπει να μπει στη θέση του. Όσον αφορά τα μαχαίρια συγκεκριμένα, πριν τα βάλεις στο συρτάρι, μπορείς να τους φορέσεις αυτή τη θήκη, ως ένα έξτρα μέτρο προστασίας. Οι θήκες αυτές έχουν κενά σε μερικά σημεία, για να μπορείς να δεις και να διαλέξεις το σωστό μαχαίρι.


#10 Βάσεις στήριξης για αναψυκτικά


Επιστρέφουμε τέλος στην οργάνωση του ψυγείου την οποία μπορούμε να βοηθήσουμε με ακόμη ένα αντικείμενο. Αν λοιπόν έχεις πολλά κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, μπορείς να τα στοιβάξεις όμορφα και τακτοποιημένα με αυτές τις απλές αλλά πρακτικότατες κυματιστές βάσεις!


Πληροφορίες


Αυτά ήταν λοιπόν τα δέκα αντικείμενα για την οργάνωση της κουζίνας μας. Υπάρχουν άπειρα σχέδια στο ίντερνετ που μπορούν να μας δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις, ενώ θα βρούμε και πολλές παραλλαγές των συγκεκριμένων σχεδίων, αν δε μας εξυπηρετούν.

  • Ακολουθήστε μας στο Instagram για να δείτε τις δικές μας εκτυπώσεις.
  • Ο εκτυπωτής που χρησιμοποιούμε είναι ο Creality3D CR-10.
  • Μια καλή και φθηνή λύση, θα σας προτείνουμε τον Creality3D Ender-3.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter