3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου


Είδαμε τις προάλλες πώς μπορείς με τον 3D printer σου να αναβαθμίσεις το σπίτι σου, εκτυπώνοντας χρήσιμα πράγματα, τα οποία είτε είναι ακριβώς στα μέτρα σου, είτε δεν μπορείς να τα βρεις στο εμπόριο. Σήμερα θα δούμε άλλα δέκα χρήσιμα αντικείμενα, που αυτή τη φορά προορίζονται για την αναβάθμιση του γραφείου ή γενικότερα του επαγγελματικού σου χώρου.

#1 Στιλάτη μολυβοθήκη


Το γραφείο και γενικότερα ο χώρος εργασίας απαιτούν αντικείμενα τα οποία είναι πρακτικά, αλλά συνάμα και στιλάτα. Ειδικά αν δεχόμαστε πελάτες σε αυτό, θέλουμε να φαίνεται τακτοποιημένο αλλά και εντυπωσιακό. Για να οργανώσεις λοιπόν τα μολύβια και τα στυλό σου, δεν υπάρχει πιο ωραία και πρακτική μολυβοθήκη από αυτήν. Διαθέτει κοντά στις 35 θήκες σε αυτό το περίεργο στυλ, σε μερικές από τις οποίες μπορείς να βάλεις μικροαντικείμενα όπως USB στικάκια.



#2 Επιτραπέζιο ημερολόγιο


Υπάρχουν βέβαια και κάποια αντικείμενα τα οποία δεν είναι τόσο πρακτικά, αλλά τα χρησιμοποιούμε κυρίως για να γεμίσουμε το χώρο δίνοντας χρώμα στο γραφείο μας. Ένα από αυτά μπορεί να είναι αυτό το επιτραπέζιο ημερολόγιο, το οποίο δίνει έναν ρετρό αναλογικό τόνο στο χώρο μας, σε μία εποχή όπου όλα είναι ψηφιακά.



#3 Κουτάκι για συνδετήρες και συρραπτικά


Για την αποθήκευση μικροαντικειμένων όπως είναι οι συνδετήρες και οι "σφαίρες" του συρραπτικού, το συγκεκριμένο "balcony box" είναι ιδανικό! Διαθέτει δύο διαφορετικά συρτάρια για να ξεχωρίσουμε τα μεν από τα δε, ενώ ο μηχανισμός του επιτρέπει να τα κλείνουμε για να μη σκονίζονται και να μεταφέρονται εύκολα.



Διαφήμιση

#4 Βάση για χαρτάκια υπενθύμισης και κάρτες


Στους χώρους εργασίας παίζουν πάρα πολύ τα χαρτάκια σημειώσεων, αλλά και οι επαγγελματικές κάρτες. Είτε χρησιμοποιείς το ένα είτε το άλλο, αυτή η βάση σε στιλ σαλιγκάρι μπορεί να χωρέσει πέντε από αυτά και να κρατήσει το γραφείο σου τακτοποιημένο και... αστείο.



#5 Οργάνωση καλωδίων και φορτιστών


Οι ηλεκτρονικές μας συσκευές χρειάζονται τακτικά φόρτιση και αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερες έχουμε στο γραφείο μας, τόσο πιο πολλά καλώδια από φορτιστές θα βρίσκονται χύμα στο πάτωμα. Με αυτή την πολύ πρακτική βάση, μπορούμε να έχουμε στην άκρη του γραφείου μας όποιο καλώδιο θέλουμε ανά πάσα στιγμή και παράλληλα να τα τακτοποιήσουμε για να μην τα πατάμε.



#6 Συρτάρια για έγγραφα και αλληλογραφία


Στο γραφείο συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε επίσης και πολύ χαρτί A4. Χρειάζεται λοιπόν ένα συρτάρι στο οποίο θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα καθαρά φύλλα, από τα εκτυπωμένα και ίσως από αυτά που θα ανακυκλώσουμε. Για οποιαδήποτε χρήση και αν θέλουμε, αυτή η ωραία συρταριέρα βολεύει πάρα πολύ και διαθέτει μάλιστα και συρτάρια για να αποθηκεύσουμε πολλά ακόμη μικροπράγματα. Πολύ πρακτική.



Διαφήμιση

#7 Βοήθημα καρπού για πληκτρολόγιο και ποντίκι


Η δουλειά γραφείου φέρνει σε πολλούς ανθρώπους και προβλήματα, όπως πόνο στους καρπούς λόγω της εκτεταμένης χρήσης πληκτρολογίου και ποντικιού. Ένα χρήσιμο gadget λοιπόν που μπορούμε να εκτυπώσουμε, είναι αυτές οι δύο βάσεις ξεκούρασης των καρπών για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι αντίστοιχα.

Pro tip:
Για τη συγκεκριμένη εκτύπωση καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε νήμα από TPU, το οποίο είναι ελαστικό και πιο ευχάριστο στο χέρι.


#8 Χερούλι για ποτήρια μίας χρήσης


Στο γραφείο συνηθίζεται επίσης να χρησιμοποιούμε χάρτινα ή πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης για τον καφέ ή το τσάι μας. Τους χειμερινούς μήνες που τα ροφήματα αυτά τα πίνουμε ζεστά, είναι δύσκολο να τα κρατήσουμε στα χέρια μας λόγω υψηλής θερμοκρασίας τους. Για να μην καίγονται τα χεράκια λοιπόν, μπορούμε να τυπώσουμε ένα χερούλι σαν κι αυτό! Βγαίνει και σε μέγεθος για εσπρεσάκι.

Pro tip:
Για τη συγκεκριμένη εκτύπωση καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε νήμα από ABS, το οποίο αντέχει περισσότερο από το PLA στις υψηλές θερμοκρασίες.


#9 Κλείστρο για την κάμερα του laptop


Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια του υπολογιστή σου, σίγουρα έχεις πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα όμως, μπορείς να τυπώσεις αυτό το κλείστρο για τη webcam του laptop σου. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι κανείς δε σε βλέπει χωρίς να το ξέρεις.


#10 Βάση για το κινητό


Κλείνουμε με το πιο χρήσιμο αντικείμενο από όλα. Όλοι έχουμε κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας, οπότε μία όμορφη βάση που θα μας επιτρέπει να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις μας (ή τα αγαπημένα μας επεισόδια στο Netflix εν ώρα εργασίας) είναι απαραίτητη. Κυκλοφορούν άπειρες τέτοιες βάσεις στο ίντερνετ, αλλά αυτή που προτείνουμε είναι από τις πιο μίνιμαλ και ταιριάζουν στο ύφος του γραφείου.


Πληροφορίες


  • Ακολουθήστε μας στο Instagram για να δείτε τις δικές μας εκτυπώσεις.
  • Ο εκτυπωτής που χρησιμοποιούμε είναι ο Creality3D CR-10.
  • Μια καλή και φθηνή λύση, θα σας προτείνουμε τον Creality3D Ender-3.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter